Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

PKK Çağrı Yaptı CHP Yola Düştü

SİYASET 15.06.2017 - 12:59, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

PKK Çağrı Yaptı CHP Yola Düştü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun cezaevine konulması provokasyon kuşkusunu da beraberinde getirdi.
Terör örgütü PKK'nın 15 Haziran 1970'te İstanbul'da yaşanan olayların yıl dönümünde yandaşlarına sokaklara dökülme çağrısı yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekilleri ile birlikte tutuklamayı protesto etmek amacıyla 15 Haziran'da Ankara Güven Park'tan İstanbul'a yürüyüş yapma kararı alması kafaları karıştırdı.   FATURA KILIÇDAROĞLU'NA   Öte yandan tutuklama kararının duyulmasının ardından MYK'yı olağanüstü toplantıya çağıran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, asık bir yüzle kürsüye çıktı."Bu tutuklama kararı ile işler raydan çıkmıştır" diye konuşan, Kılıçdaroğlu,"Tutuklama kararı yargı süreci ile ilgili değildir. Siyasidir. Bundan sonra da mücadelemiz demokratik olarak her kanalda devam edecektir" diye konuştu. MYK üyelerinden eylem türü konusunda görüş isteyen Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yürüme önerisini benimseyerek bu kez milletvekillerinin karşısına çıktı. Kılıçdaroğlu, MYK'da alınan kararı milletvekilleri ile tartışmak yerine, deklare etmekle yetindi.   Öte yandan, tutuklama kararı ile birlikte CHP kulisleri de hareketlendi. Çok sayıda milletvekili, başta HDP'liler olmakla üzere Berberoğlu'nun da tutuklanmasında faturayı Kılıçdaroğlu'na kesti. Popülizm uğruna milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması oylamasında CHP'nin de destek verdiğini anımsatan milletvekilleri sonun da burada başladığını ve bu kararın sorumlusunun da Kılıçdaroğlu'nda olduğunu söylemeleri dikkat çekti.   Kılıçdaroğlu'nun yürüme kararını eleştiren vekillerin, "Aslında bu karar 16 Nisang ecesi alınacaktı. kemal bey, o gece YSK'nın önüne gidecekti. Şimdi 16 Nisan'ın ezikliği ile böyleradikal bir karar alıyor" eleştirisini dillendirdikleri duyuldu.   GÖNÜLSÜZ KATILIM   Bu arada Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleri ile birlikte İstanbul'a yürüme kararı da çok sayıda milletvekilinde rahatsızlık yarattı. Kılıçdaroğlu'nun talimatına rağmen, yürüyüşe katılıp katılmama konusunda karar vermeyen milletvekilleri gruplar halinde toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun eylem kararına Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin destek verip vermeyecekleri de merak konusu oldu.
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun cezaevine konulması provokasyon kuşkusunu da beraberinde getirdi.

Terör örgütü PKK'nın 15 Haziran 1970'te İstanbul'da yaşanan olayların yıl dönümünde yandaşlarına sokaklara dökülme çağrısı yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekilleri ile birlikte tutuklamayı protesto etmek amacıyla 15 Haziran'da Ankara Güven Park'tan İstanbul'a yürüyüş yapma kararı alması kafaları karıştırdı.

 

FATURA KILIÇDAROĞLU'NA

 

Öte yandan tutuklama kararının duyulmasının ardından MYK'yı olağanüstü toplantıya çağıran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, asık bir yüzle kürsüye çıktı."Bu tutuklama kararı ile işler raydan çıkmıştır" diye konuşan, Kılıçdaroğlu,"Tutuklama kararı yargı süreci ile ilgili değildir. Siyasidir. Bundan sonra da mücadelemiz demokratik olarak her kanalda devam edecektir" diye konuştu.

MYK üyelerinden eylem türü konusunda görüş isteyen Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yürüme önerisini benimseyerek bu kez milletvekillerinin karşısına çıktı. Kılıçdaroğlu, MYK'da alınan kararı milletvekilleri ile tartışmak yerine, deklare etmekle yetindi.

 

Öte yandan, tutuklama kararı ile birlikte CHP kulisleri de hareketlendi. Çok sayıda milletvekili, başta HDP'liler olmakla üzere Berberoğlu'nun da tutuklanmasında faturayı Kılıçdaroğlu'na kesti. Popülizm uğruna milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması oylamasında CHP'nin de destek verdiğini anımsatan milletvekilleri sonun da burada başladığını ve bu kararın sorumlusunun da Kılıçdaroğlu'nda olduğunu söylemeleri dikkat çekti.

 

Kılıçdaroğlu'nun yürüme kararını eleştiren vekillerin, "Aslında bu karar 16 Nisang ecesi alınacaktı. kemal bey, o gece YSK'nın önüne gidecekti. Şimdi 16 Nisan'ın ezikliği ile böyleradikal bir karar alıyor" eleştirisini dillendirdikleri duyuldu.

 

GÖNÜLSÜZ KATILIM

 

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleri ile birlikte İstanbul'a yürüme kararı da çok sayıda milletvekilinde rahatsızlık yarattı. Kılıçdaroğlu'nun talimatına rağmen, yürüyüşe katılıp katılmama konusunda karar vermeyen milletvekilleri gruplar halinde toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun eylem kararına Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin destek verip vermeyecekleri de merak konusu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.