Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Prof. Dr. Cem KILIÇ İşverenlerle Buluşuyor Konulu Bilgilendirme Toplantıları 4 İlde Gerçekleştirildi

NEVŞEHİR 25.05.2017 - 20:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Prof. Dr. Cem KILIÇ İşverenlerle Buluşuyor Konulu Bilgilendirme Toplantıları 4 İlde Gerçekleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında yürütülen “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi çalışmaları devam ediyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında yürütülen  “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi çalışmaları devam ediyor.   İlgili projenin faaliyet planında, kurumsal eğitimler ile kurumların kapasitelerinin arttırılması, iyi uygulama örneklerini yerinde görmek için yurt dışı çalışma ziyaretinin gerçekleştirilmesi, saha analiz çalışması ve kayıtlı istihdamın teşviki stratejik plan çalışmasının yapılması, bilgilendirme toplantıları ve öğrencilere yönelik paneller düzenlenmesi yer alıyor.   Projenin hedef kitlesini ise, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illerinin; Ticaret ve Sanayi Odaları ile bunların 400 üyesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile bunların 400 üyesi,Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odalarında çalışan 50 personel ile bu illerde öğrenim gören 800 üniversite ve 400 orta öğretim öğrencisi oluşturuyor.   Projenin uygulama aşamasında, bu hedef kitlede yer alan ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalar kışı bir süre önce, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir’de gerçekleştirilmişti. Tiyatro Sanatçısı Hakan Özgenç’in ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Save Tuşu Ne İşe Yarar?” adlı tek kişilik gösterisinin yanı sıra ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Milliyet Gazetesi Ekonomi Yazarı ve NTV Ekonomi Yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç üniversite öğrencilerine yönelik kayıtlı istihdam konulu ayrıntılı bir sunum gerçekleştirmişti.    Güncel istihdam teşvikleri ve ekonomik gelişmelerin, kayıtlı ve kayıt dışı İstihdamın işverenler için yorumlandığı toplantılar ise, 15 Mayıs 2017 tarihinde Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladı. Ertesi gün Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantılar 22 Mayıs 2017’de Nevşehir’de TUİK Binası’nda devam etti. NTV Ekonomi Yorumcusu, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Cem Kılıç son olarak, 23 Mayıs 2017 Salı Günü, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda işverenlerle buluştu. İşverenlerin programa gösterdikleri ilgi ise dikkat çekti.  
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında yürütülen “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi çalışmaları devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında yürütülen  “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi çalışmaları devam ediyor.

 

İlgili projenin faaliyet planında, kurumsal eğitimler ile kurumların kapasitelerinin arttırılması, iyi uygulama örneklerini yerinde görmek için yurt dışı çalışma ziyaretinin gerçekleştirilmesi, saha analiz çalışması ve kayıtlı istihdamın teşviki stratejik plan çalışmasının yapılması, bilgilendirme toplantıları ve öğrencilere yönelik paneller düzenlenmesi yer alıyor.

 

Projenin hedef kitlesini ise, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illerinin; Ticaret ve Sanayi Odaları ile bunların 400 üyesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile bunların 400 üyesi,Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odalarında çalışan 50 personel ile bu illerde öğrenim gören 800 üniversite ve 400 orta öğretim öğrencisi oluşturuyor.

 

Projenin uygulama aşamasında, bu hedef kitlede yer alan ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalar kışı bir süre önce, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir’de gerçekleştirilmişti. Tiyatro Sanatçısı Hakan Özgenç’in ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Save Tuşu Ne İşe Yarar?” adlı tek kişilik gösterisinin yanı sıra ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Milliyet Gazetesi Ekonomi Yazarı ve NTV Ekonomi Yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç üniversite öğrencilerine yönelik kayıtlı istihdam konulu ayrıntılı bir sunum gerçekleştirmişti.

 

 Güncel istihdam teşvikleri ve ekonomik gelişmelerin, kayıtlı ve kayıt dışı İstihdamın işverenler için yorumlandığı toplantılar ise, 15 Mayıs 2017 tarihinde Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladı. Ertesi gün Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantılar 22 Mayıs 2017’de Nevşehir’de TUİK Binası’nda devam etti. NTV Ekonomi Yorumcusu, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Cem Kılıç son olarak, 23 Mayıs 2017 Salı Günü, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda işverenlerle buluştu. İşverenlerin programa gösterdikleri ilgi ise dikkat çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.