Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ramazanda Uzmanlar Patates Yemeyi Tavsiye Etti

ASAYİŞ 28.05.2017 - 11:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ramazanda Uzmanlar Patates Yemeyi Tavsiye Etti

Türkiye ihtiyacının büyük bir bölümünü Nevşehir’in karşıladığı patates, Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan uzmanların öneriler arasında yer alıyor.
Türkiye ihtiyacının büyük bir bölümünü Nevşehir’in karşıladığı patates, Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan uzmanların öneriler arasında yer alıyor.   Sahur vaktinin yaklaşıldığında patates türünde yiyecekleri yenildiği takdirde gün boyu tokluk hissinin yaşanacağını vurgulayan Uzmanlar, patatesin karbonhidrat kaynağı olduğunu da söylüyor.   Nevşehirli çiftçinin uzun uğraşlar sonucu hasadını gerçekleştirip halka sunduğu patates hakkında Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, Ramazan ayında beslenme önerilerinde bulunanlar arasında yer alıyor.   Kandıralı, Ramazan ayı boyunca uzun süreli açlık sebebiyle metabolizma hızının yavaşlayacağını belirterek, normal besin alımından biraz daha az ama dengeli bir diyet uygulanmasının Ramazan ayı boyunca bir insanı sağlıklı ve aktif tutmak için yeterli olabileceğini ifade etti.   “Sahura kan şekerini düzenlemek ve vücuda enerji sağlamak için mutlaka kalkın” önerisinde bulunan Kandıralı, “Susuz kalınacak korkusu ile aşırı sıvı almamaya çalışın bu karında hazımsızlık ve şişkinliğe yol açacaktır. Açlık çekeceğiniz endişesine kapılıp gece ve sahurda aşırı miktarda, özellikle tok tutacağını sandığınız yağlı ve hamur işi besinleri tüketmeyin, sindirim sorunlarına neden olur. Fazla miktarda başlangıç veya tatlı alıp kilo artışına sebep olmayın. Kızarmış besin, börek, tatlı vb. yenecek ise ölçüyü elden bırakmayın. Sağlıklı kalmak ve kilo almamak için porsiyon kontrolü yapın. Tatlı alacak iseniz iftardan 2-3 saat sonra alın. Hemen tüketimi sindirimi yavaşlatır, kan şekerinde ani yükselme yapıp daha fazla canınızı çektirip daha fazla yedirebilir. İftarda özellikle düşük kan şekerinden ötürü baş ağrısı ve dönmesi yaşıyor iseniz 2 hurma ile başlayın. Dehidratasyonu önleyeceği ve vücut için esansiyel bazı svıları karşılayacağından yeterli miktarda su, taze meyve suyu veya yoğurt yemeye başlamadan önce tüketilebilir. Ardından mideyi sonradan gelecek yemeklere hazırladığı ve kaybolan bazı vücut sıvılarının yerine konmasına yardımcı olduğundan 1 kase çorba alın. Salata ile devam edin. Vitamin, mineral ve liften zengindir. Salatanız ne kadar renkli ise o kadar sağlıklıdır. Tokluk hissi sağladığından ana yemeği de az yedirir. Ana yemek ise bir karbonhidrat kaynağı esmer pirinç, bulgur pilavı, makarna, patates gibi, bir protein, et, tavuk, balık, yumurta, peynir ve pişmiş bir sebze yemeği içermelidir." dedi.  
Türkiye ihtiyacının büyük bir bölümünü Nevşehir’in karşıladığı patates, Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan uzmanların öneriler arasında yer alıyor.

Türkiye ihtiyacının büyük bir bölümünü Nevşehir’in karşıladığı patates, Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan uzmanların öneriler arasında yer alıyor.

 

Sahur vaktinin yaklaşıldığında patates türünde yiyecekleri yenildiği takdirde gün boyu tokluk hissinin yaşanacağını vurgulayan Uzmanlar, patatesin karbonhidrat kaynağı olduğunu da söylüyor.

 

Nevşehirli çiftçinin uzun uğraşlar sonucu hasadını gerçekleştirip halka sunduğu patates hakkında Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, Ramazan ayında beslenme önerilerinde bulunanlar arasında yer alıyor.

 

Kandıralı, Ramazan ayı boyunca uzun süreli açlık sebebiyle metabolizma hızının yavaşlayacağını belirterek, normal besin alımından biraz daha az ama dengeli bir diyet uygulanmasının Ramazan ayı boyunca bir insanı sağlıklı ve aktif tutmak için yeterli olabileceğini ifade etti.

 

“Sahura kan şekerini düzenlemek ve vücuda enerji sağlamak için mutlaka kalkın” önerisinde bulunan Kandıralı, “Susuz kalınacak korkusu ile aşırı sıvı almamaya çalışın bu karında hazımsızlık ve şişkinliğe yol açacaktır. Açlık çekeceğiniz endişesine kapılıp gece ve sahurda aşırı miktarda, özellikle tok tutacağını sandığınız yağlı ve hamur işi besinleri tüketmeyin, sindirim sorunlarına neden olur. Fazla miktarda başlangıç veya tatlı alıp kilo artışına sebep olmayın. Kızarmış besin, börek, tatlı vb. yenecek ise ölçüyü elden bırakmayın. Sağlıklı kalmak ve kilo almamak için porsiyon kontrolü yapın. Tatlı alacak iseniz iftardan 2-3 saat sonra alın. Hemen tüketimi sindirimi yavaşlatır, kan şekerinde ani yükselme yapıp daha fazla canınızı çektirip daha fazla yedirebilir.


İftarda özellikle düşük kan şekerinden ötürü baş ağrısı ve dönmesi yaşıyor iseniz 2 hurma ile başlayın. Dehidratasyonu önleyeceği ve vücut için esansiyel bazı svıları karşılayacağından yeterli miktarda su, taze meyve suyu veya yoğurt yemeye başlamadan önce tüketilebilir. Ardından mideyi sonradan gelecek yemeklere hazırladığı ve kaybolan bazı vücut sıvılarının yerine konmasına yardımcı olduğundan 1 kase çorba alın. Salata ile devam edin. Vitamin, mineral ve liften zengindir. Salatanız ne kadar renkli ise o kadar sağlıklıdır. Tokluk hissi sağladığından ana yemeği de az yedirir. Ana yemek ise bir karbonhidrat kaynağı esmer pirinç, bulgur pilavı, makarna, patates gibi, bir protein, et, tavuk, balık, yumurta, peynir ve pişmiş bir sebze yemeği içermelidir." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.