MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Raşitbey Mahalle Muhtarı Ünal,“Tarihi Değerlerimiz Korunsun İstiyoruz”

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2014 - 18:09, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Raşitbey Mahalle Muhtarı Ünal,“Tarihi Değerlerimiz Korunsun İstiyoruz”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in en eski yerleşim alanlarından biri olan Raşitbey mahallesi aynı zamanda ilimizin tarihi ve kültürel önemli değerlerini de bünyesinde barındırıyor.   Sınırları içerisinde tarihi Gevur Hamamı, Meryem Ana Kilisesi, Çan Kulesi ve Damat İbrahimpaşa Külliyesi ile Kurşunlu Camii gibi ilimiz merkezindeki en önemli tarihi ve kültürel değerleri barındıran Raşitbey Mahalle Muhtarı Levent Ünal, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve korunması için Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bir an önce restorasyon yapmasını beklediklerini dile getirdi.   Ünal, “Mahallemiz ilimiz merkezindeki en eski ve bünyesinde çok önemli tarihi eserleri barındıran bir yerleşim alanı. Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan başta Damat İbrahimpaşa Külliyesi ve Kurşunlu Camii olmak üzere, gevur hamamı, Meryem Ana Kilisesi, Çan Kulesi gibi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması için korunması ve restorasyondan geçirilmesi gerekiyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bu konuyla ilgili çalışmaları bulunduğunu biliyoruz. Ancak bir an önce bu çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Şu ana kadar özellikle Damat İbrahimpaşa Külliyemizin ve Kurşunlu Camiimizin korunması amacıyla yapılan çalışmaları Nevşehir Belediyemizin büyük özverisi ile yaptık. Ancak yerel imkanlar da bir yere kadar. O nedenle Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bir an önce mahallemizdeki bu tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması ve restorasyondan geçirilmesi için çalışmalara başlamasını bekliyoruz” dedi.
NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in en eski yerleşim alanlarından biri olan Raşitbey mahallesi aynı zamanda ilimizin tarihi ve kültürel önemli değerlerini de bünyesinde barındırıyor.
 
Sınırları içerisinde tarihi Gevur Hamamı, Meryem Ana Kilisesi, Çan Kulesi ve Damat İbrahimpaşa Külliyesi ile Kurşunlu Camii gibi ilimiz merkezindeki en önemli tarihi ve kültürel değerleri barındıran Raşitbey Mahalle Muhtarı Levent Ünal, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve korunması için Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bir an önce restorasyon yapmasını beklediklerini dile getirdi.
 
Ünal, “Mahallemiz ilimiz merkezindeki en eski ve bünyesinde çok önemli tarihi eserleri barındıran bir yerleşim alanı. Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan başta Damat İbrahimpaşa Külliyesi ve Kurşunlu Camii olmak üzere, gevur hamamı, Meryem Ana Kilisesi, Çan Kulesi gibi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması için korunması ve restorasyondan geçirilmesi gerekiyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bu konuyla ilgili çalışmaları bulunduğunu biliyoruz. Ancak bir an önce bu çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Şu ana kadar özellikle Damat İbrahimpaşa Külliyemizin ve Kurşunlu Camiimizin korunması amacıyla yapılan çalışmaları Nevşehir Belediyemizin büyük özverisi ile yaptık. Ancak yerel imkanlar da bir yere kadar. O nedenle Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bir an önce mahallemizdeki bu tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması ve restorasyondan geçirilmesi için çalışmalara başlamasını bekliyoruz” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.