MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Referandum Sonrası NTSO Çalışmalarına Hız Verdi

NEVŞEHİR 21.04.2017 - 16:32, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Referandum Sonrası NTSO Çalışmalarına Hız Verdi

Almanya’da faaliyet gösteren Türk İşverenler Derneği’nden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Almanya’da faaliyet gösteren Türk İşverenler Derneği’nden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı  ziyaret etti.    Almanya’da yerleşik işveren gurbetçilerimiz tarafından 1995 yılında kurulan ve 100’e yakın üyesi ile faaliyet gösteren TİD, her sene düzenlediği Türkiye ziyaretlerini bu sene Kayseri ve Nevşehir illerine gerçekleştirdi.   Ziyaret kapsamında Odamızda üyelerle buluşan 22 TİD Üyesi, sektörleriyle ilgili üyelerle tanışarak, işbirliği ve yapılacaklarla ilgili fikir alışverişinde bulundular.   NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş’ın da hazır bulunduğu toplantıda, NTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Ali Öbekli, görüşmenin ve ortaya çıkacak sonuçların iki ülke ticareti ve ekonomisinin büyümesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.   Almanya'yı her zaman dost bir ülke olarak gördüklerini, iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için çabalar sarf ettiklerini vurgulayan Öbekli, "İnşallah bu görüşmelerimizin olumlu yansımaları olur. Hedefimiz ve umudumuz bu yönde. Üzerimize nasıl bir görev düşüyorsa gerekenleri yapmaya hazırız" dedi.   Almanya Türk İş Verenler Derneği Başkanı Mustafa Baklan; NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Ali Öbekli’ye ve diğer Yönetim Kurulu Üyelerimize kendilerini kabul etmelerinden ve burada bulunmaktan onur ve gurur duyduklarını belirti. “Nevşehir'de bulunmaktan dolayı mutluyuz. Nevşehir insanına teşekkür ediyorum. Nevşehir'de ciddi konukseverliğe mazhar olduk.” diyerek katılımcılara ve NTSO Yönetimine teşekkürlerini iletti.   TID Başkanı ve Baktat şirket sahibi Mustafa Baklan, bu ziyaretin bir başlangıç olduğunu ifade ederek Nevşehir ve Almanya’daki yatırımcılar arasında bir gönül köprüsü oluşturulduğu, çalışmalarının NTSO ile TID arasında artırılarak devam edeceğini söyledi.   Toplantı sonunda katılımcılara NTSO ve NTB tarafından kabak çekirdeği ve günün anısına el işleme Avanos çanağı hediye edildi.  
Almanya’da faaliyet gösteren Türk İşverenler Derneği’nden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Almanya’da faaliyet gösteren Türk İşverenler Derneği’nden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı  ziyaret etti. 

 

Almanya’da yerleşik işveren gurbetçilerimiz tarafından 1995 yılında kurulan ve 100’e yakın üyesi ile faaliyet gösteren TİD, her sene düzenlediği Türkiye ziyaretlerini bu sene Kayseri ve Nevşehir illerine gerçekleştirdi.

 

Ziyaret kapsamında Odamızda üyelerle buluşan 22 TİD Üyesi, sektörleriyle ilgili üyelerle tanışarak, işbirliği ve yapılacaklarla ilgili fikir alışverişinde bulundular.

 

NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş’ın da hazır bulunduğu toplantıda, NTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Ali Öbekli, görüşmenin ve ortaya çıkacak sonuçların iki ülke ticareti ve ekonomisinin büyümesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

 

Almanya'yı her zaman dost bir ülke olarak gördüklerini, iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için çabalar sarf ettiklerini vurgulayan Öbekli, "İnşallah bu görüşmelerimizin olumlu yansımaları olur. Hedefimiz ve umudumuz bu yönde. Üzerimize nasıl bir görev düşüyorsa gerekenleri yapmaya hazırız" dedi.

 

Almanya Türk İş Verenler Derneği Başkanı Mustafa Baklan; NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Ali Öbekli’ye ve diğer Yönetim Kurulu Üyelerimize kendilerini kabul etmelerinden ve burada bulunmaktan onur ve gurur duyduklarını belirti. “Nevşehir'de bulunmaktan dolayı mutluyuz. Nevşehir insanına teşekkür ediyorum. Nevşehir'de ciddi konukseverliğe mazhar olduk.” diyerek katılımcılara ve NTSO Yönetimine teşekkürlerini iletti.

 

TID Başkanı ve Baktat şirket sahibi Mustafa Baklan, bu ziyaretin bir başlangıç olduğunu ifade ederek Nevşehir ve Almanya’daki yatırımcılar arasında bir gönül köprüsü oluşturulduğu, çalışmalarının NTSO ile TID arasında artırılarak devam edeceğini söyledi.

 

Toplantı sonunda katılımcılara NTSO ve NTB tarafından kabak çekirdeği ve günün anısına el işleme Avanos çanağı hediye edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.