MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Rektör Aktekin’den Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası mesajı

EĞİTİM 12.05.2020 - 18:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Rektör Aktekin’den Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası mesajı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
  Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin mesajında; “Ülkemizde ve tüm dünyada “Hemşireler Günü” olarak kutlanan 12 Mayıs, bu yıl bizler için her zamankinden çok daha özel ve anlamlı. Özel çünkü 2020 yılı tüm dünyada “Uluslararası Hemşireler Yılı” olarak ilan edildi. Anlamlı çünkü tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınında ülkemizde ve dünyada hemşireler en ön saflarda mücadele ediyor. Dünya Sağlık Örgütü hemşireyi, dünyanın sağlığına kavuşmasında en önemli sağlık çalışanı olarak göstermektedir.   Birçok ülkede, Kovid-19 salgını ile mücadelenin ete kemiğe bürünmüş hali; hemşireler olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizin hemşireleri bu süreçte büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Tüm bu çabalarından dolayı hemşirelerimizi tebrik ediyor, bu özel yılda ve bu özel şartlarda çok daha anlamlı olan Dünya Hemşireler Gününü ve haftasını kutluyoruz” ifadelerini kullandı.   Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Sağlık, bireylerin zorunlu ve vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslek grubu içerisinde ise hemşirelerimiz yer almaktadır. Hemşireler, sağlık problemleri olan insanların, bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından ayrılmalarına kadar olan bütün süreçlerde birebir yanlarında olan bir sağlık personelidir.   Her zaman olduğu gibi Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz bu süreçte kahramanca en ön saflarda hastalıkla savaşan, sağlık hizmetlerinin sunumunda etkin bir rol oynayan ve mesleklerini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren bütün hemşirelerimizin; 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyor sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin mesajında; “Ülkemizde ve tüm dünyada “Hemşireler Günü” olarak kutlanan 12 Mayıs, bu yıl bizler için her zamankinden çok daha özel ve anlamlı. Özel çünkü 2020 yılı tüm dünyada “Uluslararası Hemşireler Yılı” olarak ilan edildi. Anlamlı çünkü tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınında ülkemizde ve dünyada hemşireler en ön saflarda mücadele ediyor. Dünya Sağlık Örgütü hemşireyi, dünyanın sağlığına kavuşmasında en önemli sağlık çalışanı olarak göstermektedir.

 

Birçok ülkede, Kovid-19 salgını ile mücadelenin ete kemiğe bürünmüş hali; hemşireler olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizin hemşireleri bu süreçte büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Tüm bu çabalarından dolayı hemşirelerimizi tebrik ediyor, bu özel yılda ve bu özel şartlarda çok daha anlamlı olan Dünya Hemşireler Gününü ve haftasını kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Sağlık, bireylerin zorunlu ve vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslek grubu içerisinde ise hemşirelerimiz yer almaktadır. Hemşireler, sağlık problemleri olan insanların, bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından ayrılmalarına kadar olan bütün süreçlerde birebir yanlarında olan bir sağlık personelidir.

 

Her zaman olduğu gibi Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz bu süreçte kahramanca en ön saflarda hastalıkla savaşan, sağlık hizmetlerinin sunumunda etkin bir rol oynayan ve mesleklerini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren bütün hemşirelerimizin; 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyor sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.