Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Rektör Aktekin, Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümünü kutladı

GÜNCEL 26.08.2020 - 13:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Rektör Aktekin, Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümünü kutladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bir mesaj yayınlayarak Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümünü kutladı.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bir mesaj yayınlayarak Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümünü kutladı.   Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin mesajında, “Tarih biliminde ‘Anadolu kapılarını Türklere açan hadise’ olarak tanımlanan ve bu coğrafyanın kaderini değiştiren Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünü idrak ederek kutluyoruz.   Malazgirt Zaferi sadece bir savaş galibiyetinden ibaret değildir. O’nu zaferin ötesine götüren asıl husus özünde taşıdığı 'Malazgirt Ruhu'dur.   Sultan Alparslan liderliğindeki az sayıdaki bir ordunun koskoca Bizans ordusunu dize getirdiği zaferde tecessümünü idrak ettiğimiz bu ruh; “Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik; Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik!” dizelerinde kendini bulan Tuna Boylarındaki Osmanlı akıncılarında da vardı.   Aynı Ruhu; bir çağı açıp bir çağı kapatan İstanbul’un Fethinde, Çanakkale Zaferinde, Kurtuluş Savaşında, 30 Ağustos Zaferinde, 15 Temmuz Demokrasi Direnişinde de idrak edebiliyoruz.   Malazgirt Ruhu ile; ‘İlelebet Payidar Kalacak’ olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik gelişmesini çağdaş medeniyetlerin üstüne çıkaracağına ve “Dünya Düzeni”nin inşası ve iyileştirilmesine etkin katkılar sunma kudretini elde edeceğine olan inancımız tamdır.   Bu duygu ve düşüncelerle, Anadolu’yu Türk ve İslam Aleminin öncü gücüne dönüştüren 26 Ağustos 1071 yılında kazandığımız Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünde Sultan Alparslan ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.                 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bir mesaj yayınlayarak Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümünü kutladı.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bir mesaj yayınlayarak Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümünü kutladı.

 

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin mesajında, “Tarih biliminde ‘Anadolu kapılarını Türklere açan hadise’ olarak tanımlanan ve bu coğrafyanın kaderini değiştiren Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünü idrak ederek kutluyoruz.

 

Malazgirt Zaferi sadece bir savaş galibiyetinden ibaret değildir. O’nu zaferin ötesine götüren asıl husus özünde taşıdığı 'Malazgirt Ruhu'dur.

 

Sultan Alparslan liderliğindeki az sayıdaki bir ordunun koskoca Bizans ordusunu dize getirdiği zaferde tecessümünü idrak ettiğimiz bu ruh; “Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik; Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik!” dizelerinde kendini bulan Tuna Boylarındaki Osmanlı akıncılarında da vardı.

 

Aynı Ruhu; bir çağı açıp bir çağı kapatan İstanbul’un Fethinde, Çanakkale Zaferinde, Kurtuluş Savaşında, 30 Ağustos Zaferinde, 15 Temmuz Demokrasi Direnişinde de idrak edebiliyoruz.

 

Malazgirt Ruhu ile; ‘İlelebet Payidar Kalacak’ olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik gelişmesini çağdaş medeniyetlerin üstüne çıkaracağına ve “Dünya Düzeni”nin inşası ve iyileştirilmesine etkin katkılar sunma kudretini elde edeceğine olan inancımız tamdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Anadolu’yu Türk ve İslam Aleminin öncü gücüne dönüştüren 26 Ağustos 1071 yılında kazandığımız Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünde Sultan Alparslan ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.