MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Rektör Bağlı ’15 Temmuz ve FETÖ Çalıştayı’na Katıldı

GÜNCEL 24.02.2018 - 17:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Rektör Bağlı ’15 Temmuz ve FETÖ Çalıştayı’na Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen ’15 Temmuz ve FETÖ Çalıştayı’na katıldı.
  Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), üniversitelerin; toplumsal sorunları bilimsel bir perspektifle anlama, analiz etme ve çözüm önerileri üretme misyonundan hareketle 15 Temmuz ihanet ve darbe girişimi ile FETÖ terör örgütünü, 23-24 Şubat tarihleri arasında düzenlediği çalıştayda mercek altına aldı.   ‘15 Temmuz ve FETÖ Çalıştayı’na Ondokuz Mayıs Üniversitesinin daveti üzerine katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, FETÖ’nün devlet içindeki yapılanması ve iç politikada yaşanan sorunlara değindi.   Bağlı, “Türkiye’nin bağımsızlığını ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen ancak millet iradesinin üstün geldiği 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, bu örgütün toplumun her kesimine bir şekilde nüfus ederek ciddi eylemlerde bulunmuştur.  Özellikle sızmalara açık devlet kadrolarına yerleşen bu örgüt , büyük mağduriyetlere de yol açmıştır.  Hukuki ve yasal anlamda bu işin içinde gerçekten olanlar bir bir tespit edilirken, bunlara toplum vicdanını rahatlatacak cezalar verilmelidir. Hukuk içerisinde kalıcı olarak yapılacak cezalandırmalar toplumun vicdanını da hem günümüzde hem de gelecekte rahatlatacaktır” dedi.   Rektör Bağlı’dan OMÜ Rektörüne Ziyaret   "15 Temmuz ve FETÖ Çalıştayı" için davetli olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesine giden Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  OMÜ Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Sait Bilgiç'e makamında nezaket ziyaretinde bulunarak kendileriyle bir süre görüştü.   Rektör Prof. Dr. Bilgiç, ziyaret sonunda günün anısına Rektör Bağlı’ya plaket takdiminde bulundu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen ’15 Temmuz ve FETÖ Çalıştayı’na katıldı.

 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), üniversitelerin; toplumsal sorunları bilimsel bir perspektifle anlama, analiz etme ve çözüm önerileri üretme misyonundan hareketle 15 Temmuz ihanet ve darbe girişimi ile FETÖ terör örgütünü, 23-24 Şubat tarihleri arasında düzenlediği çalıştayda mercek altına aldı.

 

‘15 Temmuz ve FETÖ Çalıştayı’na Ondokuz Mayıs Üniversitesinin daveti üzerine katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, FETÖ’nün devlet içindeki yapılanması ve iç politikada yaşanan sorunlara değindi.

 

Bağlı, “Türkiye’nin bağımsızlığını ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen ancak millet iradesinin üstün geldiği 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, bu örgütün toplumun her kesimine bir şekilde nüfus ederek ciddi eylemlerde bulunmuştur.  Özellikle sızmalara açık devlet kadrolarına yerleşen bu örgüt , büyük mağduriyetlere de yol açmıştır.  Hukuki ve yasal anlamda bu işin içinde gerçekten olanlar bir bir tespit edilirken, bunlara toplum vicdanını rahatlatacak cezalar verilmelidir. Hukuk içerisinde kalıcı olarak yapılacak cezalandırmalar toplumun vicdanını da hem günümüzde hem de gelecekte rahatlatacaktır” dedi.

 

Rektör Bağlı’dan OMÜ Rektörüne Ziyaret

 

"15 Temmuz ve FETÖ Çalıştayı" için davetli olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesine giden Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  OMÜ Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Sait Bilgiç'e makamında nezaket ziyaretinde bulunarak kendileriyle bir süre görüştü.

 

Rektör Prof. Dr. Bilgiç, ziyaret sonunda günün anısına Rektör Bağlı’ya plaket takdiminde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.