MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Rektör Bağlı, kariyer günlerinde gençlerle buluştu

EĞİTİM 14.01.2019 - 20:39, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Rektör Bağlı, kariyer günlerinde gençlerle buluştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, lise öğrencilerine eğitim-öğretim ve mesleki hayatlarında başarılı birer birey olmalarına yönelik tavsiyelerde bulundu.
  NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir’in Ürgüp Kaymakamlığı tarafından ‘Hayatın Anlamı Kitap’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Kariyer Günleri’nde Ürgüplü gençlerle buluştu. Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, AK Parti Ürgüp Belediye Başkan Adayı Mehmet Aktürk, kamu kurum ve kuruluş idarecileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kendi hayatından kesitlerle örnekler veren Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı konuşmasında gençlere, belirledikleri hedefler doğrultusunda kendilerine yol çizmeleri ve o doğrultuda çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Bağlı, “Doğuyu da batıyı da görmüş bir Rektör olarak konuşmamın başında şunu özellikle belirtmek isterim ki, batı da büyük bir insanlık krizi yaşanmakta. Bu insanların tek umudu da bizim ülkemiz. İnsanlığın geleceğine yönelik bir değer üretecek, insanlığın geleceğine yönelik çözümler üretecek olan yine siz değerli gençlere ve bizlere büyük görevler düşmekte. Türkiye’nin batılılaşmasına, Türkiye’nin demokrasi, insan hakları gibi standartlarına yönelik yüzyıllardır baskılar uygulanmakta. Bunu bizden isteyenlerin ikiyüzlülüğünü de 15 Temmuz’da gördük. Bize demokrasinizi, insan haklarınızı yükseltin, sizin ülkenizde demokrasi kültürü oluşsun diyen bu batı ülkeleri 15 Temmuz’da darbe girişimi engellemeye çalışan demokrasiye sahip çıkanlara sırtlarını dönerek hainleri desteklediler. Ben evlerinin yolu olmayan, suyu ve okulu olmayan bir ailenin çocuğu olarak Türkiye’nin o günlerinin şartlarına göre büyük zorluklar içerisinde mücadele vermek zorunda kaldım. Kendi köyümüzde okul olmadığı için sürekli kendi köyümün ve memleketimin dışında eğitimimi devam ettirdim. Bugün geldiğim noktada bir akademisyen olarak yeni fikirler ortaya koymak, yeni fikirler peşinde koşmak, insanlara ufuklar açmak ve o insanların hayatlarına katkıda bulunacak işler başarmak bana büyük heyecan ve mutluluk veriyor. Sizlerde hayatınızda daima sevdiğiniz mesleği seçin ve o mesleği severek yapın. Dünyaya değişik pencerelerden bakmak her zaman önemlidir ve bu da sadece okumakla olur. Her okuduğunuz kitap, her öğrendiğiniz bilgi sizlere büyük değerler katacak ve sizlerin hayatınızda yeni pencereler açmaya vesile olacaktır. Ayrıca çevrenize büyük hayrınız olur ve zenginlik katarsınız” diye konuştu. Konuşmasının devamında NEVÜ hakkında bilgi vererek öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Rektör Bağlı’ya Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı teşekkür ederek plaket takdiminde bulunurken, eşi Arzu Güleryüz Maraşlı ise çiçek takdim etti.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, lise öğrencilerine eğitim-öğretim ve mesleki hayatlarında başarılı birer birey olmalarına yönelik tavsiyelerde bulundu.

 

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir’in Ürgüp Kaymakamlığı tarafından ‘Hayatın Anlamı Kitap’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Kariyer Günleri’nde Ürgüplü gençlerle buluştu. Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, AK Parti Ürgüp Belediye Başkan Adayı Mehmet Aktürk, kamu kurum ve kuruluş idarecileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kendi hayatından kesitlerle örnekler veren Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı konuşmasında gençlere, belirledikleri hedefler doğrultusunda kendilerine yol çizmeleri ve o doğrultuda çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Bağlı, “Doğuyu da batıyı da görmüş bir Rektör olarak konuşmamın başında şunu özellikle belirtmek isterim ki, batı da büyük bir insanlık krizi yaşanmakta. Bu insanların tek umudu da bizim ülkemiz. İnsanlığın geleceğine yönelik bir değer üretecek, insanlığın geleceğine yönelik çözümler üretecek olan yine siz değerli gençlere ve bizlere büyük görevler düşmekte. Türkiye’nin batılılaşmasına, Türkiye’nin demokrasi, insan hakları gibi standartlarına yönelik yüzyıllardır baskılar uygulanmakta. Bunu bizden isteyenlerin ikiyüzlülüğünü de 15 Temmuz’da gördük. Bize demokrasinizi, insan haklarınızı yükseltin, sizin ülkenizde demokrasi kültürü oluşsun diyen bu batı ülkeleri 15 Temmuz’da darbe girişimi engellemeye çalışan demokrasiye sahip çıkanlara sırtlarını dönerek hainleri desteklediler.

Ben evlerinin yolu olmayan, suyu ve okulu olmayan bir ailenin çocuğu olarak Türkiye’nin o günlerinin şartlarına göre büyük zorluklar içerisinde mücadele vermek zorunda kaldım. Kendi köyümüzde okul olmadığı için sürekli kendi köyümün ve memleketimin dışında eğitimimi devam ettirdim. Bugün geldiğim noktada bir akademisyen olarak yeni fikirler ortaya koymak, yeni fikirler peşinde koşmak, insanlara ufuklar açmak ve o insanların hayatlarına katkıda bulunacak işler başarmak bana büyük heyecan ve mutluluk veriyor. Sizlerde hayatınızda daima sevdiğiniz mesleği seçin ve o mesleği severek yapın. Dünyaya değişik pencerelerden bakmak her zaman önemlidir ve bu da sadece okumakla olur. Her okuduğunuz kitap, her öğrendiğiniz bilgi sizlere büyük değerler katacak ve sizlerin hayatınızda yeni pencereler açmaya vesile olacaktır. Ayrıca çevrenize büyük hayrınız olur ve zenginlik katarsınız” diye konuştu.

Konuşmasının devamında NEVÜ hakkında bilgi vererek öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Rektör Bağlı’ya Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı teşekkür ederek plaket takdiminde bulunurken, eşi Arzu Güleryüz Maraşlı ise çiçek takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.