Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Rektör Bağlı, ORSAM Ortadoğu Yaz Okulu Seminere Katıldı

EĞİTİM 03.10.2018 - 16:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Rektör Bağlı, ORSAM Ortadoğu Yaz Okulu Seminere Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “ORSAM Ortadoğu Yaz Okulu” seminerine misafir konuşmacı olarak katıldı.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde  düzenlenen  “ORSAM Ortadoğu Yaz Okulu” seminerine  misafir konuşmacı olarak katıldı.   Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Orta Doğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) işbirliğinde düzenlenen ve çok sayıda akademisyenin sunum yaptığı etkinliğe; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.   Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı konuşmasında; Türkiye’nin Ortadoğu’daki kilit rolünü, tarihsel ve sosyolojik gerçekliklere referanslar vererek, “Ortadoğu’da Değişen Dengeler ve Türkiye” adlı sunumu çerçevesinde katılımcılarla paylaştı. Türkiye’nin bölgedeki belirleyici duruşunun bugün de devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Bağlı, bu durumu sabote etmek amaçlı birçok harici ve dahili faaliyetin mevcut olduğunu da sözlerine ekledi.    Türkiye’nin Osmanlı Devleti’nden aldığı sorumluluktan hareketle sadece bölgesinin değil, tüm insanlığın kayıp hafızası olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye’nin bu sorumluluk çerçevesinde hareket ettiğini, başta bölgesine ve insanlığa açılan umut kapısı olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.   “ORSAM Ortadoğu Yaz Okulu” seminer etkinliği; Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Sıddık Korkmaz’ın “Ortadoğu’da Mezhepler”, Dr. Öğretim Üyesi Cüneyt Özşahin’in “ABD’nin Ortadoğu Politikası”, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Mercan’ın “Mısır”, Dr. Öğretim Üyesi Recep Yorulmaz’ın “Ortadoğu’da Ekonomi”, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın “Ortadoğu’da Değişen Dengeler ve Türkiye”, Prof. Dr. Ertan Özensel’in “Ortadoğu’da Farklılık ve Birlikte Yaşama Sorunu”, Erciyes Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Can Deveci’nin “İsrail-Filistin Meselesinde İngiltere’nin Rolü” ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Doç. Dr. Serkan Taflıoğlu’nun “İran”, Dr. Öğretim Üyesi Emin Salihi’nin “Irak”, Dr. Öğretim Üyesi Yasin Atlıoğlu’nun “Suriye” konularındaki sunumları ile 5 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “ORSAM Ortadoğu Yaz Okulu” seminerine misafir konuşmacı olarak katıldı.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde  düzenlenen  “ORSAM Ortadoğu Yaz Okulu” seminerine  misafir konuşmacı olarak katıldı.

 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Orta Doğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) işbirliğinde düzenlenen ve çok sayıda akademisyenin sunum yaptığı etkinliğe; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı konuşmasında; Türkiye’nin Ortadoğu’daki kilit rolünü, tarihsel ve sosyolojik gerçekliklere referanslar vererek, “Ortadoğu’da Değişen Dengeler ve Türkiye” adlı sunumu çerçevesinde katılımcılarla paylaştı. Türkiye’nin bölgedeki belirleyici duruşunun bugün de devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Bağlı, bu durumu sabote etmek amaçlı birçok harici ve dahili faaliyetin mevcut olduğunu da sözlerine ekledi. 

 

Türkiye’nin Osmanlı Devleti’nden aldığı sorumluluktan hareketle sadece bölgesinin değil, tüm insanlığın kayıp hafızası olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye’nin bu sorumluluk çerçevesinde hareket ettiğini, başta bölgesine ve insanlığa açılan umut kapısı olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

 

“ORSAM Ortadoğu Yaz Okulu” seminer etkinliği; Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Sıddık Korkmaz’ın “Ortadoğu’da Mezhepler”, Dr. Öğretim Üyesi Cüneyt Özşahin’in “ABD’nin Ortadoğu Politikası”, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Mercan’ın “Mısır”, Dr. Öğretim Üyesi Recep Yorulmaz’ın “Ortadoğu’da Ekonomi”, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın “Ortadoğu’da Değişen Dengeler ve Türkiye”, Prof. Dr. Ertan Özensel’in “Ortadoğu’da Farklılık ve Birlikte Yaşama Sorunu”, Erciyes Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Can Deveci’nin “İsrail-Filistin Meselesinde İngiltere’nin Rolü” ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Doç. Dr. Serkan Taflıoğlu’nun “İran”, Dr. Öğretim Üyesi Emin Salihi’nin “Irak”, Dr. Öğretim Üyesi Yasin Atlıoğlu’nun “Suriye” konularındaki sunumları ile 5 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.