Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Saadet Partisine Yeni Genel Başkan Karamollaoğlu Oldu

TÜRKİYE GÜNDEMİ 31.10.2016 - 09:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Saadet Partisine Yeni Genel Başkan Karamollaoğlu Oldu

Saadet Partisi 6. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa seçilen Temel Karamollaoğlu, Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yer alan 29 isme görev vermedi.
Saadet Partisi 6. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa seçilen Temel Karamollaoğlu, Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yer alan 29 isme görev vermedi.   75 kişilik yeni GİK'te, partinin önemli isimlerinden Oya Akgönenç Muğisuddin, Şevket Kazan ve Yasin Hatipoğlu'na görev verilmedi. Söz konusu isimlere görev verilmemesinin "kırgınlık ya da benzeri bir sebepten olmadığı" belirtilirken, Kazan ve Hatipoğlu'nun Yüksek İstişare Kurulu'nda (YİK) görevli oldukları kaydedildi.   Eski Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın da parti çalışmalarına YİK'de devam etmesi bekleniyor. Karamollaoğlu'nun en kısa sürede Genel İdare Kurulu üyelerini toplayarak Başkanlık Divanı için görev dağılımı yapacağı öğrenildi.   TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR? 1941 yılında dünyaya gelen Temel Karamollaoğlu aslen Kahramanmaraşlıdır. Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olan Temel Karamollaoğlu aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bir süre DPT Uzmanlığı, Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Müsteşar Muavinliği yapan Temel Karamollaoğlu Refah Partisi Belediye Başkanlığı döneminde yaşanan Sivas Katliamı sırasındaki tavrından dolayı yoğun eleştirilere maruz kalmış ancak hakkında hiç bir dava açılmamıştır. Daha sonra ise Refah Partisinden milletvekili seçilmiş ve siyasi kariyerine devam etmiştir.  
Saadet Partisi 6. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa seçilen Temel Karamollaoğlu, Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yer alan 29 isme görev vermedi.

Saadet Partisi 6. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa seçilen Temel Karamollaoğlu, Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yer alan 29 isme görev vermedi.

 

75 kişilik yeni GİK'te, partinin önemli isimlerinden Oya Akgönenç Muğisuddin, Şevket Kazan ve Yasin Hatipoğlu'na görev verilmedi. Söz konusu isimlere görev verilmemesinin "kırgınlık ya da benzeri bir sebepten olmadığı" belirtilirken, Kazan ve Hatipoğlu'nun Yüksek İstişare Kurulu'nda (YİK) görevli oldukları kaydedildi.

 

Eski Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın da parti çalışmalarına YİK'de devam etmesi bekleniyor.

Karamollaoğlu'nun en kısa sürede Genel İdare Kurulu üyelerini toplayarak Başkanlık Divanı için görev dağılımı yapacağı öğrenildi.

 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

1941 yılında dünyaya gelen Temel Karamollaoğlu aslen Kahramanmaraşlıdır. Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olan Temel Karamollaoğlu aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Bir süre DPT Uzmanlığı, Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Müsteşar Muavinliği yapan Temel Karamollaoğlu Refah Partisi Belediye Başkanlığı döneminde yaşanan Sivas Katliamı sırasındaki tavrından dolayı yoğun eleştirilere maruz kalmış ancak hakkında hiç bir dava açılmamıştır.

Daha sonra ise Refah Partisinden milletvekili seçilmiş ve siyasi kariyerine devam etmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.