MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Sağlık Müdürlüğü NRP Eğitimi Başladı

SAĞLIK 08.05.2018 - 11:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Sağlık Müdürlüğü NRP Eğitimi Başladı

T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 08-10 Mayıs 2018 tarihlerinde Ortahisar Ramada Otel konferans salonunda sağlık personeline NRP Uygulayıcı Eğitim verilmeye başlandı.
  NRP Eğitimine Nevşehir İl Sağlık Müdür Vekili ve Acil ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Kayacan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Öcal, Başkan Yardımcısı Buket Gönenç Arvas, Destek ve Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet Özbaş, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevin Caylan İlbars, NRP Uygulayıcı Eğitim Kurs Sorumlusu Mevlüde Yazıgan, Halk Sağlı Hizmetleri Başkanlığı Ana Çocuk Sağlığı çalışanları Meryem Yetişir, Filiz Sarvaş, Hülya Karaca, Hediye Gün, Gülcan Berdicioğlu, İzleme Değerlendirme ve İstatistik Biriminden İsmail Tekden, ilimiz tesislerinde görevli ebe,hemşire ve sağlık çalışanları, diğer İllerden eğitime gelen ebe,hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.   Sağlık Bakanlığı tarafından bebek ve yeni doğan ölümlerinin en aza indirilmesi amacıyla yeni doğan bebekler ile ilgili bütün personelin canlandırma eğitimi alması amacı ile yürütülen NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) kapsamında üç gün sürecek yılın ilk eğitim konuşmasını İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Kayacan yaptı.   İl Sağlık Müdür Vekili Dr.Mehmet Kayacan yaptığı konuşmada şunları söyledi:   “Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü olarak amacımız, fiziki şartların düzeltilmesi ve eğitimlerin verilmesi ile ilimiz genelinde Yenidogan ölümleri ile ilgili önlenebilir ölümlerin asgari seviyeye indirilmesidir. Bu konuda NRP eğitimleri yıl içerisinde devam edecektir. Önlenebilir bebek ölümlerini asgariye çekmek hatta sıfıra düşürmek için azami çaba sarf edeceğiz.   Tüm dünyada yılda 4 milyon yenidoğan ölmektedir. Bunların 23’ü doğum sonrası asfixiye bağlı kaybedilmektedir. Bir başka deyişle uygun yaklaşımla dünyada her yıl bir milyon yenidoğan kurtulabilecektir.   1998 yılında beri yürütülmekte olan NRP (Neonatal Resüsitasyon Programı) ile asfiksiye bağlı bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla, doğumda bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmasını hedeflemektedir. İnşallah bu eğitimler ile kalite daha da artacak ve sürdürülebilir hale gelecektir. Eğitim programına katkılarından dolayı Eğitim program koordinatörüne emeği geçenlere ve eğitime katılan değerli siz sağlık personellerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.   Daha sonra NRP Ugulama Eğitim Programı Kurs Sorumlusu Mevlüde Yazıgan’ın NRP Eğitimine yönelik yaptığı sunum ile devam edildi.
T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 08-10 Mayıs 2018 tarihlerinde Ortahisar Ramada Otel konferans salonunda sağlık personeline NRP Uygulayıcı Eğitim verilmeye başlandı.

 

NRP Eğitimine Nevşehir İl Sağlık Müdür Vekili ve Acil ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Kayacan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Öcal, Başkan Yardımcısı Buket Gönenç Arvas, Destek ve Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet Özbaş, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevin Caylan İlbars, NRP Uygulayıcı Eğitim Kurs Sorumlusu Mevlüde Yazıgan, Halk Sağlı Hizmetleri Başkanlığı Ana Çocuk Sağlığı çalışanları Meryem Yetişir, Filiz Sarvaş, Hülya Karaca, Hediye Gün, Gülcan Berdicioğlu, İzleme Değerlendirme ve İstatistik Biriminden İsmail Tekden, ilimiz tesislerinde görevli ebe,hemşire ve sağlık çalışanları, diğer İllerden eğitime gelen ebe,hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından bebek ve yeni doğan ölümlerinin en aza indirilmesi amacıyla yeni doğan bebekler ile ilgili bütün personelin canlandırma eğitimi alması amacı ile yürütülen NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) kapsamında üç gün sürecek yılın ilk eğitim konuşmasını İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Kayacan yaptı.

 

İl Sağlık Müdür Vekili Dr.Mehmet Kayacan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

“Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü olarak amacımız, fiziki şartların düzeltilmesi ve eğitimlerin verilmesi ile ilimiz genelinde Yenidogan ölümleri ile ilgili önlenebilir ölümlerin asgari seviyeye indirilmesidir. Bu konuda NRP eğitimleri yıl içerisinde devam edecektir. Önlenebilir bebek ölümlerini asgariye çekmek hatta sıfıra düşürmek için azami çaba sarf edeceğiz.

 

Tüm dünyada yılda 4 milyon yenidoğan ölmektedir. Bunların 23’ü doğum sonrası asfixiye bağlı kaybedilmektedir. Bir başka deyişle uygun yaklaşımla dünyada her yıl bir milyon yenidoğan kurtulabilecektir.

 

1998 yılında beri yürütülmekte olan NRP (Neonatal Resüsitasyon Programı) ile asfiksiye bağlı bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla, doğumda bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmasını hedeflemektedir. İnşallah bu eğitimler ile kalite daha da artacak ve sürdürülebilir hale gelecektir. Eğitim programına katkılarından dolayı Eğitim program koordinatörüne emeği geçenlere ve eğitime katılan değerli siz sağlık personellerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Daha sonra NRP Ugulama Eğitim Programı Kurs Sorumlusu Mevlüde Yazıgan’ın NRP Eğitimine yönelik yaptığı sunum ile devam edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.