Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Sanayi Nevşehir’e Yetmiyor

NEVŞEHİR 19.09.2016 - 15:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Sanayi Nevşehir’e Yetmiyor

Kentin merkezinde kalan, siyasetçilerin seçim vaatlerinden biri sanayi sitesi Nevşehir’in ve Kapadokya’nın büyüklüğüne hiç de yakışmıyor.
Kentin merkezinde kalan, siyasetçilerin seçim vaatlerinden biri sanayi sitesi Nevşehir’in ve Kapadokya’nın büyüklüğüne hiç de yakışmıyor.    “Nevşehir eski Nevşehir değil büyüdü gelişti” dediğimiz  Nevşehir’in Sanayisinde durum belirsiz ve içler acısı. Yaklaşık 30-40 yıl önce yapılan Nevşehir Sanayi Sitesi, o zaman şehrin dışı kabul edilen bir yerde konuşlanmışken, şimdilerde kent merkezinde kaldı.     İl  trafiğine kayıtlı onbinlerce  aracın bulunduğu Nevşehir sanayi sorunu öncelikle içerisinde yaşayanları etkiliyor.     Küçük dükkanlarda, her türlü sosyal donatıdan yoksun çalışanlar mucizeye imza atıyor. Sanayi sitesinde sorun bununla bitmiyor. Sanayi bir çok alanda yapılan çalışmayla çevreye de zarar veriyor. Çevresinde evler, evlerde yaşayan çocukların olduğu sanayi de kullanılan kimyasallar, herkes için tehdit oluşturuyor.     Nevşehir’e Yeni sanayi bir an önce yapılmalı   Konaklama Yeri Lazım   Şehir dışından mal alım satımı yapan tüccarın sanayi sitesinde konaklama yeri olmadığı için günü birlik gelip gitmesi sanayi esnafını pekte memnun etmiyor. Esnaflar, “Misafirhanemiz olsa dışarıdan gelen tüccar, birkaç gece konaklama fırsat bulur, bu da bizim ticaretimizi olumlu etkiler.” diye konuştular.     Alan Darlığı Park Sorununu Beraberinde Getiriyor Ağır vasıta parçası satışı yapan bir esnaf , “Tır vb. ağır vasıta araçlar sanayi sitesindeki darlıktan dolayı girip çıkamıyor, bu durum bizim gibi sektörler için sıkıntı, ayrıca sanayi esnafı bile park sorunu yaşıyor, müşteriler bu yüzden buraları tercih etmiyor.” diyerek, küçük sanayi sitesinin dar ve kalabalık bir ortamı olduğunun altını çizdi.     Şikâyet Mercii Yok Sanayi sitesinde bazı esnafların hurdalarını etrafa terk edilmiş şekilde bırakılmasından bir çok esnaf şikâyetçi olurken, esnaf ve müşterilerin bir şikayet mercii olmaması sorunların çözülmemesine sebep oluyor.     Sanayi Emlak Yatırım Yeri Olmamalı Sanayi esnafı dükkân kiralarının çok yüksek olmasından yakınırken, birçok işletmenin bu ağır yükü kaldırmakta zorluk çektiklerini belirttiler.     Sanayi Esnaflarından Lale Habere konuşanlar , “Sanayi sitesi esnaf için kurulmuş bir yer. Fakat dışarıdan yatırımcılar dükkân yeri satın alıp kiraya veriyorlar. Bu da esnafımızı zor duruma sokuyor.” diyerek, Sanayi sitesinde esnaflık yapmayanın mal sahibi olamaması gerektiğine dikkat çekti.   
Kentin merkezinde kalan, siyasetçilerin seçim vaatlerinden biri sanayi sitesi Nevşehir’in ve Kapadokya’nın büyüklüğüne hiç de yakışmıyor.

Kentin merkezinde kalan, siyasetçilerin seçim vaatlerinden biri sanayi sitesi Nevşehir’in ve Kapadokya’nın büyüklüğüne hiç de yakışmıyor. 

 

“Nevşehir eski Nevşehir değil büyüdü gelişti” dediğimiz  Nevşehir’in Sanayisinde durum belirsiz ve içler acısı. Yaklaşık 30-40 yıl önce yapılan Nevşehir Sanayi Sitesi, o zaman şehrin dışı kabul edilen bir yerde konuşlanmışken, şimdilerde kent merkezinde kaldı.

 

 

İl  trafiğine kayıtlı onbinlerce  aracın bulunduğu Nevşehir sanayi sorunu öncelikle içerisinde yaşayanları etkiliyor.

 

 

Küçük dükkanlarda, her türlü sosyal donatıdan yoksun çalışanlar mucizeye imza atıyor. Sanayi sitesinde sorun bununla bitmiyor. Sanayi bir çok alanda yapılan çalışmayla çevreye de zarar veriyor. Çevresinde evler, evlerde yaşayan çocukların olduğu sanayi de kullanılan kimyasallar, herkes için tehdit oluşturuyor.

 

 

Nevşehir’e Yeni sanayi bir an önce yapılmalı

 

Konaklama Yeri Lazım

 

Şehir dışından mal alım satımı yapan tüccarın sanayi sitesinde konaklama yeri olmadığı için günü birlik gelip gitmesi sanayi esnafını pekte memnun etmiyor. Esnaflar, “Misafirhanemiz olsa dışarıdan gelen tüccar, birkaç gece konaklama fırsat bulur, bu da bizim ticaretimizi olumlu etkiler.” diye konuştular.

 

 

Alan Darlığı Park Sorununu Beraberinde Getiriyor Ağır vasıta parçası satışı yapan bir esnaf , “Tır vb. ağır vasıta araçlar sanayi sitesindeki darlıktan dolayı girip çıkamıyor, bu durum bizim gibi sektörler için sıkıntı, ayrıca sanayi esnafı bile park sorunu yaşıyor, müşteriler bu yüzden buraları tercih etmiyor.” diyerek, küçük sanayi sitesinin dar ve kalabalık bir ortamı olduğunun altını çizdi.

 

 

Şikâyet Mercii Yok Sanayi sitesinde bazı esnafların hurdalarını etrafa terk edilmiş şekilde bırakılmasından bir çok esnaf şikâyetçi olurken, esnaf ve müşterilerin bir şikayet mercii olmaması sorunların çözülmemesine sebep oluyor.

 

 

Sanayi Emlak Yatırım Yeri Olmamalı Sanayi esnafı dükkân kiralarının çok yüksek olmasından yakınırken, birçok işletmenin bu ağır yükü kaldırmakta zorluk çektiklerini belirttiler.

 

 

Sanayi Esnaflarından Lale Habere konuşanlar , “Sanayi sitesi esnaf için kurulmuş bir yer. Fakat dışarıdan yatırımcılar dükkân yeri satın alıp kiraya veriyorlar. Bu da esnafımızı zor duruma sokuyor.” diyerek, Sanayi sitesinde esnaflık yapmayanın mal sahibi olamaması gerektiğine dikkat çekti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.