Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şahin, Kapadokya Teknopark’ı ziyaret etti

NEVŞEHİR 18.06.2020 - 11:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şahin, Kapadokya Teknopark’ı ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Nevşehir’in Ar-Ge Üssü Kapadokya Teknopark’ı ziyaret ederek Genel Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Cevahir Altınkaynak ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünsalan ile bir süre görüştü.
  Teknopark’ta yürütülen proje ve çalışmalarla ilgili bilgiler alan Şahin yaptığı açıklamada, “2018 Yılında faaliyete geçen ve resmî açılışı 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank tarafından gerçekleştirilen Kapadokya Teknopark’ta 2 yıl içerisinde 21 firmanın kurulmuş olması, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yapılan çalışmalar, başarılı Ar-Ge projeleri, yapılan etkinlikler, Girişimcilere-Akademisyenlere-Sanayicilere sağlanan destekler, ilimizin kalkınması adına umut verici çalışmalar. Yapılan bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyoruz” dedi. İl Müdürü Yusuf Şahin daha sonra “FerroBOR Tozu” üretimi ile geçen hafta yerel ve ulusal basında geniş bir şekilde yer alan; Kapadokya Teknopark’ta kurulu bir Akademisyen firması olan “BC Teknoloji, Danışmanlık ve İmalat Şti.” firmasını ziyaret etti. “BC Teknoloji, Danışmanlık ve İmalat Ltd. Şti.” de, daha önceleri yurtdışından yüksek maliyetlerle ithal edilen ferrobor tozunu yerli olarak daha kaliteli ve daha az maliyetle üreten ve bir üründe daha ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtaran, NEVÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bülent Kurt ve Doç. Dr. Cemal Çarboğa’dan ferrobor tozu üretim aşamaları ile ilgili bilgiler alan Şahin, Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Milli Teknoloji Hamlesi çalışmalarına sağladıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Nevşehir’in Ar-Ge Üssü Kapadokya Teknopark’ı ziyaret ederek Genel Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Cevahir Altınkaynak ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünsalan ile bir süre görüştü.

 

Teknopark’ta yürütülen proje ve çalışmalarla ilgili bilgiler alan Şahin yaptığı açıklamada, “2018 Yılında faaliyete geçen ve resmî açılışı 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank tarafından gerçekleştirilen Kapadokya Teknopark’ta 2 yıl içerisinde 21 firmanın kurulmuş olması, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yapılan çalışmalar, başarılı Ar-Ge projeleri, yapılan etkinlikler, Girişimcilere-Akademisyenlere-Sanayicilere sağlanan destekler, ilimizin kalkınması adına umut verici çalışmalar. Yapılan bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.


İl Müdürü Yusuf Şahin daha sonra “FerroBOR Tozu” üretimi ile geçen hafta yerel ve ulusal basında geniş bir şekilde yer alan; Kapadokya Teknopark’ta kurulu bir Akademisyen firması olan “BC Teknoloji, Danışmanlık ve İmalat Şti.” firmasını ziyaret etti.


“BC Teknoloji, Danışmanlık ve İmalat Ltd. Şti.” de, daha önceleri yurtdışından yüksek maliyetlerle ithal edilen ferrobor tozunu yerli olarak daha kaliteli ve daha az maliyetle üreten ve bir üründe daha ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtaran, NEVÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bülent Kurt ve Doç. Dr. Cemal Çarboğa’dan ferrobor tozu üretim aşamaları ile ilgili bilgiler alan Şahin, Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Milli Teknoloji Hamlesi çalışmalarına sağladıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.