Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

SGK Prim Ertelemesinden Faydalanan Özel Sektör İşverenler Uyarıldı

SAĞLIK 26.10.2017 - 10:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

SGK Prim Ertelemesinden Faydalanan Özel Sektör İşverenler Uyarıldı

SGK tarafından prim ertelemesinden faydalanan özel sektör işverenleri uyarıldı.
  SGK tarafından prim ertelemesinden faydalanan özel sektör işverenleri uyarıldı.   Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ertelemesinden faydalanan özel sektör iş verenlerine yönelik uyarıda bulundu. SGK tarafından yapılan açıklama aynen şu şekilde;   “Bilindiği üzere, 2015 yılında 1.273,50 TL olan asgari ücretin 2016 yılı itibariyle 1.647,00 TL ye, 2017 yılı itibariyle de 1.777,50 TL yükselmesi nedeniyle, işverenlerimiz üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak maksadıyla getirilen asgari ücret desteklerine ilaveten 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak / Şubat aylarına ait sigorta primleri, 5510 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 72. Madde ile sırasıyla 2017 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelenmesi hükme bağlanmıştır.   Söz konusu Geçici Madde hükmü gereğince ertelenen sigorta primlerinin ilki olan Aralık 2016 primlerinin, 2017 Ekim ayı sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir.   Ayrıca, 2017 yılı Ocak ayına ait sigorta primlerinin 2017 yılı Kasım ayı sonuna ve 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primlerinin ise 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.   İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır.   Süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin hâlihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödeme süresi gelmiştir.   Unutulmamasını teminen, ertelenen sigorta primlerinin zamanında ödenmesini bir kere daha hatırlatır, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bütün sigortalı ve İşverenlerimizin iş hayatlarının bolluk ve bereket içinde geçmesini kalbi duygularla temenni ederiz.”
SGK tarafından prim ertelemesinden faydalanan özel sektör işverenleri uyarıldı.

 

SGK tarafından prim ertelemesinden faydalanan özel sektör işverenleri uyarıldı.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ertelemesinden faydalanan özel sektör iş verenlerine yönelik uyarıda bulundu. SGK tarafından yapılan açıklama aynen şu şekilde;

 

“Bilindiği üzere, 2015 yılında 1.273,50 TL olan asgari ücretin 2016 yılı itibariyle 1.647,00 TL ye, 2017 yılı itibariyle de 1.777,50 TL yükselmesi nedeniyle, işverenlerimiz üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak maksadıyla getirilen asgari ücret desteklerine ilaveten 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak / Şubat aylarına ait sigorta primleri, 5510 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 72. Madde ile sırasıyla 2017 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelenmesi hükme bağlanmıştır.

 

Söz konusu Geçici Madde hükmü gereğince ertelenen sigorta primlerinin ilki olan Aralık 2016 primlerinin, 2017 Ekim ayı sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir.

 

Ayrıca, 2017 yılı Ocak ayına ait sigorta primlerinin 2017 yılı Kasım ayı sonuna ve 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primlerinin ise 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.

 

İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır.

 

Süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin hâlihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödeme süresi gelmiştir.

 

Unutulmamasını teminen, ertelenen sigorta primlerinin zamanında ödenmesini bir kere daha hatırlatır, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bütün sigortalı ve İşverenlerimizin iş hayatlarının bolluk ve bereket içinde geçmesini kalbi duygularla temenni ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.