Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Siyah maske korona virüsten korumuyor

GÜNCEL 07.04.2020 - 14:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Siyah maske korona virüsten korumuyor

Son günlerde korona virüsten koruyor adı altında piyasaya sürülen siyah maskelerin korona virüsten koruma yapmadığı öğrenildi.
  Tüm dünyayı esir alarak 1 milyondan fazla kişide görülen ve 65 binden fazla insanın da ölümüne neden olan korona virüs Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Alınan önlemler sayesinde Avrupa ve ABD’de meydana gelen olumsuzlukların yaşanmadığı ülkemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı son tedbirlerle vatandaşlara market, pazar yeri ve toplu ulaşım araçlarında maske takma zorunluluğu getirildi. Alınan bu kritik kararla gözler bir kez daha, öldürücü etkiye sahip olan virüsün yayılmasını önlemede ve kişisel duyarlılığın artmasında önemli bir role sahip olan maskelere çevrildi.    “Siyah maske aldatmacası”   Korona virüs ile mücadele kapsamında son günlerde her önüne geçenin maske yaparak bunu fırsata çevirmesi de dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle siyah ve nano teknoloji adı altında satılan maskelerin virüsten koruma özelliğinin hiç olmadığı öğrenildi.   İşte Maskelerin özellikleri;   N95 Maske   En güçlü korumaya sahip olan bu maske virüsten yüzde 95 oranında koruma sağlarken bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde yüz koruma özelliğine sahip.   Cerrahi maske   Tıbbi kullanım alanlarında kullanılan bu maske virüsten yüzde 95 oranında koruma özelliğine sahip iken bakteriyel, toz ve polenden ise yüzde 80 oranında koruma sağlıyor.   FFP1 Maske   İzolat asma parçalarından üretilen bu maske virüsten yüzde 95 oranında koruma sağlarken bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde 80 oranında koruma sağlıyor.   Aktif karbon maske   Koku durdurucu olarak kullanılan bu maske virüsten yüzde 10 oranında koruma sağlıyor. Bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde 50 oranında koruma sağlıyor.   Kumaş maske   Kumaştan yapılan bu maske virüsten yüzde 0 oranında koruma sağlarken bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde 50 oranında koruma sağlıyor.   Sünger maske   Bu maske moda olarak kullanılıyor ve virüsten hiç korumuyor. Bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde 0,5 oranında koruma sağlıyor.
Son günlerde korona virüsten koruyor adı altında piyasaya sürülen siyah maskelerin korona virüsten koruma yapmadığı öğrenildi.

 

Tüm dünyayı esir alarak 1 milyondan fazla kişide görülen ve 65 binden fazla insanın da ölümüne neden olan korona virüs Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Alınan önlemler sayesinde Avrupa ve ABD’de meydana gelen olumsuzlukların yaşanmadığı ülkemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı son tedbirlerle vatandaşlara market, pazar yeri ve toplu ulaşım araçlarında maske takma zorunluluğu getirildi. Alınan bu kritik kararla gözler bir kez daha, öldürücü etkiye sahip olan virüsün yayılmasını önlemede ve kişisel duyarlılığın artmasında önemli bir role sahip olan maskelere çevrildi.

 

 “Siyah maske aldatmacası”

 

Korona virüs ile mücadele kapsamında son günlerde her önüne geçenin maske yaparak bunu fırsata çevirmesi de dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle siyah ve nano teknoloji adı altında satılan maskelerin virüsten koruma özelliğinin hiç olmadığı öğrenildi.

 

İşte Maskelerin özellikleri;

 

N95 Maske

 

En güçlü korumaya sahip olan bu maske virüsten yüzde 95 oranında koruma sağlarken bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde yüz koruma özelliğine sahip.

 

Cerrahi maske

 

Tıbbi kullanım alanlarında kullanılan bu maske virüsten yüzde 95 oranında koruma özelliğine sahip iken bakteriyel, toz ve polenden ise yüzde 80 oranında koruma sağlıyor.

 

FFP1 Maske

 

İzolat asma parçalarından üretilen bu maske virüsten yüzde 95 oranında koruma sağlarken bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde 80 oranında koruma sağlıyor.

 

Aktif karbon maske

 

Koku durdurucu olarak kullanılan bu maske virüsten yüzde 10 oranında koruma sağlıyor. Bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde 50 oranında koruma sağlıyor.

 

Kumaş maske

 

Kumaştan yapılan bu maske virüsten yüzde 0 oranında koruma sağlarken bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde 50 oranında koruma sağlıyor.

 

Sünger maske

 

Bu maske moda olarak kullanılıyor ve virüsten hiç korumuyor. Bakteriyel, toz ve polenlerden ise yüzde 0,5 oranında koruma sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.