MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Sofular Köyü, Aksalur Mahallesi Köprüsü Genişletildi

İLÇELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2015 - 17:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Sofular Köyü, Aksalur Mahallesi Köprüsü Genişletildi

  Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,  AK Parti Nevşehir Milletvekilleri,  AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Kılıç ve Belediye Meclis Üyesi Süleyman Er’in Ürgüp İlçesi Aksalur Mahallesine gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde mahalle sakinleri, mahalle muhtarları ve Sofular Köyü Sakinlerinin Aksalur Mahallesi İle Sofular Köylerini birbirine bağlayan Karakaya köyü, Çökek köyü, Ulaşlı Köyü ve Kayseri Karayoluna kadar uzanan ulaşım yolunda bulunan Çayır köprüsünün dar olduğu, köprüden aynı anda iki aracın geçemediği ve bu nedenle köprüde kaza yaşanabileceği bilgisini almalarının ardından köprü geçiş güzergahında bulunan tarla sahibinden Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Süleyman ER’ in muhafakat alması ile birlikte ilave köprü inşaatı çalışmalarının bir an önce başlatılması sağlanmıştı. Nevşehir İl Özel İdare ekipleri tarafından asfalt yenileme çalışmalarının akabinde Aksalur Mah. – Sofular Köyü arasında bulunan mevcut üç metre genişliğindeki köprüye altı metre daha ilave köprü yapılarak genişliği üç katına çıkartılarak 9 metreye yükseltildi. Köprünün menfez geçişleri ve beton atma çalışmaları bitirilirken köprü üzerinde yürütülen zemin çalışmalarının ardından Çayır Köprü vatandaşların kullanımına sunulacak. Hava şartlarının iyileşmesi ile birlikte de yapılacak asfaltlama çalışması ile Çayırköprü modern bir görüntüye ve sağlıklı bir sürüşe vesile olacak. Böylelikle Aksalur Mah. ve Sofular köyünü birbirine bağlayan yolu kullanan vatandaşların da kullandığı Çayır Köprüsünden önceden sadece bir araç geçebiliyorken Nevşehir İl özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları ile birlikte bundan sonra köprü üzerinden iki araç aynı anda rahatlıkla sağlıklı bir şekilde yan yana geçebilecek. Vatandaşlarımızın yapılan işten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek bölge halkımız adına Asfalt Yenileme ve köprü genişletme çalışmalarının gerçekleştirilmesinde emeği geçen; Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Kılıç’a, AK Parti Nevşehir Milletvekillerine, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün ve Özel İdare Ekiplerine, Belediye Meclis üyesi Süleyman Er ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Kaynak: Ürgüp Ajans
 

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,  AK Parti Nevşehir Milletvekilleri,  AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Kılıç ve Belediye Meclis Üyesi Süleyman Er’in Ürgüp İlçesi Aksalur Mahallesine gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde mahalle sakinleri, mahalle muhtarları ve Sofular Köyü Sakinlerinin Aksalur Mahallesi İle Sofular Köylerini birbirine bağlayan Karakaya köyü, Çökek köyü, Ulaşlı Köyü ve Kayseri Karayoluna kadar uzanan ulaşım yolunda bulunan Çayır köprüsünün dar olduğu, köprüden aynı anda iki aracın geçemediği ve bu nedenle köprüde kaza yaşanabileceği bilgisini almalarının ardından köprü geçiş güzergahında bulunan tarla sahibinden Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Süleyman ER’ in muhafakat alması ile birlikte ilave köprü inşaatı çalışmalarının bir an önce başlatılması sağlanmıştı.

Nevşehir İl Özel İdare ekipleri tarafından asfalt yenileme çalışmalarının akabinde Aksalur Mah. – Sofular Köyü arasında bulunan mevcut üç metre genişliğindeki köprüye altı metre daha ilave köprü yapılarak genişliği üç katına çıkartılarak 9 metreye yükseltildi. Köprünün menfez geçişleri ve beton atma çalışmaları bitirilirken köprü üzerinde yürütülen zemin çalışmalarının ardından Çayır Köprü vatandaşların kullanımına sunulacak. Hava şartlarının iyileşmesi ile birlikte de yapılacak asfaltlama çalışması ile Çayırköprü modern bir görüntüye ve sağlıklı bir sürüşe vesile olacak.

Böylelikle Aksalur Mah. ve Sofular köyünü birbirine bağlayan yolu kullanan vatandaşların da kullandığı Çayır Köprüsünden önceden sadece bir araç geçebiliyorken Nevşehir İl özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları ile birlikte bundan sonra köprü üzerinden iki araç aynı anda rahatlıkla sağlıklı bir şekilde yan yana geçebilecek.

Vatandaşlarımızın yapılan işten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek bölge halkımız adına Asfalt Yenileme ve köprü genişletme çalışmalarının gerçekleştirilmesinde emeği geçen; Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Kılıç’a, AK Parti Nevşehir Milletvekillerine, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün ve Özel İdare Ekiplerine, Belediye Meclis üyesi Süleyman Er ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Ürgüp Ajans

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.