MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Son Çıkan Turizm Paketinden Nevşehir Rehberler Odası Rahatsız

NEVŞEHİR 15.04.2016 - 13:37, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Son Çıkan Turizm Paketinden Nevşehir Rehberler Odası Rahatsız

Hükümet tarafından son çıkan turizm paketinden Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz rahatsız olduğunu kaydetti.
Hükümet tarafından son çıkan turizm paketinden Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz rahatsız olduğunu kaydetti.   Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz yaptığı açıklamada Turizm Sektörü İstihdam Destek Paketi hâlihazırda faaliyette bulunan Profesyonel Turist Rehberlerinin yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda kavramsal ve hukuksal karmaşalara zemin hazırlamakta olduğunu söyledi. Yılmaz, “ Hükümetimizin 13.04.2016 tarihinde açıklamış olduğu Turizm Sektörü İstihdam Destek Paketi hâlihazırda faaliyette bulunan Profesyonel Turist Rehberlerinin yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda kavramsal ve hukuksal karmaşalara zemin hazırlamaktadır.   Anılan pakette yapılacak eğitimler neticesinde belgelendirilecek şahısların kazanılmış hakları durumu ortaya çıkacaktır. Alan Kılavuzluğu benzeri Turizm Elçiliği gibi yeni bir mesleki karmaşa durumu oluşacaktır.   Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinde istihdam edilmesi öngörülen yabancı dil bil personel yapılandırmasının, Profesyonel Turist Rehberliği diye bir mesleğin varlığı göz önüne alınarak yapılmadığı anlaşılmaktadır. Önümüzdeki sancılı turizm sezonunda işsizlikle mücadele eden meslektaşlarımızın görev alanlarına direkt müdahale ederek; mesleğimizi itibarsızlaştıran, mesleki alanlarımızı daraltan düzenlemenin revize edilmesini diliyoruz.     Bakanlığımızın tespitleri ölçüsünde müze, ören yerleri ile hava limanlarındaki yönlendirme eksikliği giderilecekse de bu açığın yasası bulunan, fakülte ve yüksekokulları bulunan, hali hazırda on bine yakın aktif meslek erbabı bulunan turist rehberleri ile yapılması uygun olur. Tasarı halinde bulunan düzenlemenin Rehber Meslek Kuruluşları ile Turist Rehberliği Bölümlerinin görüşleri ışığında yeniden hazırlanmasını diliyoruz” dedi.   
Hükümet tarafından son çıkan turizm paketinden Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz rahatsız olduğunu kaydetti.

Hükümet tarafından son çıkan turizm paketinden Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz rahatsız olduğunu kaydetti.

 

Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz yaptığı açıklamada Turizm Sektörü İstihdam Destek Paketi hâlihazırda faaliyette bulunan Profesyonel Turist Rehberlerinin yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda kavramsal ve hukuksal karmaşalara zemin hazırlamakta olduğunu söyledi. Yılmaz, “ Hükümetimizin 13.04.2016 tarihinde açıklamış olduğu Turizm Sektörü İstihdam Destek Paketi hâlihazırda faaliyette bulunan Profesyonel Turist Rehberlerinin yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda kavramsal ve hukuksal karmaşalara zemin hazırlamaktadır.

 

Anılan pakette yapılacak eğitimler neticesinde belgelendirilecek şahısların kazanılmış hakları durumu ortaya çıkacaktır. Alan Kılavuzluğu benzeri Turizm Elçiliği gibi yeni bir mesleki karmaşa durumu oluşacaktır.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinde istihdam edilmesi öngörülen yabancı dil bil personel yapılandırmasının, Profesyonel Turist Rehberliği diye bir mesleğin varlığı göz önüne alınarak yapılmadığı anlaşılmaktadır. Önümüzdeki sancılı turizm sezonunda işsizlikle mücadele eden meslektaşlarımızın görev alanlarına direkt müdahale ederek; mesleğimizi itibarsızlaştıran, mesleki alanlarımızı daraltan düzenlemenin revize edilmesini diliyoruz.

 

 

Bakanlığımızın tespitleri ölçüsünde müze, ören yerleri ile hava limanlarındaki yönlendirme eksikliği giderilecekse de bu açığın yasası bulunan, fakülte ve yüksekokulları bulunan, hali hazırda on bine yakın aktif meslek erbabı bulunan turist rehberleri ile yapılması uygun olur. Tasarı halinde bulunan düzenlemenin Rehber Meslek Kuruluşları ile Turist Rehberliği Bölümlerinin görüşleri ışığında yeniden hazırlanmasını diliyoruz” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.