MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Sosyopat nedir ? Sosyopat Kişisi Nasıl Davranır ?

SAĞLIK 15.12.2016 - 23:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Sosyopat nedir ? Sosyopat Kişisi Nasıl Davranır ?

Hoş olmayan davranışlarda bulunan, kurallara uymayan ve hayattan ders almayan kişilere sosyopat denilir.
Hoş olmayan davranışlarda bulunan, kurallara uymayan ve hayattan ders almayan kişilere sosyopat denilir. Bu rahatsızlıkta birey suça eğilimlidir. Başkalarına zarar vermek onlar için adeta bir zevktir. Genellikle 15-22 yaş arasında görülen bu sorun kişilerin küçük yaşlarda yaşadıkları sevgisizlik, ilgisizlik, şiddet ve taciz gibi kötü durumlar sonucunda ortaya çıkmaktadır.   Sosyopat kişi nasıl davranır? - Toplumsal kurallara uymaz - Utanma ve pişmanlık duymaz - Tehlikeli durumlara karşı soğukkanlı davranır - Empati kurmazlar - İnsanlara hükmetme isteği duyarlar - Aşırı derecede yalan konuşurlar - Sosyal ilişkilerine önem vermezler - Hiçbir plana sadık kalmazlar - Çok fazla hayal kurarlar - Fevri ve umursamaz davranırlar - Sürekli olarak kavga eğilimindedirler - Alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddeler kullanırlar   Sosyopatlık nasıl tedavi edilir? Öncelikle sosyopatlığın altında yatan sebepler araştırılır ve sorunu çözümlemek için yöntemler belirlenir. Eğer hastalık; madde bağımlılığı, depresyon veya duygu değişimlerden kaynaklanıyorsa tıbbi destek sağlanır. Öte yandan sosyopat kişiler hasta olduklarını kabul etmek istemezler. Bu sebeple tedaviden uzak dururlar.
Hoş olmayan davranışlarda bulunan, kurallara uymayan ve hayattan ders almayan kişilere sosyopat denilir.

Hoş olmayan davranışlarda bulunan, kurallara uymayan ve hayattan ders almayan kişilere sosyopat denilir. Bu rahatsızlıkta birey suça eğilimlidir. Başkalarına zarar vermek onlar için adeta bir zevktir. Genellikle 15-22 yaş arasında görülen bu sorun kişilerin küçük yaşlarda yaşadıkları sevgisizlik, ilgisizlik, şiddet ve taciz gibi kötü durumlar sonucunda ortaya çıkmaktadır.

 

Sosyopat kişi nasıl davranır?

- Toplumsal kurallara uymaz

- Utanma ve pişmanlık duymaz

- Tehlikeli durumlara karşı soğukkanlı davranır

- Empati kurmazlar

- İnsanlara hükmetme isteği duyarlar

- Aşırı derecede yalan konuşurlar

- Sosyal ilişkilerine önem vermezler

- Hiçbir plana sadık kalmazlar

- Çok fazla hayal kurarlar

- Fevri ve umursamaz davranırlar

- Sürekli olarak kavga eğilimindedirler

- Alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddeler kullanırlar

 

Sosyopatlık nasıl tedavi edilir?

Öncelikle sosyopatlığın altında yatan sebepler araştırılır ve sorunu çözümlemek için yöntemler belirlenir. Eğer hastalık; madde bağımlılığı, depresyon veya duygu değişimlerden kaynaklanıyorsa tıbbi destek sağlanır. Öte yandan sosyopat kişiler hasta olduklarını kabul etmek istemezler. Bu sebeple tedaviden uzak dururlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.