Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Sultan Abdülhamid Han Kim ?

ASAYİŞ 23.09.2016 - 20:59, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Sultan Abdülhamid Han Kim ?

Sultan Abdülhamid Han kim ve Ben niye sevmek zorundayım?
Sultan Abdülhamid Han kim ve Ben niye sevmek zorundayım?     Kim ki Abdülhamid” diye sorsa birisi ne cevap vereceğiz?     Atamız, ecdadımız, Osmanlı’nın son kalesi bir de Filistin’i Yahudiler’e vermediği için “Kızıl Sultan” diye hakaret edilen Ulu Hakan. Başka? Başka yok! Bu kadar, hepsi bu…Başkası kimsede yok.       “Dün Abdülhamid’e yapılanların aynısı bugün Erdoğan’a yapılıyor.” ne demek bu cümle? Dün ne yapılmış Abdülhamid’e? Kim yapmış?   Bilmiyorum ama işte ne yapıldıysa aynısı! “Dün Abdülhamid’e saldıranlar aynı taktikle saldırıyor.” bu cümle ne demek peki?       Dün saldıranların adı neydi? Ülke miydiler, kişi miydiler, şirket miydiler yoksa bir zihniyetiydi?Bunu da bilmiyorum. “Aynı taktik” derken neyi kastediyorsun? Bilmiyorum ama aynı taktik işte. Sistem böyle çalışıyor mahallede. Komik değil, üzücü hatta korkutucu!     Tam tersini sorsak, “Abdülhamid’i niye sevmemeliyiz” desek; sıradan bir Kemalist ezberden nefessiz madde madde sayar, nefes alırsa adamın gözünden yaş getirir.     Derdin adı bilmemek değil. Bilgi eksikliği telafi edilir. Derdin adı sabitesizlik. Pergelin sivri ayağını nereye sabitlediğin meselesi yani.     Benim sabitim İslam diyorsan Abdülhamid’in anlamı başka olur, sevmen ve ibret alman gereken yerler değişir. “Vahdettin kim oluyor” sorusu da önem kazanır. Bindi gemiye gitti mi dersin, kaçtı mı dersin, kovuldu mu dersin, sürüldü mü dersin işler değişir.     Benim sabitim siyaset diyorsan zaten başa dönüp bir paragraf kalıbı ezberlemek yeter. Allah hepimizin ayağını sabit kılsın inşallah...     Erem Şentürk / Diriliş Postası  
Sultan Abdülhamid Han kim ve Ben niye sevmek zorundayım?

Sultan Abdülhamid Han kim ve Ben niye sevmek zorundayım?

 

 

Kim ki Abdülhamid” diye sorsa birisi ne cevap vereceğiz?

 

 

Atamız, ecdadımız, Osmanlı’nın son kalesi bir de Filistin’i Yahudiler’e vermediği için “Kızıl Sultan” diye hakaret edilen Ulu Hakan. Başka? Başka yok! Bu kadar, hepsi bu…Başkası kimsede yok.

 

 

 

“Dün Abdülhamid’e yapılanların aynısı bugün Erdoğan’a yapılıyor.” ne demek bu cümle? Dün ne yapılmış Abdülhamid’e? Kim yapmış?

 


Bilmiyorum ama işte ne yapıldıysa aynısı!

“Dün Abdülhamid’e saldıranlar aynı taktikle saldırıyor.” bu cümle ne demek peki?

 

 

 

Dün saldıranların adı neydi? Ülke miydiler, kişi miydiler, şirket miydiler yoksa bir zihniyetiydi?Bunu da bilmiyorum.

“Aynı taktik” derken neyi kastediyorsun? Bilmiyorum ama aynı taktik işte. Sistem böyle çalışıyor mahallede. Komik değil, üzücü hatta korkutucu!

 

 

Tam tersini sorsak, “Abdülhamid’i niye sevmemeliyiz” desek; sıradan bir Kemalist ezberden nefessiz madde madde sayar, nefes alırsa adamın gözünden yaş getirir.

 

 

Derdin adı bilmemek değil. Bilgi eksikliği telafi edilir. Derdin adı sabitesizlik. Pergelin sivri ayağını nereye sabitlediğin meselesi yani.

 

 

Benim sabitim İslam diyorsan Abdülhamid’in anlamı başka olur, sevmen ve ibret alman gereken yerler değişir. “Vahdettin kim oluyor” sorusu da önem kazanır. Bindi gemiye gitti mi dersin, kaçtı mı dersin, kovuldu mu dersin, sürüldü mü dersin işler değişir.

 

 

Benim sabitim siyaset diyorsan zaten başa dönüp bir paragraf kalıbı ezberlemek yeter. Allah hepimizin ayağını sabit kılsın inşallah...

 

 

Erem Şentürk / Diriliş Postası

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.