Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Suriyeliler Ortahisar'da Olay Çıkarttı

İLÇELER 25.07.2016 - 10:53, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Suriyeliler Ortahisar'da Olay Çıkarttı

Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar Beldesinde Suriye uyruklu iki kişinin bıçaklı saldırısı sonrasında bir genç boynundan yaralanırken bir kişide elinden yaralandı.
Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar Beldesinde Suriye uyruklu iki kişinin bıçaklı saldırısı sonrasında bir genç boynundan yaralanırken bir kişide elinden yaralandı.   Alınan bilgilere göre; Geçtiğimiz gün saat 23:00 sıralarında Ortahisar Beldesinde 4 kişi oldukları ileri sürülen, ancak ikisi yakalanan Suriye Uyruklular İlhami B. İle Mahmut Y.’ye henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı darp girişiminde bulundu. Suriyelere Ortahisarlı iki gencin karşılık vermesi sonucu Suriyelerden biri elinde ki bıçak ile İlhami B.’yi boynundan, Mahmut Y.’yi elinden yaraladı.    Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Jandarma Ekipleri iki Suriyeliyi gözaltına aldı. Diğer iki Suriyeliyi ise Jandarma ekipleri gelmeden olay yerinden kaçtığı iddia ediliyor.   Yaralı İlhami B. ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahale sonrasında tamamen iyileştiği ve taburcu edildiği öğrenildi.   Suriyelerin ise Jandarmada ki sorguları devam ediyor.   Ortahisarlı vatandaşlar şikayetçi Ortahisar’da yaşayan vatandaşlar evlerini ve gönüllerini açtıkları Suriyelerin bunu istismar ettiklerini belirterek buna yetkililerin önlem almasını ifade ettiler.   Vatandaşlar; “Suriye de ki savaştan kaçarak beldemize kadar gelen Suriyeleri kardeşimiz olarak bildik. Onlara elimizden gelen tüm yardımı çalıştık, halende çalışıyoruz. Ancak içlerinden bazıları bu durumu istismar edip beldemizin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Bizleri huzursuz ediyorlar. Hal bu ki biz onlara sadece yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kendi kardeşimiz gibi davranıyoruz. Sıkıntılarında yanlarında olup elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İçlerinde bu tiplerin belirlenip gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bizim Suriyeliler ile sıkıntımız yok. Ancak huzurumuzu bozmaya, insanları davranış ve sözleri ile tahrik etmeye çalışanları da beldemizde tespit edilip uzaklaştırılmasını istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Suriyelerin yaşadığı bir evde göçük meydana gelmişti. Biz Ortahisarlılar olarak onların yardımına gözümüzü kırpmadan koştuk. Ancak bazı nankör insanlar bizlerin huzurunu kaçırıyor.” dediler.   Olayı Duyan Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı Ortahisar’a gelerek vatandaşları sakinleştirdi. Topluluğun içerisinden seçilen 4 kişi, Muhtarlar ve Belediye Başkanı İsmail Genç bugün Kaymakamlık makamında olay ile ilgili ne yapılabilir konusunda konuşacaklar.
Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar Beldesinde Suriye uyruklu iki kişinin bıçaklı saldırısı sonrasında bir genç boynundan yaralanırken bir kişide elinden yaralandı.

Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar Beldesinde Suriye uyruklu iki kişinin bıçaklı saldırısı sonrasında bir genç boynundan yaralanırken bir kişide elinden yaralandı.

 

Alınan bilgilere göre; Geçtiğimiz gün saat 23:00 sıralarında Ortahisar Beldesinde 4 kişi oldukları ileri sürülen, ancak ikisi yakalanan Suriye Uyruklular İlhami B. İle Mahmut Y.’ye henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı darp girişiminde bulundu. Suriyelere Ortahisarlı iki gencin karşılık vermesi sonucu Suriyelerden biri elinde ki bıçak ile İlhami B.’yi boynundan, Mahmut Y.’yi elinden yaraladı. 

 

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Jandarma Ekipleri iki Suriyeliyi gözaltına aldı. Diğer iki Suriyeliyi ise Jandarma ekipleri gelmeden olay yerinden kaçtığı iddia ediliyor.

 

Yaralı İlhami B. ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahale sonrasında tamamen iyileştiği ve taburcu edildiği öğrenildi.

 

Suriyelerin ise Jandarmada ki sorguları devam ediyor.

 

Ortahisarlı vatandaşlar şikayetçi

Ortahisar’da yaşayan vatandaşlar evlerini ve gönüllerini açtıkları Suriyelerin bunu istismar ettiklerini belirterek buna yetkililerin önlem almasını ifade ettiler.

 

Vatandaşlar; “Suriye de ki savaştan kaçarak beldemize kadar gelen Suriyeleri kardeşimiz olarak bildik. Onlara elimizden gelen tüm yardımı çalıştık, halende çalışıyoruz. Ancak içlerinden bazıları bu durumu istismar edip beldemizin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Bizleri huzursuz ediyorlar. Hal bu ki biz onlara sadece yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kendi kardeşimiz gibi davranıyoruz. Sıkıntılarında yanlarında olup elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İçlerinde bu tiplerin belirlenip gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bizim Suriyeliler ile sıkıntımız yok. Ancak huzurumuzu bozmaya, insanları davranış ve sözleri ile tahrik etmeye çalışanları da beldemizde tespit edilip uzaklaştırılmasını istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Suriyelerin yaşadığı bir evde göçük meydana gelmişti. Biz Ortahisarlılar olarak onların yardımına gözümüzü kırpmadan koştuk. Ancak bazı nankör insanlar bizlerin huzurunu kaçırıyor.” dediler.

 

Olayı Duyan Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı Ortahisar’a gelerek vatandaşları sakinleştirdi. Topluluğun içerisinden seçilen 4 kişi, Muhtarlar ve Belediye Başkanı İsmail Genç bugün Kaymakamlık makamında olay ile ilgili ne yapılabilir konusunda konuşacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.