Sitenin sağında bir giydirme reklam

Türk Eğitim Sen Başkanı Uğur’dan SBL Bilgilendirmesi

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.07.2014 - 18:15, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türk Eğitim Sen Başkanı Uğur’dan SBL Bilgilendirmesi

NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, İlimizde bu yıl eğitim öğretimine başlayacak olan Sosyal Bilimler Lisesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu okul türünün Ülkemizde çok az tanındığını kaydeden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Ülkemizin en az tanınan okul türü olan Sosyal Bilimler liselerini ve bu  okul  türünü Nevşehir İlinde yaşayan ve temel eğitimden orta eğitime geçen öğrencilere ve velilerine, vatandaşlarımıza tanıtalım istedik. Sosyal Bilimler Lisesi İlk defa, 2003  yılında  İstanbul’da açılmıştır. Sosyal bilimler liseleri, eğitim-öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç 4  yıl  olan yatılı ve karma  okullardır. Bu  okullarda  öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrencilerde öğrenim görebilmektedir. Sosyal bilimler liseleri, öncelikle  okuldaki alanlarla ilgili yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerlerde açılmaktadır. Zira Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nde de ilgili lisemizi destekleyeceği ortadadır. Okulumuz 2014-2015 öğretim yılından itibaren üç şubede toplam doksan öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayacak olan,Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 9. ve 10. Sınıflarında Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinin 9. ve 10. Sınıflarında görülen derslerin aynısı görülecek, ancak; 11. ve 12. Sınıflarında eşit ağırlık programı uygulanacak. Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder. Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar. Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlar. Öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlar. Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirir. Toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunur. Öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında araştırmaya yöneltecek ve gelişmelere ilgilerini uyandıracak ortam ve şartları hazırlar. Okulda ana dersler; Türkçe, Dil Ve Anlatım,Türk Edebiyatı, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi,Tarih,T.C İnkilap Tarihi Ve Atatürkçülük, Çağdaş Türk Ve Dünya Tarihi, Coğrafya, Matematik, Geometri , Fizik, Kimya , Biyoloji, Ağlık Bilgisi, Y.Dil, İkinci Y. Dil, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar/Müzik, Felsefe, Trafik İlk Yardım, Sosyal Bilim Çalışmaları, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık, Osmanlı Türkçesi. Seçmeli Dersler ise; Bilgi Kuramı (1–2), Demokrasi ve İnsan Hakları (1),Sosyal Etkinlik (1),Proje Hazırlama (1),Bilgi ve İletişim Teknolojisi (1–2)İşletme (2),Ekonomi (2),Girişimcilik (1),,Astronomi ve Uzay Bilimleri (1–2),Uluslararası İlişkiler (2),Yönetim Bilimi (2) Diksiyon ve Hitabet (1),,Sanat Tarihi (2),Alman Edebiyatı (1–2), İngiliz Edebiyatı (1–2)” açıklamalarında bulundu.
NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, İlimizde bu yıl eğitim öğretimine başlayacak olan Sosyal Bilimler Lisesi hakkında bilgilendirmede bulundu.
Bu okul türünün Ülkemizde çok az tanındığını kaydeden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Ülkemizin en az tanınan okul türü olan Sosyal Bilimler liselerini ve bu  okul  türünü Nevşehir İlinde yaşayan ve temel eğitimden orta eğitime geçen öğrencilere ve velilerine, vatandaşlarımıza tanıtalım istedik. Sosyal Bilimler Lisesi İlk defa, 2003  yılında  İstanbul’da açılmıştır. Sosyal bilimler liseleri, eğitim-öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç 4  yıl  olan yatılı ve karma  okullardır. Bu  okullarda  öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrencilerde öğrenim görebilmektedir. Sosyal bilimler liseleri, öncelikle  okuldaki alanlarla ilgili yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerlerde açılmaktadır. Zira Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nde de ilgili lisemizi destekleyeceği ortadadır. Okulumuz 2014-2015 öğretim yılından itibaren üç şubede toplam doksan öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayacak olan,Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 9. ve 10. Sınıflarında Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinin 9. ve 10. Sınıflarında görülen derslerin aynısı görülecek, ancak; 11. ve 12. Sınıflarında eşit ağırlık programı uygulanacak. Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder. Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar. Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlar. Öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlar. Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirir. Toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunur. Öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında araştırmaya yöneltecek ve gelişmelere ilgilerini uyandıracak ortam ve şartları hazırlar.
Okulda ana dersler; Türkçe, Dil Ve Anlatım,Türk Edebiyatı, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi,Tarih,T.C İnkilap Tarihi Ve Atatürkçülük, Çağdaş Türk Ve Dünya Tarihi, Coğrafya, Matematik, Geometri , Fizik, Kimya , Biyoloji, Ağlık Bilgisi, Y.Dil, İkinci Y. Dil, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar/Müzik, Felsefe, Trafik İlk Yardım, Sosyal Bilim Çalışmaları, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık, Osmanlı Türkçesi.
Seçmeli Dersler ise; Bilgi Kuramı (1–2), Demokrasi ve İnsan Hakları (1),Sosyal Etkinlik (1),Proje Hazırlama (1),Bilgi ve İletişim Teknolojisi (1–2)İşletme (2),Ekonomi (2),Girişimcilik (1),,Astronomi ve Uzay Bilimleri (1–2),Uluslararası İlişkiler (2),Yönetim Bilimi (2) Diksiyon ve Hitabet (1),,Sanat Tarihi (2),Alman Edebiyatı (1–2), İngiliz Edebiyatı (1–2)” açıklamalarında bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.