MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Sağlık Sen Başkanı Çetin Döner Sermaye Açıklamasında Bulundu

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2015 - 14:40, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türk Sağlık Sen Başkanı Çetin Döner Sermaye Açıklamasında Bulundu

Nevşehir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, sağlık çalışanlarının döner sermaye sisteminde ki sorunlar üzerine basın açıklaması yaptı.   Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Sağlık çalışanları için döner sermaye sistemi, sorunlar ve haksızlık sistemine dönüşmüştür, dedi. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;   “Birçok hastanede döner sermayeler geç ödenmekte ve eksik yatırılmaktadır. Entegre hastanelerde ve toplum sağlığı merkezlerinde ise düşük döner sermayeler nedeniyle çalışanlar mağdur edilmektedirler.   Tüm bunlar yaşanırken döner sermaye yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikle sağlık çalışanlarının döner sermayelerinde 200 TL'ye varan düşüşlere neden olunmuştur. Adaletsizlik bitirileceğine arttırılmış, Çalışanlar çözüm isterken yeni sorunlarla karşılaşmışlardır.   Döner sermaye sistemi tüm bu sorunlarla çalışma hayatını sağlık çalışanlarına adeta zindan ederken, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması da sağlık çalışanlarına emekliliği zehir etmektedir. Zorlu geçen ve uzun süren bir çalışma hayatının ardından alınan maaşla sıkıntı çekmeden hayatını sürdürebilmenin tanımı olan emeklilik ne yazık ki sağlık çalışanları için bir hayal olmuştur. Çünkü döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle sağlık çalışanları emekli olduklarında gelirlerinin yüzde 50'den fazlasını kaybetmektedirler. Sağlık çalışanları geçinememe korkusuyla ya emekli olamamakta, ya da emeklilikte de çalışma zorunda kalmaktadırlar.   Yıllarca özveri ile sağlık hizmetlerini yürüten, yurdun dört bir yanında, gece gündüz demeden şifa dağıtan çalışanlar emeklilikte adeta sefalete mahkûm edilmişlerdir. , Kısacası bugün sağlık çalışanları için emeklilik yeni bir çile döneminin adıdır. Tüm sağlık çalışanları emeklilik günlerini endişe ile beklemektedirler.   Onları bu endişeden kurtarmak, emeklilikte sıkıntı çekmelerinin önüne geçmek için yapılacak tek bir iş vardır. O da döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıdır.   Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda başlattığımız dilekçe kampanyasına gösterdiği yoğun katılında bu hakkın ne kadar çok istendiğinin kanıtıdır. Bugün biz bu haklı talebi bir kez daha dile getiriyor ve döner sermayeleri emekliğe yansıtın diyoruz. Maliye ve Sağlık Bakanlığı'nı bu konuda adım atmaya davet ediyoruz.   Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını aldığı, adaletli bir paylaşımın yapıldığı, vaktinde ve tam ödenen, emekliliğe de yansıtılarak geleceğimizi de garanti altına alan bir sistem istiyoruz.   Türk Sağlık-Sen olarak bu konudaki mücadelemizi sonuç alana kadar sürdürmekte kararlıyız. Çalışanların bu talebini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Genel merkezimiz Maliye Bakanlığı önünde bu konuda bir eylem yaparak sağlık çalışanlarının sesini Maliye Bakanına da iletecektir.   Şubelerimizde bu hafta içerisinde tüm yurtta basın açıklamaları ve eylemlerle bu konuya dikkat çekeceklerdir.   Türk Sağlık-Sen olarak çalışanlar için mücadeleye devam diyor, hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.
Nevşehir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, sağlık çalışanlarının döner sermaye sisteminde ki sorunlar üzerine basın açıklaması yaptı.
 
Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Sağlık çalışanları için döner sermaye sistemi, sorunlar ve haksızlık sistemine dönüşmüştür, dedi. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;
 
“Birçok hastanede döner sermayeler geç ödenmekte ve eksik yatırılmaktadır. Entegre hastanelerde ve toplum sağlığı merkezlerinde ise düşük döner sermayeler nedeniyle çalışanlar mağdur edilmektedirler.
 
Tüm bunlar yaşanırken döner sermaye yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikle sağlık çalışanlarının döner sermayelerinde 200 TL'ye varan düşüşlere neden olunmuştur. Adaletsizlik bitirileceğine arttırılmış, Çalışanlar çözüm isterken yeni sorunlarla karşılaşmışlardır.
 
Döner sermaye sistemi tüm bu sorunlarla çalışma hayatını sağlık çalışanlarına adeta zindan ederken, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması da sağlık çalışanlarına emekliliği zehir etmektedir. Zorlu geçen ve uzun süren bir çalışma hayatının ardından alınan maaşla sıkıntı çekmeden hayatını sürdürebilmenin tanımı olan emeklilik ne yazık ki sağlık çalışanları için bir hayal olmuştur. Çünkü döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle sağlık çalışanları emekli olduklarında gelirlerinin yüzde 50'den fazlasını kaybetmektedirler. Sağlık çalışanları geçinememe korkusuyla ya emekli olamamakta, ya da emeklilikte de çalışma zorunda kalmaktadırlar.
 
Yıllarca özveri ile sağlık hizmetlerini yürüten, yurdun dört bir yanında, gece gündüz demeden şifa dağıtan çalışanlar emeklilikte adeta sefalete mahkûm edilmişlerdir. , Kısacası bugün sağlık çalışanları için emeklilik yeni bir çile döneminin adıdır. Tüm sağlık çalışanları emeklilik günlerini endişe ile beklemektedirler.
 
Onları bu endişeden kurtarmak, emeklilikte sıkıntı çekmelerinin önüne geçmek için yapılacak tek bir iş vardır. O da döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıdır.
 
Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda başlattığımız dilekçe kampanyasına gösterdiği yoğun katılında bu hakkın ne kadar çok istendiğinin kanıtıdır. Bugün biz bu haklı talebi bir kez daha dile getiriyor ve döner sermayeleri emekliğe yansıtın diyoruz. Maliye ve Sağlık Bakanlığı'nı bu konuda adım atmaya davet ediyoruz.
 
Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını aldığı, adaletli bir paylaşımın yapıldığı, vaktinde ve tam ödenen, emekliliğe de yansıtılarak geleceğimizi de garanti altına alan bir sistem istiyoruz.
 
Türk Sağlık-Sen olarak bu konudaki mücadelemizi sonuç alana kadar sürdürmekte kararlıyız. Çalışanların bu talebini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Genel merkezimiz Maliye Bakanlığı önünde bu konuda bir eylem yaparak sağlık çalışanlarının sesini Maliye Bakanına da iletecektir.
 
Şubelerimizde bu hafta içerisinde tüm yurtta basın açıklamaları ve eylemlerle bu konuya dikkat çekeceklerdir.
 
Türk Sağlık-Sen olarak çalışanlar için mücadeleye devam diyor, hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.