MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Telekom Haber İş İle Anlaşma Sağlayamadı

TÜRKİYE GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2015 - 00:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türk Telekom Haber İş İle Anlaşma Sağlayamadı

Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasındaki 11. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamazken, yaklaşık 12 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmeleri arabulucuya kaldı. Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasındaki 11. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamazken, yaklaşık 12 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmeleri arabulucuya kaldı.  Türkiye Haber-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre 60 gündür gerçekleştirilen toplu iş sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanamadığı belirtilirken toplu iş sözleşmesinde bulunan 17 madde üzerinde anlaşma sağlanamadığı açıklandı. Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak yaptığı açıklamada, sendika olarak amaçlarının üzüm yemek olduğunu belirterek, "Üyelerimizin daha refah bir hayat sürdürebilmeleri bizim tek amacımız. Enflasyon altında ezdirmek istemediğimiz üyelerimizin destekleriyle toplu iş sözleşme görüşmelerinden başarıyla çıkacağımızı ümit ediyoruz. 60 günlük sürenin dolmasının ardından resmi prosedür gereği arabulucuya gidiyoruz. Arabulucu tayini talep edeceğiz" dedi.  Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda da yapılan toplu iş sözleşme görüşmelerinden netice alınamamış ve Türkiye geneli grev kararı uygulanmıştı. 


Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasındaki 11. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamazken, yaklaşık 12 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmeleri arabulucuya kaldı.

Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasındaki 11. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamazken, yaklaşık 12 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmeleri arabulucuya kaldı. 

Türkiye Haber-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre 60 gündür gerçekleştirilen toplu iş sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanamadığı belirtilirken toplu iş sözleşmesinde bulunan 17 madde üzerinde anlaşma sağlanamadığı açıklandı. Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak yaptığı açıklamada, sendika olarak amaçlarının üzüm yemek olduğunu belirterek, "Üyelerimizin daha refah bir hayat sürdürebilmeleri bizim tek amacımız. Enflasyon altında ezdirmek istemediğimiz üyelerimizin destekleriyle toplu iş sözleşme görüşmelerinden başarıyla çıkacağımızı ümit ediyoruz. 60 günlük sürenin dolmasının ardından resmi prosedür gereği arabulucuya gidiyoruz. Arabulucu tayini talep edeceğiz" dedi. 

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda da yapılan toplu iş sözleşme görüşmelerinden netice alınamamış ve Türkiye geneli grev kararı uygulanmıştı. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.