Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Taner Kışlalı Mezarı Başında Anıldı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.10.2013 - 13:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Taner Kışlalı Mezarı Başında Anıldı

Anmada Ahmet Taner Kışlalı’nın aile mensuplarının yanı sıra, onu tanıyanlar ve sevenler hazır bulundu.Ahmet Taner Kışlalı ile ilgili anıların paylaşıldığı anmada duygu dolu anlar yaşandı. Nilüfer Kışlalı ; İki buçuk yıl evli kaldım. Kısa süre evli kaldım ama hayatımı değiştirdi. İnsanların yakınları öldüğünde ela gözlü sırma saçlı olur derler, benim için Ahmet yaşarken ela gözlü sırma saçlıydı. Birgün Ahmet ile birlikte mezarlık ziyaretimizde, cebinde ne kadar para varsa su dağıtan çocuklara verdi. Onların okula gitmesi lazım derdi. Ona göre sahip olmanın yolu paylaşmaktan geçiyordu. Ahmet Taner Kışlalı’nın arkasından her zaman güzel şeyler söyleniyor. O benim hem kocamdı hem de hocam, O sadece benim için değil herkes için ölümsüzdür. Ali Okyay ; Kurtuluşta öğrenciydik o zamanlar üniversite ve halk iç içeydi. Ahmet Taner Kışlalı Hocamdı, dört beş arkadaş oturuyorduk. Karşıdan geldiğini gördüm hemen ayağa kalktım. Yanımıza geldi oturdu, sohbet ettik. Yıllar sonra Ankara Ümitköy’de bir pazarda gördüm, hemen yanına gittim, kendimi hatırlattım. Tanıdı, kaç kişi olduğumuza kadar hatırladı. Siz o gençlersiniz, değil mi ? dedi. Sonra o hatırlamak istemediğimiz saldırı oldu. Şimdi benim oğlumla Ahmet Taner Kışlalı’nın kızı arkadaş, oğlum hentbol oynuyor,  antremanlarını Ahmet Taner Kışlalı salonunda yapıyor. Hayatın cilvesi bunlar, Ahmet Taner Kışlalı’dan çok şey öğrendim, o benim fahri hocamdı hep, çok özlüyoruz sevgi ve saygıyla anıyoruz. Bekir Ödemiş ; Sn. Ahmet Taner Kışlalı önemli bir bilim adamı ve aydındı. Bilgiyi halkla buluşturan önemli bir gazeteci ve yazardı. Aydınlığı yaşamındaki tüm ilişkilere yansımış değerli bir kişilikti. Kültür Bakanlığı yaptığı dönemde çok güzel ve özel işler yapmıştır. Ondan dolayıdır ki Ürgüp Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde, birçok farklı partiye mensup meclis üyelerimizin oy birliği ile Ürgüp’ün önemli bir caddesine Sn. Ahmet Taner Kışlalı’nın ismini verdik. Kendisi “Aydın olmanın ölçütü bilgi değil davranıştır” derdi. Öyle de yaptı davranışları ile bize gerçek bir Anadolu aydını olduğunu kanıtladı.

Anmada Ahmet Taner Kışlalı’nın aile mensuplarının yanı sıra, onu tanıyanlar ve sevenler hazır bulundu.Ahmet Taner Kışlalı ile ilgili anıların paylaşıldığı anmada duygu dolu anlar yaşandı.
Nilüfer Kışlalı ; İki buçuk yıl evli kaldım. Kısa süre evli kaldım ama hayatımı değiştirdi. İnsanların yakınları öldüğünde ela gözlü sırma saçlı olur derler, benim için Ahmet yaşarken ela gözlü sırma saçlıydı. Birgün Ahmet ile birlikte mezarlık ziyaretimizde, cebinde ne kadar para varsa su dağıtan çocuklara verdi. Onların okula gitmesi lazım derdi. Ona göre sahip olmanın yolu paylaşmaktan geçiyordu. Ahmet Taner Kışlalı’nın arkasından her zaman güzel şeyler söyleniyor. O benim hem kocamdı hem de hocam, O sadece benim için değil herkes için ölümsüzdür.
Ali Okyay ; Kurtuluşta öğrenciydik o zamanlar üniversite ve halk iç içeydi. Ahmet Taner Kışlalı Hocamdı, dört beş arkadaş oturuyorduk. Karşıdan geldiğini gördüm hemen ayağa kalktım. Yanımıza geldi oturdu, sohbet ettik. Yıllar sonra Ankara Ümitköy’de bir pazarda gördüm, hemen yanına gittim, kendimi hatırlattım. Tanıdı, kaç kişi olduğumuza kadar hatırladı. Siz o gençlersiniz, değil mi ? dedi.
Sonra o hatırlamak istemediğimiz saldırı oldu. Şimdi benim oğlumla Ahmet Taner Kışlalı’nın kızı arkadaş, oğlum hentbol oynuyor,  antremanlarını Ahmet Taner Kışlalı salonunda yapıyor. Hayatın cilvesi bunlar, Ahmet Taner Kışlalı’dan çok şey öğrendim, o benim fahri hocamdı hep, çok özlüyoruz sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Bekir Ödemiş ; Sn. Ahmet Taner Kışlalı önemli bir bilim adamı ve aydındı. Bilgiyi halkla buluşturan önemli bir gazeteci ve yazardı. Aydınlığı yaşamındaki tüm ilişkilere yansımış değerli bir kişilikti.
Kültür Bakanlığı yaptığı dönemde çok güzel ve özel işler yapmıştır. Ondan dolayıdır ki Ürgüp Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde, birçok farklı partiye mensup meclis üyelerimizin oy birliği ile Ürgüp’ün önemli bir caddesine Sn. Ahmet Taner Kışlalı’nın ismini verdik. Kendisi “Aydın olmanın ölçütü bilgi değil davranıştır” derdi. Öyle de yaptı davranışları ile bize gerçek bir Anadolu aydını olduğunu kanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.