Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Tarım Arazilerinin Devir İşlemleri İlgili Önemli Duyuru !

NEVŞEHİR 08.12.2016 - 19:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Tarım Arazilerinin Devir İşlemleri İlgili Önemli Duyuru !

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Tarım arazilerinin devir işlemleri ile ilgili açıklamada bulundu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Tarım arazilerinin devir işlemleri ile ilgili açıklamada bulundu.    Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yaptığı açıklamada; "6537 sayılı kanunun yayım tarihi olan 15/05/2014 tarihinden sonra ölen ve üzerinde tarımsal arazisi olan 1210 murisin 7938 yasal mirasçılarına tebligatlar düzenlenmiş olup, Bakanlığımızca gönderilmeye başlanmıştır. Tebligatlar ile mirasçılara üç ay ek süre verilmiş olup bu süre içinde mirasçılar aşağıda belirtilen maddeler kapsamında mülkiyet devrini gerçekleştirebilirler.   Bir mirasçıya veya yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerini karşılaması durumunda birden fazla mirasçıya devri,   1- 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 373 üncü ve devamı maddelerine göre kuracakları aile malları ortaklığına veya kazanç paylı aile malları ortaklığına devrini,   2- Mirasçıların tamamının miras payı oranında hissedarı oldukları 6102 sayılı Türk Ticaret 3- Kanunu hükümlerine göre kuracakları limited şirkete devri, 4- Mirasa konu tarımsal arazilerin tamamının mülkiyetini aynı anda üçüncü kişilere devri hükümleri çerçevesinde tamamlamaları gerekmektedir.            Mirasa konu tarımsal araziler hakkında ki bilgiler http://miras.tarim.gov.tr/ adresinden tebligat numarası ile muris TC numarası ile öğrenilebilecektir.            Mirasçılara tanınan üç aylık ek süre sonunda mirasçılar tarafından mülkiyet devrinin tamamlanmaması durumunda Bakanlığımız ilgili Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde; arazilerin istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren istekli mirasçıya devrine, aksi halde üçüncü kişilere satılması için resen dava açabilme yetkisine sahiptir. Konu ile ilgili olarak İl ve İlçe Müdürlüklerimizden ayrıntılı bilgi alınabilir " dedi.  
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Tarım arazilerinin devir işlemleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Tarım arazilerinin devir işlemleri ile ilgili açıklamada bulundu. 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yaptığı açıklamada; "6537 sayılı kanunun yayım tarihi olan 15/05/2014 tarihinden sonra ölen ve üzerinde tarımsal arazisi olan 1210 murisin 7938 yasal mirasçılarına tebligatlar düzenlenmiş olup, Bakanlığımızca gönderilmeye başlanmıştır. Tebligatlar ile mirasçılara üç ay ek süre verilmiş olup bu süre içinde mirasçılar aşağıda belirtilen maddeler kapsamında mülkiyet devrini gerçekleştirebilirler.

 

Bir mirasçıya veya yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerini karşılaması durumunda birden fazla mirasçıya devri,

 

1- 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 373 üncü ve devamı maddelerine göre kuracakları aile malları ortaklığına veya kazanç paylı aile malları ortaklığına devrini,

 

2- Mirasçıların tamamının miras payı oranında hissedarı oldukları 6102 sayılı Türk Ticaret

3- Kanunu hükümlerine göre kuracakları limited şirkete devri,

4- Mirasa konu tarımsal arazilerin tamamının mülkiyetini aynı anda üçüncü kişilere devri hükümleri çerçevesinde tamamlamaları gerekmektedir.

        

 

Mirasa konu tarımsal araziler hakkında ki bilgiler http://miras.tarim.gov.tr/ adresinden tebligat numarası ile muris TC numarası ile öğrenilebilecektir.

        

 

Mirasçılara tanınan üç aylık ek süre sonunda mirasçılar tarafından mülkiyet devrinin tamamlanmaması durumunda Bakanlığımız ilgili Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde; arazilerin istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren istekli mirasçıya devrine, aksi halde üçüncü kişilere satılması için resen dava açabilme yetkisine sahiptir. Konu ile ilgili olarak İl ve İlçe Müdürlüklerimizden ayrıntılı bilgi alınabilir " dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.