Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Tarlasında Tarihi Eser Bulan Nevşehirliden Örnek Davranış

KÜLTÜR-SANAT 11.11.2016 - 14:58, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Tarlasında Tarihi Eser Bulan Nevşehirliden Örnek Davranış

Nevşehirli bir vatandaş tarlasında bulduğu Bizans dönemine ait tarihi eserleri müzeye teslim etti.
Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde adının açıklanmasını istemeyen L.Ö. isimli vatandaş Nevşehir Gülşehir ilçesinde tarlasında bulduğu 25 parça bronz tarihi eseri Nevşehir Müzesine teslim etti.      Büyükkale mevkiinde Belediye tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan mağara temizleme çalışmaları sırasında ortaya çıkan atık toprağın tarlasına bırakıldığını söyleyen L.Ö., geçen süre zarfında atık topraktan bulduğu tarihi eserleri biriktirip müzeye teslim ettiğini bildirdi. L.Ö. bu hafta başında tarihi eserleri teslim ederken, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa uygun hareket ettiğini belirterek, kanunlara saygılı bir davranış sergilediğini dile getirdi. 25 parça tarihi eseri Nevşehir Müzesine teslim ettikten sonra görevlilerin kendisine teşekkür ettiğini ve bu arada müzeyi de gezdiğini söyleyerek örnek bir davranışta bulunan L.Ö., herkesin kendisi gibi düşündüğü takdirde memleketimizin tarihi eserlerinin yurt dışına kaçırılamayacağını ve müzelerimizin de zengin bir koleksiyona sahip olacağını vurguladı.     Nevşehir Müzesinde görevli uzman Mustafa Şen, tamamı Bizans dönemine ait 25 parça tarihi eserden 16 adedinin bronz sikke, 2 adedinin bronz yüzük, 2 adedinin bronz haç, 1 adedinin bronz ok ucu ve 4 adedinin de çeşitli bronz obje olduğunu tespit etti.     Kaynak : Hak Gazetesi
Nevşehirli bir vatandaş tarlasında bulduğu Bizans dönemine ait tarihi eserleri müzeye teslim etti.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde adının açıklanmasını istemeyen L.Ö. isimli vatandaş Nevşehir Gülşehir ilçesinde tarlasında bulduğu 25 parça bronz tarihi eseri Nevşehir Müzesine teslim etti. 

 

 

Büyükkale mevkiinde Belediye tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan mağara temizleme çalışmaları sırasında ortaya çıkan atık toprağın tarlasına bırakıldığını söyleyen L.Ö., geçen süre zarfında atık topraktan bulduğu tarihi eserleri biriktirip müzeye teslim ettiğini bildirdi. L.Ö. bu hafta başında tarihi eserleri teslim ederken, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa uygun hareket ettiğini belirterek, kanunlara saygılı bir davranış sergilediğini dile getirdi. 25 parça tarihi eseri Nevşehir Müzesine teslim ettikten sonra görevlilerin kendisine teşekkür ettiğini ve bu arada müzeyi de gezdiğini söyleyerek örnek bir davranışta bulunan L.Ö., herkesin kendisi gibi düşündüğü takdirde memleketimizin tarihi eserlerinin yurt dışına kaçırılamayacağını ve müzelerimizin de zengin bir koleksiyona sahip olacağını vurguladı.

 

 

Nevşehir Müzesinde görevli uzman Mustafa Şen, tamamı Bizans dönemine ait 25 parça tarihi eserden 16 adedinin bronz sikke, 2 adedinin bronz yüzük, 2 adedinin bronz haç, 1 adedinin bronz ok ucu ve 4 adedinin de çeşitli bronz obje olduğunu tespit etti.

 

 

Kaynak : Hak Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.