MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Tedbir kuldan, taktir Allah'tan

SİYASET 12.03.2020 - 15:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Tedbir kuldan, taktir Allah'tan

Uzmanlar ve yetkililer temizlik, hijyen ve gereken özen ile koronavirüsten korunulabileceğini açıklıyor.
  Uzmanlar ve yetkililer temizlik, hijyen ve gereken özen ile koronavirüsten korunulabileceğini açıklıyor.   Tokalaşmamak samimiyetsizlik degildir,  bu süreci tokalaşmadan, uzaktan selamlaşarak, toplu taşıma araçlarını gerekmedikçe kullanmayarak ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık kitleler tarafından kullanılan yerleri mümkün olduğunca az ziyaret ederek, her fırsatta ellerimizi en az 20 saniye sabunla yıkayarak, eve girişimizde kıyafetlerimizi değiştirip temiz kıyafetler giymeye gayret ederek, basit tedbirlerle bu virüsün bizlerden uzak durmasını sağlayabiliriz.   Nevşehir sakinleri zaten temizdir, temizlikte tüm ulusa örnek nitelikte olduğumuz herkes tarafından bilinmektedir. Düzenli beslenme gayreti içinde temiz bir hayat sürmenin de Müslüman Türk'ün vasıflarından biri olduğunu göz önüne aldığımızda, kurallara uyduğumuz takdirde bu tehlikeli virüsün toplumumuza zarar veremeyeceğini söylememiz yanlış olmayacaktır.   Okullarımız başta olmak üzere iş yerlerimiz, STK'larımız, resmi dairelerimiz, camilerimiz, kütüphanelerimiz, ve evlerimiz de dahil olmak üzere toplu kullanılan tüm mekanlarımızı sürekli havalandırılarak, düzenli periyotlarla dezenfekte edilerek hijyenik olmasını sağlamamızda fayda vardır.   Ayrıca virüsün soğuk havada ve soğuk yerlerde daha hızlı üreyip, sıcak havada ve güneş ışığıyla kolayca yok olabileceğini belirten uzmanlar, bu dönemde ağız ve boğazımızda olası bakterilerle virüslerin etkisiz hale gelmesi için dondurma gibi soğuk yiyeceklerden ve soğuk, buzlu içeceklerden uzak durarak, sıcak yemek ve sıcak, olabildiğince kaynamış su ile hazırlanmış içecekler tüketmemizin faydalı olduğunu ifade etmektedir. O halde gelin ocağımızın terasında, açık ve temiz havada bir çay içelim, önlemleri beraber konuşalım!  
Uzmanlar ve yetkililer temizlik, hijyen ve gereken özen ile koronavirüsten korunulabileceğini açıklıyor.

 

Uzmanlar ve yetkililer temizlik, hijyen ve gereken özen ile koronavirüsten korunulabileceğini açıklıyor.

 

Tokalaşmamak samimiyetsizlik degildir,  bu süreci tokalaşmadan, uzaktan selamlaşarak, toplu taşıma araçlarını gerekmedikçe kullanmayarak ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık kitleler tarafından kullanılan yerleri mümkün olduğunca az ziyaret ederek, her fırsatta ellerimizi en az 20 saniye sabunla yıkayarak, eve girişimizde kıyafetlerimizi değiştirip temiz kıyafetler giymeye gayret ederek, basit tedbirlerle bu virüsün bizlerden uzak durmasını sağlayabiliriz.

 

Nevşehir sakinleri zaten temizdir, temizlikte tüm ulusa örnek nitelikte olduğumuz herkes tarafından bilinmektedir. Düzenli beslenme gayreti içinde temiz bir hayat sürmenin de Müslüman Türk'ün vasıflarından biri olduğunu göz önüne aldığımızda, kurallara uyduğumuz takdirde bu tehlikeli virüsün toplumumuza zarar veremeyeceğini söylememiz yanlış olmayacaktır.

 

Okullarımız başta olmak üzere iş yerlerimiz, STK'larımız, resmi dairelerimiz, camilerimiz, kütüphanelerimiz, ve evlerimiz de dahil olmak üzere toplu kullanılan tüm mekanlarımızı sürekli havalandırılarak, düzenli periyotlarla dezenfekte edilerek hijyenik olmasını sağlamamızda fayda vardır.

 

Ayrıca virüsün soğuk havada ve soğuk yerlerde daha hızlı üreyip, sıcak havada ve güneş ışığıyla kolayca yok olabileceğini belirten uzmanlar, bu dönemde ağız ve boğazımızda olası bakterilerle virüslerin etkisiz hale gelmesi için dondurma gibi soğuk yiyeceklerden ve soğuk, buzlu içeceklerden uzak durarak, sıcak yemek ve sıcak, olabildiğince kaynamış su ile hazırlanmış içecekler tüketmemizin faydalı olduğunu ifade etmektedir. O halde gelin ocağımızın terasında, açık ve temiz havada bir çay içelim, önlemleri beraber konuşalım!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.