MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

TES Nevşehir'den kurucusuna ahde vefa

NEVŞEHİR 04.03.2021 - 09:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

TES Nevşehir'den kurucusuna ahde vefa

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinde bugün duygu dolu anlar yaşandı. Sendika kanunu çıkmadan önce Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin 1992 yılında üç kurucusundan birisi olan Ruhi Turgut’un emekli olmasından dolayı sendika şubesinden teşekkür ve plaket takdimi yapıldı.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinde bugün duygu dolu anlar yaşandı. Sendika kanunu çıkmadan önce Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin 1992 yılında üç kurucusundan birisi olan Ruhi Turgut’un emekli olmasından dolayı sendika şubesinden teşekkür ve plaket takdimi yapıldı.   Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç, Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin kurulmasını ve teşkilatlı bir yapıya ulaşmasını sağlayan her bir meslektaşıma, eğitim çalışanına, arkadaşımıza, büyüğümüze saygıdeğer Ruhi Turgut hocam nezdinde teşekkür ediyorum. Konulan her bir tuğla bugün bu teşkilatlı sendikal faaliyeti ortaya çıkarmıştır. Bugüne kadar sendikamıza emek veren mücadelemize destek veren her bir üyemize ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Ruhi Turgut hocama Türk Milli Eğitimine yaptığı katkılar, Türk Eğitim Sen ailemizin kurucusu ve bir ferdi olarak sendikamıza verdiği emek ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Emeklilik hayatında da sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum dedi.   Emekliliğe ayrılan Ruhi Turgut hoca Öğretmenliğe başladığı günden beri bu kutsal mesleği icra etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ve ilk günden beride kamu çalışanları vakfında sonrasında ise sendikada hak mücadelesinin içinde bulunmaktan büyük bir şeref duyduğunu belirtti. Ruhi Turgut sendika olarak yaptıkları ilk eylemi paylaştı. “Yanılmıyorsam 1993 yılı idi Çiller hükümeti vardı. Memura çok düşük bir zam verilmişti. Biz o zamanlar 15-20 kişi falandık. İlk eylem kararımızı aldık ve uygulamaya koyduk. Pazardan siyah şerit aldık. Okulları dolaşarak makasla kestiğimiz şeritlerden öğretmenlerimizin yakalarına siyah kurdela takıyorduk. Okullarımızı dolaştıktan sonra Milli Eğitime gittik. O zaman ki Milli Eğitim Müdürü adını hatırlayamadım. Ben siyah kurdela ile sizi buraya alamam. Kurdelaları çıkartın gelin dedi. Tabi biz Milli Eğitim müdürüne de siyah kurdela takmak istiyoruz. Tabi o zaman basın yayın bu kadar yaygın değildi. Kurdela takamazsak da biz zorla Milli Eğitim müdürünün makamına girmiştik. Eylemimizi ve amacını anlatarak hedefimizi gerçekleştirmiştik. Bu şekilde ilk eylemimizi icra etmiştik.” Dedi.   Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi adına başkan Tayfur Urgenç Ruhi Turgut hocaya hizmetlerinin anısına plaket takdim etti. Tes. Merkez İlçe başkanı Gökhan Özer ise Milli Eğitim’deki hizmetleri ve sendikal mücadelemize verdiği desteklerden dolayı Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan imzalı teşekkür belgesini verdi.                                                              
Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinde bugün duygu dolu anlar yaşandı. Sendika kanunu çıkmadan önce Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin 1992 yılında üç kurucusundan birisi olan Ruhi Turgut’un emekli olmasından dolayı sendika şubesinden teşekkür ve plaket takdimi yapıldı.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinde bugün duygu dolu anlar yaşandı. Sendika kanunu çıkmadan önce Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin 1992 yılında üç kurucusundan birisi olan Ruhi Turgut’un emekli olmasından dolayı sendika şubesinden teşekkür ve plaket takdimi yapıldı.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç, Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin kurulmasını ve teşkilatlı bir yapıya ulaşmasını sağlayan her bir meslektaşıma, eğitim çalışanına, arkadaşımıza, büyüğümüze saygıdeğer Ruhi Turgut hocam nezdinde teşekkür ediyorum. Konulan her bir tuğla bugün bu teşkilatlı sendikal faaliyeti ortaya çıkarmıştır. Bugüne kadar sendikamıza emek veren mücadelemize destek veren her bir üyemize ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Ruhi Turgut hocama Türk Milli Eğitimine yaptığı katkılar, Türk Eğitim Sen ailemizin kurucusu ve bir ferdi olarak sendikamıza verdiği emek ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Emeklilik hayatında da sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum dedi.

 

Emekliliğe ayrılan Ruhi Turgut hoca Öğretmenliğe başladığı günden beri bu kutsal mesleği icra etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ve ilk günden beride kamu çalışanları vakfında sonrasında ise sendikada hak mücadelesinin içinde bulunmaktan büyük bir şeref duyduğunu belirtti. Ruhi Turgut sendika olarak yaptıkları ilk eylemi paylaştı. “Yanılmıyorsam 1993 yılı idi Çiller hükümeti vardı. Memura çok düşük bir zam verilmişti. Biz o zamanlar 15-20 kişi falandık. İlk eylem kararımızı aldık ve uygulamaya koyduk. Pazardan siyah şerit aldık. Okulları dolaşarak makasla kestiğimiz şeritlerden öğretmenlerimizin yakalarına siyah kurdela takıyorduk. Okullarımızı dolaştıktan sonra Milli Eğitime gittik. O zaman ki Milli Eğitim Müdürü adını hatırlayamadım. Ben siyah kurdela ile sizi buraya alamam. Kurdelaları çıkartın gelin dedi. Tabi biz Milli Eğitim müdürüne de siyah kurdela takmak istiyoruz. Tabi o zaman basın yayın bu kadar yaygın değildi. Kurdela takamazsak da biz zorla Milli Eğitim müdürünün makamına girmiştik. Eylemimizi ve amacını anlatarak hedefimizi gerçekleştirmiştik. Bu şekilde ilk eylemimizi icra etmiştik.” Dedi.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi adına başkan Tayfur Urgenç Ruhi Turgut hocaya hizmetlerinin anısına plaket takdim etti. Tes. Merkez İlçe başkanı Gökhan Özer ise Milli Eğitim’deki hizmetleri ve sendikal mücadelemize verdiği desteklerden dolayı Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan imzalı teşekkür belgesini verdi.

                                                             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.