Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

TÜGVA, Engelleri Ortadan Kaldırmak İçin İşaret Dili Kursu Açtı

GÜNCEL 06.03.2018 - 11:25, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

TÜGVA, Engelleri Ortadan Kaldırmak İçin İşaret Dili Kursu Açtı

İşitme engelli vatandaşların toplum içindeki yaşantılarını kolaylaştırmak düşüncesiyle öğrencilerine işaret dili eğitimi vermeyi amaçlayan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üniversite öğrencilerine işaret dili kursu açtı.
  TÜGVA Nevşehir temsilciliği tarafından işitme engelli vatandaşların toplum içindeki yaşantılarını kolaylaştırmak ve onların yaşantılarını kolaylaştırmak amacıyla üniversite öğrencileri için işaret dili kursu açtı. Kursun üniversite öğrencilerinin talepleri doğrultusunda açıldığını söyleyen TÜGVA temsilcisi Hüsamettin Ellialt, “ İşaret dili kursumuz üniversite öğrencilerinin talebi üzerine açıldı. Şuan tek sınıf halinde kursumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki ilerleyen günlerde  bu tek sınıf artarak devam edecek. 3 ay boyunca kursumuz devam edecek. Kursu açmamızda ki amacımız ise engelleri ortadan kaldırmaktır” dedi.   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinden Zeliha Doğan’da açıklamasında çevremizdeki işitme engelli insanlara yardımcı olabilmek açısında bu kursa katılıyorum dedi. Doğan, “Çevremizdeki işitme engelli insanlara yardımcı olabilmek açısından bu kursa katılıyorum. Şuanda yabancı dil eğitimi bizim için neyse işaret dili de bizim için öyledir. İşaret dili son derece önemli bir seviyeye geldi. İnsanlara yardım edebilmek bizim en büyük gayemiz olmalıdır” diye konuştu. İşaret dili kursuna katılan Esra Kul’da açıklamasında, “Burada esas amacımız aslında iletişimi konusunda dezavantajlı olan arkadaşlarımızla köprü olabilmektir. Onlara uzanabilecek her türlü imkanı deniyoruz. Bu kursta bunun için bir vesile olacak. İletişim konusunda kendi yeteneklerimizi geliştireceğiz. Bu sayede onlarla daha güzel bağlantı kurabileceğiz. Toplumda daha rahat hareket edebilmeleri hayatlarını daha kolay idame ettirebilmeleri için destek olmuş olacağız” şeklinde konuştu.   TÜGVA temsilciliği tarafından açılan işaret dili kursu 3 ay boyunca devam edecek.
İşitme engelli vatandaşların toplum içindeki yaşantılarını kolaylaştırmak düşüncesiyle öğrencilerine işaret dili eğitimi vermeyi amaçlayan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üniversite öğrencilerine işaret dili kursu açtı.

 

TÜGVA Nevşehir temsilciliği tarafından işitme engelli vatandaşların toplum içindeki yaşantılarını kolaylaştırmak ve onların yaşantılarını kolaylaştırmak amacıyla üniversite öğrencileri için işaret dili kursu açtı. Kursun üniversite öğrencilerinin talepleri doğrultusunda açıldığını söyleyen TÜGVA temsilcisi Hüsamettin Ellialt, “ İşaret dili kursumuz üniversite öğrencilerinin talebi üzerine açıldı. Şuan tek sınıf halinde kursumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki ilerleyen günlerde  bu tek sınıf artarak devam edecek. 3 ay boyunca kursumuz devam edecek. Kursu açmamızda ki amacımız ise engelleri ortadan kaldırmaktır” dedi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinden Zeliha Doğan’da açıklamasında çevremizdeki işitme engelli insanlara yardımcı olabilmek açısında bu kursa katılıyorum dedi. Doğan, “Çevremizdeki işitme engelli insanlara yardımcı olabilmek açısından bu kursa katılıyorum. Şuanda yabancı dil eğitimi bizim için neyse işaret dili de bizim için öyledir. İşaret dili son derece önemli bir seviyeye geldi. İnsanlara yardım edebilmek bizim en büyük gayemiz olmalıdır” diye konuştu. İşaret dili kursuna katılan Esra Kul’da açıklamasında, “Burada esas amacımız aslında iletişimi konusunda dezavantajlı olan arkadaşlarımızla köprü olabilmektir. Onlara uzanabilecek her türlü imkanı deniyoruz. Bu kursta bunun için bir vesile olacak. İletişim konusunda kendi yeteneklerimizi geliştireceğiz. Bu sayede onlarla daha güzel bağlantı kurabileceğiz. Toplumda daha rahat hareket edebilmeleri hayatlarını daha kolay idame ettirebilmeleri için destek olmuş olacağız” şeklinde konuştu.

 

TÜGVA temsilciliği tarafından açılan işaret dili kursu 3 ay boyunca devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.