Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

TÜGVA Kurban Bağışlarını Bekliyor

NEVŞEHİR 01.09.2016 - 15:10, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

TÜGVA Kurban Bağışlarını Bekliyor

Türkiye Gençlik Vakfı Nevşehir İl Temsilciliği, yurtlarına kurban bağışı yapılabileceğini açıkladı.
Türkiye Gençlik Vakfı Nevşehir İl Temsilciliği, yurtlarına kurban bağışı yapılabileceğini açıkladı.     TÜGVA İl Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı, hayırseverlerin kurban davetini TÜGVA yurtlarında yapabileceklerini ifade etti. Kurban ibadetinin çok önemli olduğunu hatırlatan Ellialtı, şu şekilde konuştu:     “Kurban, Allah’a teslimiyetin, sadakatin ve kulluğa zirvenin en güzel örneğidir. Hz. İbrahim’e rüyasında oğlu İsmail’i Allah için kurban ettiği gösterilince, Hz. İbrahim durumu oğluna bildirdi. Hz. İsmail de ‘’Babacığım! Sana ne emredildiyse yap. İnşallah beni sabredenlerden bulacaksın” dedi. Onlar Allah’ın bu emrine boyun eğerek teslim oldular.   Hz. İbrahim Hakk’a güvenini yatırdı taşa Mina’da, Hz. İsmail ise teslimiyetini. Ama bıçak, Kudret-i İlahiyyeden bir mani sebebiyle hiç kesmedi. Ve Allah şöyle buyurdu: ‘’Muhakkak ki bu, açık bir imtihandı. Ve ona büyük bir koçu çocuğun yerine fidye verdik.’’ (Sâffat-99-107) ’’Elbette onların etleri ve kanları Allah’a ulaşmayacaktır. Ancak O’na sizin takvanız erecektir.” Kurban, teslimiyet ve adanışın yüceliğinin kutsandığı bir şölen, bir bayramdır. Tüm putları yıkarak bedende ruhu idrak etmenin bayramıdır. Aciz olana, yolda kalana, gurbette olana, kapına gelene, fakir ve zaruret içinde olana, kimsesiz kalana, mazlum olana gönülden bağlanmanın bayramıdır.   Kurbanın kutlu mesajıyla gönül yurdumuza ve hanelerimize neşe, barış ve huzura davetin tam merkezindeyiz. ‘Bu davete TÜGVA’da icabet edin’ Kurban bağışları sayesinde öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlanabileceğini söyleyen Ellialtı, “Bu güzel davete TÜGVA yurtlarına kurbanlarınızı bağışlayarak icabet edebilirsiniz. Kurban bağışlarınız ile yurtlarımızda kalan öğrencilerimize sunduğumuz yemek imkânına destek olarak eğitim hayatlarına katkı sağlayabilirsiniz. Vacip olarak bağışlanan kurbanların vekalet sahibi bilgilerini not bölümünde belirtmeniz gerekmektedir.    
Türkiye Gençlik Vakfı Nevşehir İl Temsilciliği, yurtlarına kurban bağışı yapılabileceğini açıkladı.

Türkiye Gençlik Vakfı Nevşehir İl Temsilciliği, yurtlarına kurban bağışı yapılabileceğini açıkladı.

 

 

TÜGVA İl Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı, hayırseverlerin kurban davetini TÜGVA yurtlarında yapabileceklerini ifade etti. Kurban ibadetinin çok önemli olduğunu hatırlatan Ellialtı, şu şekilde konuştu:

 

 

“Kurban, Allah’a teslimiyetin, sadakatin ve kulluğa zirvenin en güzel örneğidir. Hz. İbrahim’e rüyasında oğlu İsmail’i Allah için kurban ettiği gösterilince, Hz. İbrahim durumu oğluna bildirdi. Hz. İsmail de ‘’Babacığım! Sana ne emredildiyse yap. İnşallah beni sabredenlerden bulacaksın” dedi. Onlar Allah’ın bu emrine boyun eğerek teslim oldular.

 

Hz. İbrahim Hakk’a güvenini yatırdı taşa Mina’da, Hz. İsmail ise teslimiyetini. Ama bıçak, Kudret-i İlahiyyeden bir mani sebebiyle hiç kesmedi. Ve Allah şöyle buyurdu: ‘’Muhakkak ki bu, açık bir imtihandı. Ve ona büyük bir koçu çocuğun yerine fidye verdik.’’ (Sâffat-99-107) ’’Elbette onların etleri ve kanları Allah’a ulaşmayacaktır. Ancak O’na sizin takvanız erecektir.” Kurban, teslimiyet ve adanışın yüceliğinin kutsandığı bir şölen, bir bayramdır. Tüm putları yıkarak bedende ruhu idrak etmenin bayramıdır. Aciz olana, yolda kalana, gurbette olana, kapına gelene, fakir ve zaruret içinde olana, kimsesiz kalana, mazlum olana gönülden bağlanmanın bayramıdır.

 

Kurbanın kutlu mesajıyla gönül yurdumuza ve hanelerimize neşe, barış ve huzura davetin tam merkezindeyiz. ‘Bu davete TÜGVA’da icabet edin’ Kurban bağışları sayesinde öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlanabileceğini söyleyen Ellialtı, “Bu güzel davete TÜGVA yurtlarına kurbanlarınızı bağışlayarak icabet edebilirsiniz. Kurban bağışlarınız ile yurtlarımızda kalan öğrencilerimize sunduğumuz yemek imkânına destek olarak eğitim hayatlarına katkı sağlayabilirsiniz. Vacip olarak bağışlanan kurbanların vekalet sahibi bilgilerini not bölümünde belirtmeniz gerekmektedir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.