Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğünde Kadınlar Unutulmadı

NEVŞEHİR 08.03.2018 - 14:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğünde Kadınlar Unutulmadı

Tüm Dünya genelinde kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günü ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gün nedeniyle Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı,Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğünde görev yapan kadınlara çiçekli kutlama yaptı.
  Büro Memur Sen İl Eğitim Sekreteri Evren Gülkan ile Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Yasin GÜLEÇ, kurumda görev yapmakta olan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çiçeklerle kutladı.   Büro Memur-Sen Nevşehir İl Eğitim Sekreteri Evren Gülkan yaptığı açıklamada; kadınların hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmanın mümkün olmayacağını belirtti. Gülkan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz ve destekliyoruz. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık olduğumuzu, Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını belirtmek isterim” dedi.   Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Yasin Güleç ise her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ülkenin ilerleme kat edeceği düşüncesi içerisinde olduklarını ifade ederek, “Kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur. Bu vesile ile; tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyorum” diye konuştu.
Tüm Dünya genelinde kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günü ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gün nedeniyle Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı,Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğünde görev yapan kadınlara çiçekli kutlama yaptı.

 

Büro Memur Sen İl Eğitim Sekreteri Evren Gülkan ile Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Yasin GÜLEÇ, kurumda görev yapmakta olan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çiçeklerle kutladı.

 

Büro Memur-Sen Nevşehir İl Eğitim Sekreteri Evren Gülkan yaptığı açıklamada; kadınların hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmanın mümkün olmayacağını belirtti. Gülkan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz ve destekliyoruz. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık olduğumuzu, Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını belirtmek isterim” dedi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Yasin Güleç ise her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ülkenin ilerleme kat edeceği düşüncesi içerisinde olduklarını ifade ederek, “Kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur. Bu vesile ile; tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.