MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Turizm Yine Zirvede Yer Aldı

TURİZM 03.09.2016 - 19:09, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Turizm Yine Zirvede Yer Aldı

Türkiye’nin ekonomi gündeminde Ağustos ayında da turizm haberleri zirvede yer alırken, Rusya ile yaşanan krizin sona ermesiyle sektörde hareketlenme yaşandığı belirlendi.
Türkiye’nin ekonomi gündeminde Ağustos ayında da turizm haberleri zirvede yer alırken, Rusya ile yaşanan krizin sona ermesiyle sektörde hareketlenme yaşandığı belirlendi.       Medya Takip Ajansı Interpress’in Ağustos ayında ekonomi sayfalarında yaptığı incelemeye göre, turizm ile ilgili geçen ay yazılı basında 16 bini aşkın haber çıktığı tespit edildi. Sektör içinde yer alan otelcilik ve seyahat acentelerininde yazılı basında 5 bine yakın haberle gündeme geldiği saptandı.     Ekonomi gündeminin ikinci sırasında yer alan finans sektöründe yaşanan gelişmeler geçen ay yazılı basına 13 binden fazla haberle yansırken, bankacılık sektörü ile ilgili de 3 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi. Faiz indirimi haberleri ile öne çıkan Merkez Bankası hakkında ise yazılı basında 3 binin üzerinde haber yer aldığı tespit edildi. Geçen ay açıklanan ihracat rakamlarında yaşanan azalış dikket çekerken, ihracat ile alakalı yazılı basında 12 bine yakın haber çıktığı tespit edildi.       Interpres’in, üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile derginin ekonomi sayfalarını kapsayan haber araştırmasına göre, Ağustos ayında otomotiv sektörü ile ilgili, binek, hafif ticari ve ağır vasıta segmentleri de dahil olmak üzere yazılı basında 8 bine yakın haber çıktığı belirlendi.     Ekonominin önemli sektörlerinden olan inşaat hakkında da geçtiğimiz ay 7 bini aşkın haber yayınlandığı tespit edildi. Ağustos ayında enflasyon ile ilgili ise yazılı basında 3 bine yakın haber çıkarken, Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) zorunlu hale gelmesi ekonomi sayfalarında 1.500’e yakın haberle yer aldı.     Ağustos ayının ekonomi gündeminde öne çıkan diğer başlıklar da, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, konut satışı, trafik sigortası primleri, cari açık, sanayi üretimi ve dış ticaret açığı olarak tespit edildi.
Türkiye’nin ekonomi gündeminde Ağustos ayında da turizm haberleri zirvede yer alırken, Rusya ile yaşanan krizin sona ermesiyle sektörde hareketlenme yaşandığı belirlendi.

Türkiye’nin ekonomi gündeminde Ağustos ayında da turizm haberleri zirvede yer alırken, Rusya ile yaşanan krizin sona ermesiyle sektörde hareketlenme yaşandığı belirlendi.

 

 

 

Medya Takip Ajansı Interpress’in Ağustos ayında ekonomi sayfalarında yaptığı incelemeye göre, turizm ile ilgili geçen ay yazılı basında 16 bini aşkın haber çıktığı tespit edildi. Sektör içinde yer alan otelcilik ve seyahat acentelerininde yazılı basında 5 bine yakın haberle gündeme geldiği saptandı.

 

 

Ekonomi gündeminin ikinci sırasında yer alan finans sektöründe yaşanan gelişmeler geçen ay yazılı basına 13 binden fazla haberle yansırken, bankacılık sektörü ile ilgili de 3 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi. Faiz indirimi haberleri ile öne çıkan Merkez Bankası hakkında ise yazılı basında 3 binin üzerinde haber yer aldığı tespit edildi. Geçen ay açıklanan ihracat rakamlarında yaşanan azalış dikket çekerken, ihracat ile alakalı yazılı basında 12 bine yakın haber çıktığı tespit edildi.

 

 

 

Interpres’in, üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile derginin ekonomi sayfalarını kapsayan haber araştırmasına göre, Ağustos ayında otomotiv sektörü ile ilgili, binek, hafif ticari ve ağır vasıta segmentleri de dahil olmak üzere yazılı basında 8 bine yakın haber çıktığı belirlendi.

 

 

Ekonominin önemli sektörlerinden olan inşaat hakkında da geçtiğimiz ay 7 bini aşkın haber yayınlandığı tespit edildi. Ağustos ayında enflasyon ile ilgili ise yazılı basında 3 bine yakın haber çıkarken, Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) zorunlu hale gelmesi ekonomi sayfalarında 1.500’e yakın haberle yer aldı.

 

 

Ağustos ayının ekonomi gündeminde öne çıkan diğer başlıklar da, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, konut satışı, trafik sigortası primleri, cari açık, sanayi üretimi ve dış ticaret açığı olarak tespit edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.