Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Turizmciler Dünyanın En Büyük Yer altı Kentini İnceledi

TURİZM 13.10.2016 - 11:14, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Turizmciler Dünyanın En Büyük Yer altı Kentini İnceledi

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak ’dan oluşan bölge turizmcileri, dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundular.
  Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler  ile Türkiye Seyahat Acenteleri  Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak ’dan oluşan bölge turizmcileri, dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundular. Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen   Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi uygulama aşamasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu  bölgede, devam ettirilen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları konusunda uzmanlardan bilgi alan  Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler  ve Türkiye Seyahat Acenteleri  Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak,  Bezirhane, Kilise ve manastır ile birlikte diğer kültürel mekanları  ziyaret ettiler.  TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurul Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeci, Genel Sekreter Coşkun Kırtıl  ve yönetim kurulu üyesi Ali Dede Coşkuner, KAPTİD  Başkan Yardımcısı Ragıp Özaltın ve Genel Sekreter Canan  Kutlu ‘nun da katıldığı gezi de izlenimlerini aktaran turizmciler, bölgenin turizme açılmasının Kapadokya turizmine önemli bir dinamizm ve hareketlilik getireceğini belirttiler. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak, Türkiye’nin kültürel turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde keşfedilen bu denli önemli bir kültürel değerin, Kapadokya turizminin gelişmesinde önemli  bir yere sahip olacağına inandıklarını belirtti. Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler’ de bölgede sürdürülen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarında oldukça titiz bir çalışma yapıldığını gözlemlediklerini belirterek, bölgenin oldukça farklılık taşıyan bu özelliğinin Kapadokya turizminin daha dinamik bir güce ulaşmasında önemli olacağına inandığını kaydetti. 
Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak ’dan oluşan bölge turizmcileri, dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundular.

 

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler  ile Türkiye Seyahat Acenteleri  Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak ’dan oluşan bölge turizmcileri, dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundular.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen   Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi uygulama aşamasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu  bölgede, devam ettirilen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları konusunda uzmanlardan bilgi alan  Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler  ve Türkiye Seyahat Acenteleri  Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak,  Bezirhane, Kilise ve manastır ile birlikte diğer kültürel mekanları  ziyaret ettiler.

 TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurul Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeci, Genel Sekreter Coşkun Kırtıl  ve yönetim kurulu üyesi Ali Dede Coşkuner, KAPTİD  Başkan Yardımcısı Ragıp Özaltın ve Genel Sekreter Canan  Kutlu ‘nun da katıldığı gezi de izlenimlerini aktaran turizmciler, bölgenin turizme açılmasının Kapadokya turizmine önemli bir dinamizm ve hareketlilik getireceğini belirttiler.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak, Türkiye’nin kültürel turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde keşfedilen bu denli önemli bir kültürel değerin, Kapadokya turizminin gelişmesinde önemli  bir yere sahip olacağına inandıklarını belirtti.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler’ de bölgede sürdürülen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarında oldukça titiz bir çalışma yapıldığını gözlemlediklerini belirterek, bölgenin oldukça farklılık taşıyan bu özelliğinin Kapadokya turizminin daha dinamik bir güce ulaşmasında önemli olacağına inandığını kaydetti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.