Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Diyarı Kerkük Elden Gidiyor !

GÜNCEL 10.04.2017 - 16:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türk Diyarı Kerkük Elden Gidiyor !

Kerkük´ta nüfus yapısı 2000´li yıllarda itibaren bilinçli olarak değiştirilerek, Kerkük´ün gerçek sahipleri Türkmenler oradan göçe zorlandılar.
Kerkük´ta nüfus yapısı 2000´li yıllarda itibaren bilinçli olarak değiştirilerek, Kerkük´ün gerçek sahipleri Türkmenler oradan göçe zorlandılar. Kerkük Nüfus Müdürlüğü kayıtlarının Barzani ve Talabani yanlılarınca organize olarak yağmalanması akabinde, nüfus ve tapu bilgileri yok edildi.   Kerkük diken üstünde Irak merkezi hükümetini dinlemeyen Barzani ve Talabani yanlıları, Kerkük´e kendi flamalarını çekerek neredeyse bağımsızlık ilan ettiler. Kerkük Meclisinde kendi çoğunlukları ile tek taraflı olarak Referandum kararını da alarak adım adım Kerkük´ü işgal etme girişimini gerçekleştiren Barzani´ye, dünyanın ise ses çıkarmayıp destek verdiği biliniyor.   Barzani´nin başına buyruk hareket etmesini Rusya, İsrail ve İran´ın desteklediği siyaset bilimcilerce dile getiriliyor.   Kerkük´ü işgal eden Batı destekli Kürt guruplarının, oradaki barış ve ortak yaşama kültürünü de yok etmeye çalıştıkları, şimdiden Türkmenlere psikolojik baskı uyguladıkları edinilen bilgiler arasında.   Kerkük´ün asırlara varan bir kültür ve medeniyet yurdu olduğunu dile getiren pek çok insan, Kerkük´ün Türkiye´nin can damarı olduğu eğer Kerkük düşerse Türkiye´nin düşeceği görüşlerini dile getirilmekte.  
Kerkük´ta nüfus yapısı 2000´li yıllarda itibaren bilinçli olarak değiştirilerek, Kerkük´ün gerçek sahipleri Türkmenler oradan göçe zorlandılar.

Kerkük´ta nüfus yapısı 2000´li yıllarda itibaren bilinçli olarak değiştirilerek, Kerkük´ün gerçek sahipleri Türkmenler oradan göçe zorlandılar. Kerkük Nüfus Müdürlüğü kayıtlarının Barzani ve Talabani yanlılarınca organize olarak yağmalanması akabinde, nüfus ve tapu bilgileri yok edildi.

 

Kerkük diken üstünde Irak merkezi hükümetini dinlemeyen Barzani ve Talabani yanlıları, Kerkük´e kendi flamalarını çekerek neredeyse bağımsızlık ilan ettiler. Kerkük Meclisinde kendi çoğunlukları ile tek taraflı olarak Referandum kararını da alarak adım adım Kerkük´ü işgal etme girişimini gerçekleştiren Barzani´ye, dünyanın ise ses çıkarmayıp destek verdiği biliniyor.

 

Barzani´nin başına buyruk hareket etmesini Rusya, İsrail ve İran´ın desteklediği siyaset bilimcilerce dile getiriliyor.

 

Kerkük´ü işgal eden Batı destekli Kürt guruplarının, oradaki barış ve ortak yaşama kültürünü de yok etmeye çalıştıkları, şimdiden Türkmenlere psikolojik baskı uyguladıkları edinilen bilgiler arasında.

 

Kerkük´ün asırlara varan bir kültür ve medeniyet yurdu olduğunu dile getiren pek çok insan, Kerkük´ün Türkiye´nin can damarı olduğu eğer Kerkük düşerse Türkiye´nin düşeceği görüşlerini dile getirilmekte.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.