MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Eğitim Sen'de Doğu Türkistan'daki dram anlatıldı

EĞİTİM 26.12.2018 - 08:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türk Eğitim Sen'de Doğu Türkistan'daki dram anlatıldı

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi devam eden konferanslar kapsamında sendika şube binasında Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı olaylar ve Doğu Türkistan dramı anlatıldı.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi devam eden konferanslar kapsamında sendika şube binasında Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı olaylar ve Doğu Türkistan dramı anlatıldı. Türk Eğitim Sen üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği Konferans/Söyleşide zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Halk bilimi Bölüm Başkanı Uygur Türkleri üzerine çalışmaları bulunan ve Uygur Doğu Türkistan bölgesine giderek çalışmalar yapan Doç. Dr. Âdem Öğer bölgede yaşanan olaylar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Doğu Türkistan coğrafyası hakkında bilgi aktardı. 2003-2015 yılları arasında bölgede durum ve 2015 yılından sonra Çin Komünist partisinin yani Çin Hükümetinin bölgedeki asimilasyon politikasının Uygur Türklerinin kamplarda insanlık dışı bir durum ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Türkler tutuklanıyor. Milli kimlikleri dilleri yok ediliyor. İslami değerler yasaklanıyor. Dış dünya ile bağlantıları koparılmaktadır. Toplumu bilinçlendirme aydınlatma potansiyeline sahip kişiler tutuklanarak hapishanelere atılmakta, kamplarda çeşitli işkencelere maruz kalmaktadırlar. Birçok kişi ailesinden eş ve çocuklarından haber alamamaktadır” dedi. Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç konuya gösterdikleri duyarlılık ve katılımlarından dolayı üyelerine teşekkür etti. Konuşmalarından ve konu ile bilgilerini paylaşan konu hakkında farkındalık oluşturan Doç. Dr. Adem Öger’e TES. Genel Başkanı Talip Geylan tarafından gönderilen teşekkür belgesini, Uzak ve Yalnız Anavatan Doğu Türkistan plaketini verdi.
Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi devam eden konferanslar kapsamında sendika şube binasında Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı olaylar ve Doğu Türkistan dramı anlatıldı.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi devam eden konferanslar kapsamında sendika şube binasında Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı olaylar ve Doğu Türkistan dramı anlatıldı. Türk Eğitim Sen üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği Konferans/Söyleşide zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Halk bilimi Bölüm Başkanı Uygur Türkleri üzerine çalışmaları bulunan ve Uygur Doğu Türkistan bölgesine giderek çalışmalar yapan Doç. Dr. Âdem Öğer bölgede yaşanan olaylar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Doğu Türkistan coğrafyası hakkında bilgi aktardı. 2003-2015 yılları arasında bölgede durum ve 2015 yılından sonra Çin Komünist partisinin yani Çin Hükümetinin bölgedeki asimilasyon politikasının Uygur Türklerinin kamplarda insanlık dışı bir durum ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Türkler tutuklanıyor. Milli kimlikleri dilleri yok ediliyor. İslami değerler yasaklanıyor. Dış dünya ile bağlantıları koparılmaktadır. Toplumu bilinçlendirme aydınlatma potansiyeline sahip kişiler tutuklanarak hapishanelere atılmakta, kamplarda çeşitli işkencelere maruz kalmaktadırlar. Birçok kişi ailesinden eş ve çocuklarından haber alamamaktadır” dedi.

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç konuya gösterdikleri duyarlılık ve katılımlarından dolayı üyelerine teşekkür etti. Konuşmalarından ve konu ile bilgilerini paylaşan konu hakkında farkındalık oluşturan Doç. Dr. Adem Öger’e TES. Genel Başkanı Talip Geylan tarafından gönderilen teşekkür belgesini, Uzak ve Yalnız Anavatan Doğu Türkistan plaketini verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.