Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Eğitim Sen Kadın Kolları Başkanı Baki'den 5 Aralık Mesajı

EĞİTİM 05.12.2017 - 18:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türk Eğitim Sen Kadın Kolları Başkanı Baki'den 5 Aralık Mesajı

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baki 5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının 83.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  Türk Eğitim Sen Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baki, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının 83.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Baki mesajında şunları kaydetti;   “Bugün 5 Aralık, bundan tam 83 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkıın verildiği gündür. Kutlu olsun...   Devletlerin demokratikleşme sürecinin en önemli adımlardan biri de elbette kadınların aktif olduğu,seçme ve seçilme haklarına sahip olduğu bir yönetimle mümkündür. Tarihimiz boyunca gerek devlet idaresinden, gerekse çalışma ve aile hayatına kadar hayatın her devresinde aktif rol oynayan kadınlarımızın elbette yönetimde de söz sahibi olması kaçınılmazdır.Bu vizyonla yola çıkan ulu önder Atatürk ;1925’te Kastamonu’da yaptğı bir konuşmada “Toplumu kalkındırmak istiyorsak,izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çaşılmalarımıza ortak etmek,hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının bilimsel,toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı,yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur.” Bu itibarla önce belediye seçimlerine katılma, ardından ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerine , ardından da  nihayet 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanununda yapılan değişiklik ile TBMM’sinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiş,8 Şubat 1935 yılındaki 5. Dönem TBMM seçimlerinde 17 kadın milletvekili meclise girmiştir.   Türk Eğitim Sen ailesi olarak kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor ve sözlerimi Ulu Önder Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda Kara Adile Hanım(Tarsuslu Kara Fatma)’a söylediği sözlerle tamamlamak istiyorum. “Ey kahraman Türk Kadını ,sen yerde sürünmeye değil,omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”  
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baki 5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının 83.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Türk Eğitim Sen Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baki, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının 83.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Baki mesajında şunları kaydetti;

 

“Bugün 5 Aralık, bundan tam 83 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkıın verildiği gündür. Kutlu olsun...

 

Devletlerin demokratikleşme sürecinin en önemli adımlardan biri de elbette kadınların aktif olduğu,seçme ve seçilme haklarına sahip olduğu bir yönetimle mümkündür. Tarihimiz boyunca gerek devlet idaresinden, gerekse çalışma ve aile hayatına kadar hayatın her devresinde aktif rol oynayan kadınlarımızın elbette yönetimde de söz sahibi olması kaçınılmazdır.Bu vizyonla yola çıkan ulu önder Atatürk ;1925’te Kastamonu’da yaptğı bir konuşmada “Toplumu kalkındırmak istiyorsak,izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çaşılmalarımıza ortak etmek,hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının bilimsel,toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı,yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur.” Bu itibarla önce belediye seçimlerine katılma, ardından ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerine , ardından da  nihayet 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanununda yapılan değişiklik ile TBMM’sinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiş,8 Şubat 1935 yılındaki 5. Dönem TBMM seçimlerinde 17 kadın milletvekili meclise girmiştir.

 

Türk Eğitim Sen ailesi olarak kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor ve sözlerimi Ulu Önder Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda Kara Adile Hanım(Tarsuslu Kara Fatma)’a söylediği sözlerle tamamlamak istiyorum. “Ey kahraman Türk Kadını ,sen yerde sürünmeye değil,omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.