Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Eğitim Sen’li kadınlar Pazar kahvaltısında buluştu

EĞİTİM 11.03.2019 - 15:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türk Eğitim Sen’li kadınlar Pazar kahvaltısında buluştu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle TES Nevşehir Şubesi Kadın Komisyonu tarafından 10 Mart Pazar Günü kadın üyelere ve misafirlere kahvaltılı etkinlik düzenlendi.
  Komisyon başkan yardımcısı Ayşe Ay’ın sunumunu yaptığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şube Başkanı Tayfur Urgenç’in açılış konuşmasıyla başladı. Urgenç; konuşmasında günün anlam ve önemine değinirken; kadın hakları yerine insan haklarının konuşulması gerekliliğini vurguladı. Böyle bir kavramın bile içinde yaşadığımız toplumda ayrıştırıcı yönüne dikkat çeken Urgenç, Türk tarihinde kadının başarılarına ve önemine değinirken, “Kadın demek anne demektir ve yüce dinimiz İslam da cennete giden yol haritasında anneleri işaret etmiştir” dedi. Etkinliğe katılan tüm konuklara teşekkür ettikten sonra kadınlara dağıtılmak üzere getirdiği karanfilleri kadın komisyon başkanına teslim ederek konuşmalarını sonlandırdı. Urgenç bugün sizlere özel bir gün sizlere iyi eğlenceler diliyorum diyerek programdan ayrıldı.   Programın devamında TES Nevşehir Şubesi Kadın Komisyon Başkanı Ayşegül Baki 21-24 Şubat Antalya Kemer’de gerçekleştirilen Kadın Çalıştayı’nın içeriği ile ilgili bilgilendirme yaptı. Türkiye’de kadın sorunlarının ve bu sorunlara çözüm arayışlarının çalıştayda raporlaştırıldığını söyleyerek; ortaya çıkan çözüm önerilerinin sendika tarafından kitap haline getirileceğini ve okurlara sunulacağını belirtti. Konuşmasının devamında yasalarla eşitlik ilkesinin varlığa değinen Baki bu ilkenin teoriden pratiğe istenilen ölçüde ulaşmadığını, günümüz toplumunda kadınların haklı arayışlarının yeterince ses getirmediğine değindi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kanayan yarayı gördüğünü ve bu uğurda çeşitli devrimlere imza attığını söyleyerek; ulu öndere olan hayranlığını ve minnetini dile getirdi. Hz. Muhammet’in Veda Hutbesi’nde “Kadınların haklarını çiğnemenizden Allah’a sığınırım.” sözlerini hatırlatarak dinimizin de bu konuda kadına verdiği öneme dikkat çekti. Baki, Türk kadınının tarihi geçmişine baktıkça gelecek için daha başarılı adımlar atacağını söyledi. Konuşmasını programa katılan her bir konuğa karanfil taktim edip, teşekkür ederek sonlandırdı. Programa Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin kurucu rektörü ve MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç’ta MHP Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz ve Derya Tunç ile katılarak kadın olarak Kadınlarımızın eğitim ve öğretim faaliyetleri içerisindeki sorunları ve çözüm önerilerinde bulunarak eğitim çalışanlarının sorunlarını dinledi. İnşallah bir Kadın olarak yönetimde de gücümüzü artıracağız dedi. Program kahvaltının ardından konuklarla istişare ve müzikli eğlence ile bitirildi.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle TES Nevşehir Şubesi Kadın Komisyonu tarafından 10 Mart Pazar Günü kadın üyelere ve misafirlere kahvaltılı etkinlik düzenlendi.

 

Komisyon başkan yardımcısı Ayşe Ay’ın sunumunu yaptığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şube Başkanı Tayfur Urgenç’in açılış konuşmasıyla başladı. Urgenç; konuşmasında günün anlam ve önemine değinirken; kadın hakları yerine insan haklarının konuşulması gerekliliğini vurguladı. Böyle bir kavramın bile içinde yaşadığımız toplumda ayrıştırıcı yönüne dikkat çeken Urgenç, Türk tarihinde kadının başarılarına ve önemine değinirken, “Kadın demek anne demektir ve yüce dinimiz İslam da cennete giden yol haritasında anneleri işaret etmiştir” dedi. Etkinliğe katılan tüm konuklara teşekkür ettikten sonra kadınlara dağıtılmak üzere getirdiği karanfilleri kadın komisyon başkanına teslim ederek konuşmalarını sonlandırdı. Urgenç bugün sizlere özel bir gün sizlere iyi eğlenceler diliyorum diyerek programdan ayrıldı.

 

Programın devamında TES Nevşehir Şubesi Kadın Komisyon Başkanı Ayşegül Baki 21-24 Şubat Antalya Kemer’de gerçekleştirilen Kadın Çalıştayı’nın içeriği ile ilgili bilgilendirme yaptı. Türkiye’de kadın sorunlarının ve bu sorunlara çözüm arayışlarının çalıştayda raporlaştırıldığını söyleyerek; ortaya çıkan çözüm önerilerinin sendika tarafından kitap haline getirileceğini ve okurlara sunulacağını belirtti. Konuşmasının devamında yasalarla eşitlik ilkesinin varlığa değinen Baki bu ilkenin teoriden pratiğe istenilen ölçüde ulaşmadığını, günümüz toplumunda kadınların haklı arayışlarının yeterince ses getirmediğine değindi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kanayan yarayı gördüğünü ve bu uğurda çeşitli devrimlere imza attığını söyleyerek; ulu öndere olan hayranlığını ve minnetini dile getirdi. Hz. Muhammet’in Veda Hutbesi’nde “Kadınların haklarını çiğnemenizden Allah’a sığınırım.” sözlerini hatırlatarak dinimizin de bu konuda kadına verdiği öneme dikkat çekti. Baki, Türk kadınının tarihi geçmişine baktıkça gelecek için daha başarılı adımlar atacağını söyledi. Konuşmasını programa katılan her bir konuğa karanfil taktim edip, teşekkür ederek sonlandırdı. Programa Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin kurucu rektörü ve MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç’ta MHP Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz ve Derya Tunç ile katılarak kadın olarak Kadınlarımızın eğitim ve öğretim faaliyetleri içerisindeki sorunları ve çözüm önerilerinde bulunarak eğitim çalışanlarının sorunlarını dinledi. İnşallah bir Kadın olarak yönetimde de gücümüzü artıracağız dedi. Program kahvaltının ardından konuklarla istişare ve müzikli eğlence ile bitirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.