Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Eğitim Sen, Öğretmenler günü programı düzenledi

EĞİTİM 27.11.2018 - 09:15, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türk Eğitim Sen, Öğretmenler günü programı düzenledi

Türk Eğitim Sen üyeleri hafta sonu Öğretmenler Günü dolayısıyla Nevşehir Konağında bir araya geldi. Yaklaşık 200 eğitimcinin katıldığı programda Öğretmenler birlikte günlerini kutladılar.
  Türk Eğitim Sen organizasyonuyla hazırlanan etkinlikte Türk Eğitim Sen’e üye müzik öğretmenleri Volkan Kavlak ve Sevgi Ergün tarafından hazırlanan bir türkü demeti sunuldu. Ayrıca seslerine güvenen öğretmenler parçalar seslendirdiler. En büyük alkışı ise Sarı Saçlım mavi gözlüm neredesin dost türküsü ve İzmir Marşı aldı. Bu iki parça tüm öğretmenler tarafından dev bir koro şeklinde söylendi.   Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı konuşmada; İlk emri Oku olan bir dinin, İlim Çin’de de olsan gidiniz alınız diyen bir peygamberin, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir halifenin, Alimlerin atının ayağından sıçrayan çamur muhteremdir diyen bir medeniyetin, Dünyanın her yerinde öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer üyeleridir. Diyen bir Ata’nın temsilcileriyiz. Aslında Medeniyetimiz ilme ve alime çok büyük değer vermektedir. Öğretmenin hak ettiği yer ve değer bugünkü nokta değildir. Bu ülke ve medeniyet gerçek kalkınma ve gelişme hamlesini günümüzün münevver ve mütefekkir en geniş kitlesi olan Öğretmenler sayesinde gerçekleştirecektir ve bunu kimse engelleyemeyecektir. Dedi. Urgenç; Katılımlarından dolayı Eğitim çalışanlarına teşekkür ederek programa katılan ve katılamayan tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Tüm öğretmenlerimize hürmetle saygılarımı sunuyorum. Ebediyete uğurladığımız tüm öğretmenlerimize ve şehit öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Görevleri başlarındaki öğretmenlerimize ise huzur ve sağlıklı bir meslek hayatı ve huzurlu yaşam diliyorum dedi.   Urgenç konuşmasında iki öğretmeni örnek vererek şu ifadelerle konuşmasına devam etti. “Sizlere iki öğretmenden bahsetmek istiyorum. Birinci öğretmen Mustafa Kemal’in Tarih öğretmeni Kolağası Mehmet Tevfik Bey. Mustafa Kemal’i yetiştirmiştir. Mustafa Kemal ise bu öğretmenini şükran ve minnet duygusuyla meclise Diyarbakır mebusu olarak girmesini sağlamıştır. İşte Öğretmenin değeri budur. 2.öğretmen ise Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz. Bir köy okulunda eğitim meşalesini yaktı. Yoksul çocuklara umut oldu. Ancak PKK’lar tarafından şehit edilen “Vatan görevi bayrağın dalgalandığı her yerdir” diyerek Siverek’te Türk bayrağını dalgalandıran Necmettin Yılmaz. Yaktığı bu ışık sönmeyecektir. Her rüzgâr estiğinde ay yıldızlı al bayrağımız dalgalanacaktır. Bu vatansever, Atatürkçü teşkilatımız var olacaktır. Bayrağımız vatanın en ücra köşesinde dalgalandırılmaya devam edecektir. Karanlığı yeneceğiz ve bu ülke aydınlık yarınlara ulaşacaktır” şeklinde ifade etti.
Türk Eğitim Sen üyeleri hafta sonu Öğretmenler Günü dolayısıyla Nevşehir Konağında bir araya geldi. Yaklaşık 200 eğitimcinin katıldığı programda Öğretmenler birlikte günlerini kutladılar.

 

Türk Eğitim Sen organizasyonuyla hazırlanan etkinlikte Türk Eğitim Sen’e üye müzik öğretmenleri Volkan Kavlak ve Sevgi Ergün tarafından hazırlanan bir türkü demeti sunuldu. Ayrıca seslerine güvenen öğretmenler parçalar seslendirdiler. En büyük alkışı ise Sarı Saçlım mavi gözlüm neredesin dost türküsü ve İzmir Marşı aldı. Bu iki parça tüm öğretmenler tarafından dev bir koro şeklinde söylendi.

 

Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı konuşmada; İlk emri Oku olan bir dinin, İlim Çin’de de olsan gidiniz alınız diyen bir peygamberin, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir halifenin, Alimlerin atının ayağından sıçrayan çamur muhteremdir diyen bir medeniyetin, Dünyanın her yerinde öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer üyeleridir. Diyen bir Ata’nın temsilcileriyiz. Aslında Medeniyetimiz ilme ve alime çok büyük değer vermektedir. Öğretmenin hak ettiği yer ve değer bugünkü nokta değildir. Bu ülke ve medeniyet gerçek kalkınma ve gelişme hamlesini günümüzün münevver ve mütefekkir en geniş kitlesi olan Öğretmenler sayesinde gerçekleştirecektir ve bunu kimse engelleyemeyecektir. Dedi. Urgenç; Katılımlarından dolayı Eğitim çalışanlarına teşekkür ederek programa katılan ve katılamayan tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Tüm öğretmenlerimize hürmetle saygılarımı sunuyorum. Ebediyete uğurladığımız tüm öğretmenlerimize ve şehit öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Görevleri başlarındaki öğretmenlerimize ise huzur ve sağlıklı bir meslek hayatı ve huzurlu yaşam diliyorum dedi.

 

Urgenç konuşmasında iki öğretmeni örnek vererek şu ifadelerle konuşmasına devam etti. “Sizlere iki öğretmenden bahsetmek istiyorum. Birinci öğretmen Mustafa Kemal’in Tarih öğretmeni Kolağası Mehmet Tevfik Bey. Mustafa Kemal’i yetiştirmiştir. Mustafa Kemal ise bu öğretmenini şükran ve minnet duygusuyla meclise Diyarbakır mebusu olarak girmesini sağlamıştır. İşte Öğretmenin değeri budur. 2.öğretmen ise Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz. Bir köy okulunda eğitim meşalesini yaktı. Yoksul çocuklara umut oldu. Ancak PKK’lar tarafından şehit edilen “Vatan görevi bayrağın dalgalandığı her yerdir” diyerek Siverek’te Türk bayrağını dalgalandıran Necmettin Yılmaz. Yaktığı bu ışık sönmeyecektir. Her rüzgâr estiğinde ay yıldızlı al bayrağımız dalgalanacaktır. Bu vatansever, Atatürkçü teşkilatımız var olacaktır. Bayrağımız vatanın en ücra köşesinde dalgalandırılmaya devam edecektir. Karanlığı yeneceğiz ve bu ülke aydınlık yarınlara ulaşacaktır” şeklinde ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.