Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

NEVŞEHİR 08.03.2019 - 09:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türk Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Türk Kadınlar birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.
  Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Dünya Kadınlar Günü kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak, sosyal hayatta yer almak için verdikleri mücadelenin adıdır. Kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğini hatırlatılması için özel bir gündür dedi.   Küsmez mesajında şunları kaydetti;   “8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle çalıştıkları dokuma fabrikası da greve başladılar. Polisin müdahalesinin ardından çıkan yangında 129 kadın hayatını kaybetti. 26 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde düzenlenen konferansta Alman Sosyalist Demokratik Parti önderlerinden Clara zetkin 8 Mart 1857 hayatını kaybeden işçiler anısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını önerdi ve oy birliği ile kabul edildi. Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmaya başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların şiddete adaletsizliğe eşitsizliği ve ayrımcılığa karşı başlattıkları mücadeledir. Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddet hızlı artış göstermiştir Genellikle eş nişanlı sevgili ve erkek kardeş tarafından uygulanmaktadır bunların sebebi erkeğin kadının üstünde her türlü söz hakkına sahip olduğu inancı ve Bu durumun gelenek ve kültürel unsurlarla pekiştirilmesi ve devlet mekanizmalarının yeterli derecede işlememesi olarak söylenebilir Ayrıca son zamanlarda televizyonlarda dövülen öldürülen kadınları duyuyoruz görüyoruz. Biz Türk Kadınlar Birliği olarak kadına yönelik her türlü şiddete, Hayır diyoruz.”
Türk Kadınlar birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.

 

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Dünya Kadınlar Günü kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak, sosyal hayatta yer almak için verdikleri mücadelenin adıdır. Kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğini hatırlatılması için özel bir gündür dedi.

 

Küsmez mesajında şunları kaydetti;

 

“8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle çalıştıkları dokuma fabrikası da greve başladılar. Polisin müdahalesinin ardından çıkan yangında 129 kadın hayatını kaybetti.

26 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde düzenlenen konferansta Alman Sosyalist Demokratik Parti önderlerinden Clara zetkin 8 Mart 1857 hayatını kaybeden işçiler anısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını önerdi ve oy birliği ile kabul edildi.

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmaya başladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların şiddete adaletsizliğe eşitsizliği ve ayrımcılığa karşı başlattıkları mücadeledir.

Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddet hızlı artış göstermiştir

Genellikle eş nişanlı sevgili ve erkek kardeş tarafından uygulanmaktadır bunların sebebi erkeğin kadının üstünde her türlü söz hakkına sahip olduğu inancı ve Bu durumun gelenek ve kültürel unsurlarla pekiştirilmesi ve devlet mekanizmalarının yeterli derecede işlememesi olarak söylenebilir

Ayrıca son zamanlarda televizyonlarda dövülen öldürülen kadınları duyuyoruz görüyoruz. Biz Türk Kadınlar Birliği olarak kadına yönelik her türlü şiddete, Hayır diyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.