Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Kadınlar Birliğinden 25 Kasım açıklaması

NEVŞEHİR 24.11.2020 - 20:10, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Türk Kadınlar Birliğinden 25 Kasım açıklaması

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.
Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, biz Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi olarak, kadına yönelik, her türlü şiddeti kınıyor ve bu olayların toplumun gözünde normalleşmesini istemiyoruz dedi. Küsmez Açıklamasında şunları kaydetti;   “25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden, üç kız kardeş (Patria, Minerva, Maria Mirabel)  cesetleri, bir uçurum dibinde, tecavüz edilerek, vahşice öldürülmüş halde bulundu. Bu olay bütün dünyada yankı buldu.       Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999'da, 25 Kasım kadına yönelik şiddetin, ortadan kaldırılması için, uluslararası şiddetle mücadele günü  ilan etti.      O günden bugüne maalesef, uluslararası sözleşmeler, kanunlar olmasına rağmen( Cedaw: Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması Sözleşmesi,  İstanbul Sözleşmesi : Kadına karşı her türlü şiddetin  ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele,   6284 Sayılı Kanun: Ailenin korunması ve kadına yönelik  şiddetin önlenmesi  gb.)Bunlara rağmen, çok bir şey değişmedi. Kadına yönelik şiddet hala devam ediyor. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Erkekler iktidarı kadına kaptırmak istemiyorlar. Karar alma mekanizmalarında hep erkekler var. Kanun koyucular onlar.   Birçok kadın, şiddet deyince akla sadece fiziksel(dayak) şiddet geliyor. Oysa psikolojik, cinsel, ekonomik ve dijital şiddet türleri de var. Bunların şiddet olduğunun farkında bile değiller.   Yine birçok kadına, taciz tecavüz ediliyor  öldürülüyorlar. Öldüren kişi, iyi hal indiriminden yararlanıyor ceza almıyor, veya cezası düşürülüyor. Bu olay faili, cesaretlendiriyor. Bunlar televizyonlarda ve sosyal medyada gösteriliyor bu diğer insanlara da örnek oluyor.   Ayrıca televizyonlarda seyrettiğimiz kadına yönelik şiddet ve ölüm haberlerine, toplum olarak alışıyoruz. Sinema seyreder gibi seyrediyoruz. Toplumun gözünde bu olaylar normalleşiyor. Biz Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi olarak, kadına yönelik, her türlü şiddeti kınıyor ve bu olayların toplumun gözünde normalleşmesini istemiyoruz.”
Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, biz Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi olarak, kadına yönelik, her türlü şiddeti kınıyor ve bu olayların toplumun gözünde normalleşmesini istemiyoruz dedi.

Küsmez Açıklamasında şunları kaydetti;

 

“25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden, üç kız kardeş (Patria, Minerva, Maria Mirabel)  cesetleri, bir uçurum dibinde, tecavüz edilerek, vahşice öldürülmüş halde bulundu. Bu olay bütün dünyada yankı buldu.       Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999'da, 25 Kasım kadına yönelik şiddetin, ortadan kaldırılması için, uluslararası şiddetle mücadele günü  ilan etti.      O günden bugüne maalesef, uluslararası sözleşmeler, kanunlar olmasına rağmen( Cedaw: Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması Sözleşmesi,  İstanbul Sözleşmesi : Kadına karşı her türlü şiddetin  ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele,   6284 Sayılı Kanun: Ailenin korunması ve kadına yönelik  şiddetin önlenmesi  gb.)Bunlara rağmen, çok bir şey değişmedi. Kadına yönelik şiddet hala devam ediyor. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Erkekler iktidarı kadına kaptırmak istemiyorlar. Karar alma mekanizmalarında hep erkekler var. Kanun koyucular onlar.

 

Birçok kadın, şiddet deyince akla sadece fiziksel(dayak) şiddet geliyor. Oysa psikolojik, cinsel, ekonomik ve dijital şiddet türleri de var. Bunların şiddet olduğunun farkında bile değiller.

 

Yine birçok kadına, taciz tecavüz ediliyor  öldürülüyorlar. Öldüren kişi, iyi hal indiriminden yararlanıyor ceza almıyor, veya cezası düşürülüyor. Bu olay faili, cesaretlendiriyor. Bunlar televizyonlarda ve sosyal medyada gösteriliyor bu diğer insanlara da örnek oluyor.

 

Ayrıca televizyonlarda seyrettiğimiz kadına yönelik şiddet ve ölüm haberlerine, toplum olarak alışıyoruz. Sinema seyreder gibi seyrediyoruz. Toplumun gözünde bu olaylar normalleşiyor. Biz Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi olarak, kadına yönelik, her türlü şiddeti kınıyor ve bu olayların toplumun gözünde normalleşmesini istemiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.