Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

‘Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluş Antlaşması Lozan’ Konulu Konferans Düzenlendi

EĞİTİM 14.12.2017 - 09:54, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

‘Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluş Antlaşması Lozan’ Konulu Konferans Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluş Antlaşması Lozan" konferans düzenlendi.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Köçer’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.   Prof. Dr. Mehmet Köçer, gündemdeki yerini koruması nedeniyle 1. Dünya Savaşından başlayarak ‘Lozan’ı özetleyen ve Lozan Antlaşmasına giden süreçte yaşananlar ile yetki alanı konularındaki tartışmalara değindi.  Köçer, “Lozan’ın ‘Zafer mi?’  yoksa ‘Hezimet mi?’ olduğuna yönündeki tartışmalar tarihsel bağlamında ele alınmadığı takdirde anlamsız olacaktır.  Lozan’da başta Musul ve Kerkük olmak üzere bazı hususlarda istenilen neticeler elde edilememiştir.  Ancak tarihsel bağlamında değerlendirildiğimizde bu konuların lehimize sonuçlanması da çok kolay değildi.  Bu antlaşma sadece Yunanistan’a karşı değil, başta İngiltere olmak üzere devrin önemli güçleriyle birlikte imza altına alınmıştır” dedi.     Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Köçer’e konferans sonunda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe ile Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Meydan teşekkür ederek,  çiçek ve plaket takdiminde bulundu. 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluş Antlaşması Lozan" konferans düzenlendi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Köçer’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Prof. Dr. Mehmet Köçer, gündemdeki yerini koruması nedeniyle 1. Dünya Savaşından başlayarak ‘Lozan’ı özetleyen ve Lozan Antlaşmasına giden süreçte yaşananlar ile yetki alanı konularındaki tartışmalara değindi.  Köçer, “Lozan’ın ‘Zafer mi?’  yoksa ‘Hezimet mi?’ olduğuna yönündeki tartışmalar tarihsel bağlamında ele alınmadığı takdirde anlamsız olacaktır.  Lozan’da başta Musul ve Kerkük olmak üzere bazı hususlarda istenilen neticeler elde edilememiştir.  Ancak tarihsel bağlamında değerlendirildiğimizde bu konuların lehimize sonuçlanması da çok kolay değildi.  Bu antlaşma sadece Yunanistan’a karşı değil, başta İngiltere olmak üzere devrin önemli güçleriyle birlikte imza altına alınmıştır” dedi.  

 

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Köçer’e konferans sonunda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe ile Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Meydan teşekkür ederek,  çiçek ve plaket takdiminde bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.