Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türkiye Cumhuriyetinin İki Başkomutanı Oldu ?

TÜRKİYE GÜNDEMİ 05.08.2016 - 23:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türkiye Cumhuriyetinin İki Başkomutanı Oldu ?

Özel Haber - Türkiye Cumhuriyeti devleti bu zamana kadar iki başkomutan gördü.
Özel Haber -  Türkiye Cumhuriyeti devleti bu zamana kadar iki başkomutan gördü. Türkiye Cumhuriyeti adeta kader ayı Temmuz ayı oldu.   BİRİNCİ BAŞKOMUTANLIK VAKASI   10-24 Temmuz 1921'deki Eskişehir-Kütahya Savaşları sonunda alınan yenilgi, Meclis'te karamsarlığa neden oldu. Yunan Ordularını yenebilmek için acil kararların hemen uygulanması gerekiyordu. Türk Ordusunun Sakarya'nın doğusuna çekilmesinden sonra TBMM'de başlayan gizli oturumlarda Mustafa Kemal'e meclisin tüm yetkilerinin verilmesi anlamına gelen, Başkomutanlık konusu tartışıldı.   Çoğunluğun kabulüyle 5 Ağustos 1921'de Mustafa Kemal Başkomutan olarak yasama, yürütme ve yargı yetkilerine 3 ay süreyle tek başına sahip oldu. Amaç, çabuk kararlar almak ve bu kararları uygulamaktı. Ama bu durum mecliste tedirginliğe ve tartışmalara yol açtı.     İKİNCİ BAŞKOMUTAN VAKASI   15 Temmuz 2016 Cuma saat 22:00 – 23:00 Türkiye’de bir şeyler oluyor diyerek başladı. Köprülerde tanklar , havada uçaklar, heliköpterler, karada askerler bir hareketlilik içinde ilerleyen saatlerde darbe kalkışması yapılıyor. Paralel yapı uzantıları ordu içinde darbe yapıp ülkü yönetimine el koyuyor.   TRT’de darbe açıklaması yapıyor spiker herkes şaşkın neler oluyor. Bazı kesimler mutlu işte hükümet gitti nasıl giderse gitsin de…..     Birden bir telefon bağlantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkına sesleniyor. Başkomutan olarak sesleniyorum. Ülkemize yapılan tehdite karşı herkes meydanlara diyor. Başkomutan emretti diye halk toplu hallerde meydanlara iniyor. Kimi tankın üzerinde kimi darbe kalkışması yapan askerlere yanlış yaptıklarını anlatırken kimi şehit düşüyor kimi gazi halk başkomutan emretti diye meydanlarda inmiyor ülkesini savunuyor. 3-5 baldırı çıplak FETÖ’cüye ve halk, başkomutan Recep Tayyip Erdoğan emredene kadar meydanlardan inmeyeceğiz diyor.    "TEK ORDU , TEK KOMUTAN"    İşte bu ülke bu zamana kadar 2 tane başkomutan görüyor. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk , düşmanları denize döküyor. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ise içimizdeki düşmanları halkını başkomutan gibi ülkesini terk etmeden meydana gelerek ber taraf etti etmeyede devam ediyor.      
Özel Haber - Türkiye Cumhuriyeti devleti bu zamana kadar iki başkomutan gördü.

Özel Haber -  Türkiye Cumhuriyeti devleti bu zamana kadar iki başkomutan gördü. Türkiye Cumhuriyeti adeta kader ayı Temmuz ayı oldu.

 

BİRİNCİ BAŞKOMUTANLIK VAKASI

 

10-24 Temmuz 1921'deki Eskişehir-Kütahya Savaşları sonunda alınan yenilgi, Meclis'te karamsarlığa neden oldu. Yunan Ordularını yenebilmek için acil kararların hemen uygulanması gerekiyordu. Türk Ordusunun Sakarya'nın doğusuna çekilmesinden sonra TBMM'de başlayan gizli oturumlarda Mustafa Kemal'e meclisin tüm yetkilerinin verilmesi anlamına gelen, Başkomutanlık konusu tartışıldı.

 

Çoğunluğun kabulüyle 5 Ağustos 1921'de Mustafa Kemal Başkomutan olarak yasama, yürütme ve yargı yetkilerine 3 ay süreyle tek başına sahip oldu. Amaç, çabuk kararlar almak ve bu kararları uygulamaktı. Ama bu durum mecliste tedirginliğe ve tartışmalara yol açtı.

 

 

İKİNCİ BAŞKOMUTAN VAKASI

 

15 Temmuz 2016 Cuma saat 22:00 – 23:00 Türkiye’de bir şeyler oluyor diyerek başladı. Köprülerde tanklar , havada uçaklar, heliköpterler, karada askerler bir hareketlilik içinde ilerleyen saatlerde darbe kalkışması yapılıyor. Paralel yapı uzantıları ordu içinde darbe yapıp ülkü yönetimine el koyuyor.

 

TRT’de darbe açıklaması yapıyor spiker herkes şaşkın neler oluyor. Bazı kesimler mutlu işte hükümet gitti nasıl giderse gitsin de…..  

 

Birden bir telefon bağlantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkına sesleniyor. Başkomutan olarak sesleniyorum. Ülkemize yapılan tehdite karşı herkes meydanlara diyor. Başkomutan emretti diye halk toplu hallerde meydanlara iniyor. Kimi tankın üzerinde kimi darbe kalkışması yapan askerlere yanlış yaptıklarını anlatırken kimi şehit düşüyor kimi gazi halk başkomutan emretti diye meydanlarda inmiyor ülkesini savunuyor. 3-5 baldırı çıplak FETÖ’cüye ve halk, başkomutan Recep Tayyip Erdoğan emredene kadar meydanlardan inmeyeceğiz diyor.

 

 "TEK ORDU , TEK KOMUTAN" 

 

İşte bu ülke bu zamana kadar 2 tane başkomutan görüyor. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk , düşmanları denize döküyor. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ise içimizdeki düşmanları halkını başkomutan gibi ülkesini terk etmeden meydana gelerek ber taraf etti etmeyede devam ediyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.