Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türkiye Gündemine DARBE Vuruldu

GÜNCEL 04.08.2016 - 16:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türkiye Gündemine DARBE Vuruldu

Türkiye’nin gündemine 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen başarısız darbe girişiminin damga vurduğu belirlendi.     Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınlamış olduğu “Türkiye Gündemi” haber araştırmasına göre, Temmuz ayının ortasında meydana gelen darbe girişimi ile ilgili yazılı basına 82 bin 626 haber yansıdığı tespit edildi. Darbe girişimi sonrası halkın sokaklara çıkarak tutmaya başladığı “Demokrasi Nöbetleri” medyada geniş yer bulurken, Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda yapılan bu nöbetler ile ilgili yazılı basında 14 bine yakın haber çıktığı belirlendi. Yaşanan gelişmeler üzerine hükümet tarafından ilan edilen “Olağanüstü Hal” (OHAL) ile alakalı da yazılı basına 6 bini geçen haber yansıdığı saptandı. Halk tarafından meydanlarda dillendirilen “İdam Cezası” gündemi bir hayli meşgul ederken, bu konu yazılı basında 5 binden fazla haberle gündeme geldi.   Terör ve şehit haberleri gündemdeki yerini korudu …   Interpress‘in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, Temmuz ayında ülke gündeminde olan bir diğer konu da terör olayları olurken, terör hakkında yazılı basında 60 bine yakın haber çıktığı belirlendi. Yaşanan terör olayları sonucu geçen ay şehit haberleri de yazılı medyada sıkça yer alırken şehitler hakkında çıkan haberlerin 35 bini geçtiği belirlendi.   Bayram ve tatil haberleri de gündemdeydi … Ramazan Bayramı bu yıl Temmuz ayının ilk haftasına denk gelirken, 9 gün süren bayram tatili ve “Ramazan Bayramı” yazılı basında 18 binden fazla haberle yer aldı. Yine ay içinde hizmete giren ve araçların İzmit Körfezini deniz üzerinden 6 dakikada geçmesini sağlayan “Osmangazi Köprüsü”nün de yapılan çeşitli eleştiriler dahil yazılı medyada 4 bine yakın haberle gündeme geldiği tespit edildi.  

Türkiye’nin gündemine 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen başarısız darbe girişiminin damga vurduğu belirlendi.

 

 

Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınlamış olduğu “Türkiye Gündemi” haber araştırmasına göre, Temmuz ayının ortasında meydana gelen darbe girişimi ile ilgili yazılı basına 82 bin 626 haber yansıdığı tespit edildi. Darbe girişimi sonrası halkın sokaklara çıkarak tutmaya başladığı “Demokrasi Nöbetleri” medyada geniş yer bulurken, Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda yapılan bu nöbetler ile ilgili yazılı basında 14 bine yakın haber çıktığı belirlendi. Yaşanan gelişmeler üzerine hükümet tarafından ilan edilen “Olağanüstü Hal” (OHAL) ile alakalı da yazılı basına 6 bini geçen haber yansıdığı saptandı. Halk tarafından meydanlarda dillendirilen “İdam Cezası” gündemi bir hayli meşgul ederken, bu konu yazılı basında 5 binden fazla haberle gündeme geldi.

 

Terör ve şehit haberleri gündemdeki yerini korudu …

 

Interpress‘in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, Temmuz ayında ülke gündeminde olan bir diğer konu da terör olayları olurken, terör hakkında yazılı basında 60 bine yakın haber çıktığı belirlendi. Yaşanan terör olayları sonucu geçen ay şehit haberleri de yazılı medyada sıkça yer alırken şehitler hakkında çıkan haberlerin 35 bini geçtiği belirlendi.

 

Bayram ve tatil haberleri de gündemdeydi …

Ramazan Bayramı bu yıl Temmuz ayının ilk haftasına denk gelirken, 9 gün süren bayram tatili ve “Ramazan Bayramı” yazılı basında 18 binden fazla haberle yer aldı. Yine ay içinde hizmete giren ve araçların İzmit Körfezini deniz üzerinden 6 dakikada geçmesini sağlayan “Osmangazi Köprüsü”nün de yapılan çeşitli eleştiriler dahil yazılı medyada 4 bine yakın haberle gündeme geldiği tespit edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.