MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türkiye Suriye'de Operasyon Başlattı

GÜNCEL 24.08.2016 - 18:16, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Türkiye Suriye'de Operasyon Başlattı

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.
 TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.     TANKLAR SURİYE'DE Bu kapsamda sınırda bekletilen tanklar harekete geçti. Cerablus'a doğru hareket eden tanklar, DAEŞ hedeflerini vuruyor.       VURA VURA GİDİYORLAR Türk tanklarının ilerlediği bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. Vatan haini FETÖ'cülerinin temizlenmesiyle arınan Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki IŞİD bölgelelerine yönelik harekat başlattı. Cerablus merkezli başlatılan operasyon devam ederken, adı Fırat Kalkanı olan harekatın sembolik anlamı da var.       OPERASYONUN ADI: FIRAT KALKANI Sabaha karşı F-16'larla başlayan operasyon, karadan top atışlarıyla devam ediyor. Operasyonun adının ise 'Fırat Kalkanı' olduğu bildirildi.       OPERASYONUN SEMBOLİK ANLAMI Yavuz Sultan Selim 500 yıl önceki Mısır seferi sırasında Memlük devletiyle Cerablus yakınlarında Mercidabık Ovası'nda karşı karşıya gelmiş ve mutlak bir zafer kazanmıştı.     ORTADOĞU'YU OSMANLI TOPRAĞI YAPAN SAVAŞ Yavuz Sultan Selim'in bu zaferi sonrası Suriye, Lübnan ve Filistin toprakları Osmanlı mülkü olmuştu.    
TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.

 TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.

 



 

TANKLAR SURİYE'DE

Bu kapsamda sınırda bekletilen tanklar harekete geçti. Cerablus'a doğru hareket eden tanklar, DAEŞ hedeflerini vuruyor.

 

 

 

VURA VURA GİDİYORLAR

Türk tanklarının ilerlediği bölgeden dumanlar yükselmeye başladı.

Vatan haini FETÖ'cülerinin temizlenmesiyle arınan Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki IŞİD bölgelelerine yönelik harekat başlattı.

Cerablus merkezli başlatılan operasyon devam ederken, adı Fırat Kalkanı olan harekatın sembolik anlamı da var.

 

 

 

OPERASYONUN ADI: FIRAT KALKANI

Sabaha karşı F-16'larla başlayan operasyon, karadan top atışlarıyla devam ediyor. Operasyonun adının ise 'Fırat Kalkanı' olduğu bildirildi.

 

 

 

OPERASYONUN SEMBOLİK ANLAMI

Yavuz Sultan Selim 500 yıl önceki Mısır seferi sırasında Memlük devletiyle Cerablus yakınlarında Mercidabık Ovası'nda karşı karşıya gelmiş ve mutlak bir zafer kazanmıştı.

 

 

ORTADOĞU'YU OSMANLI TOPRAĞI YAPAN SAVAŞ

Yavuz Sultan Selim'in bu zaferi sonrası Suriye, Lübnan ve Filistin toprakları Osmanlı mülkü olmuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.