MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Uçhisar Belediyesi Aşağı Mahalle Alt Yapı Çalışmalarını Tamamlıyor

BELEDİYELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.02.2016 - 11:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Uçhisar Belediyesi Aşağı Mahalle Alt Yapı Çalışmalarını Tamamlıyor

  Uçhisar Aşağı Mahalle’de başlatılan altyapı çalışmaları, Uçhisar Belediyesi ve Doğuş Grubu işbirliği ile yapılan protokole istinaden yürütüyor. Maliyetini Doğuş Grubu’nun üstlendiği altyapı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Uçhisar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda kanalizasyon hattı yenileniyor ve genişletiliyor. Toplamda bin 870 metrelik kanalizasyon hattı Güvercinlik Vadisi’ndeki hatta bağlanıyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla Aşağı Mahalle’deki ana su besleme hattı yenileniyor. Boru çapları büyütülerek, toplamda 1050 metrelik yeni su hattı çekiliyor. Telefon ve internet altyapısı da yenilenen mahallede toplamda 460 metre telefon hattı yenileme çalışması gerçekleştiriliyor. Uçhisar’ın önümüzdeki yaklaşık 40 yıllık altyapı ihtiyacının karşılanacağı yatırımda, mahalledeki ilave tesis sayısının artacağı göz önünde bulundurularak yedek hatlar da çekilmektedir. Çalışmalar esnasında oluşan yol bozuklukları da giderilip, eski halleri göz önüne alınarak yeni taş döşeme işleri yapılmaktadır. 1 Aralık tarihinde başlatılan ve yaklaşık 10 milyon TL. lik bir maliyet oluşturan Aşağı Mahalle altyapı çalışmalarının 20 Mart’ta tamamlanması hedefleniyor. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Aşağı Mahalle’de başlattığı altyapı çalışmaları hakkında şunları ifade etti; “Doğuş Grubu’nun Uçhisar’a yatırım yapmaya başladığı süreden itibaren bölgemize ve Uçhisarımız’a sağladığı destek ve yapmış olduğu maddi ve manevi katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen yatırımlar kasabamıza yapılan yatırımlardır. Bu çalışmalar sırasında yaşanan olumsuz durumlardan dolayı Aşağı Mahalle’de yaşayan ve işyeri bulunan vatandaşlarımızın ve işletme sahiplerinin gösterdiği sabır ve anlayış için de teşekkür ediyorum. Aşağı Mahallemizde yapmış olduğumuz çalışmayı en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Bu altyapı çalışması tamamlandığında Kasabamızın o bölgedeki altyapı sorununu uzun yıllar için çözmüş olacağız. Kasabamıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”
 

Uçhisar Aşağı Mahalle’de başlatılan altyapı çalışmaları, Uçhisar Belediyesi ve Doğuş Grubu işbirliği ile yapılan protokole istinaden yürütüyor. Maliyetini Doğuş Grubu’nun üstlendiği altyapı çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Uçhisar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda kanalizasyon hattı yenileniyor ve genişletiliyor. Toplamda bin 870 metrelik kanalizasyon hattı Güvercinlik Vadisi’ndeki hatta bağlanıyor.

Gerçekleştirilen çalışmalarla Aşağı Mahalle’deki ana su besleme hattı yenileniyor. Boru çapları büyütülerek, toplamda 1050 metrelik yeni su hattı çekiliyor. Telefon ve internet altyapısı da yenilenen mahallede toplamda 460 metre telefon hattı yenileme çalışması gerçekleştiriliyor.

Uçhisar’ın önümüzdeki yaklaşık 40 yıllık altyapı ihtiyacının karşılanacağı yatırımda, mahalledeki ilave tesis sayısının artacağı göz önünde bulundurularak yedek hatlar da çekilmektedir. Çalışmalar esnasında oluşan yol bozuklukları da giderilip, eski halleri göz önüne alınarak yeni taş döşeme işleri yapılmaktadır. 1 Aralık tarihinde başlatılan ve yaklaşık 10 milyon TL. lik bir maliyet oluşturan Aşağı Mahalle altyapı çalışmalarının 20 Mart’ta tamamlanması hedefleniyor.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Aşağı Mahalle’de başlattığı altyapı çalışmaları hakkında şunları ifade etti; “Doğuş Grubu’nun Uçhisar’a yatırım yapmaya başladığı süreden itibaren bölgemize ve Uçhisarımız’a sağladığı destek ve yapmış olduğu maddi ve manevi katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen yatırımlar kasabamıza yapılan yatırımlardır. Bu çalışmalar sırasında yaşanan olumsuz durumlardan dolayı Aşağı Mahalle’de yaşayan ve işyeri bulunan vatandaşlarımızın ve işletme sahiplerinin gösterdiği sabır ve anlayış için de teşekkür ediyorum. Aşağı Mahallemizde yapmış olduğumuz çalışmayı en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.

Bu altyapı çalışması tamamlandığında Kasabamızın o bölgedeki altyapı sorununu uzun yıllar için çözmüş olacağız. Kasabamıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.