MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Uçhisar'da Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Sergisi Açıldı

GÜNCEL 29.07.2018 - 15:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Uçhisar'da Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Sergisi Açıldı

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde Azerbaycan-Türkiye kardeşlik gecesi etkinlikleri kapsamında dünyanın en yüksek peribacası olan Uçhisar Kalesinde resim sergisi açıldı.
  Uçhisar Kalesinde açılan Türkiye-Azerbaycan kardeşlik gecesi etkinlikleri kapsamında açılan resim sergisine Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve vatandaşlar katıldı.   Uçisar Kalesinde düzenlenen sergi açılışını Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Azeri sanatçılar açtı.   Sergi açılışının ardından burada bir konuşma yapan Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva, dünyanın en yüksek peribacasında Türkiye-Azerbaycan kardeşlik sergisini açmış olduklarından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti. Pashayeva, “ Uçhisar Belediyemizin ev sahipliğin Azerbaycan’dan gelen iki ressam kardeşimizin Türkiye’yi hiç görmeden çizmiş oldukları resimlerin sergisini bugün burada açıyoruz. Azerbaycan’dan gelen ve ilk kez Azerbaycan dışında sergi açan bu kardeşlerimiz Türkiye’yi görmeden Türkiye’nin resimlediler. Bu demek oluyor ki orada bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür sözünün en güzel göstergesidir” dedi.   Azerbaycan milletvekili Pashayeva’nın konuşmasının ardından ise Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ve beraberindekiler sergide bulunan resimleri tek tek incelerken resimler hakkında bilgiler aldılar.   Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ise açıklamasında, “ Uçhisar Belediyesi olarak Uçhisar Kalemizde böylesine bir organizasyona ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı son derece mutluyuz” şeklinde konuştu.
Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde Azerbaycan-Türkiye kardeşlik gecesi etkinlikleri kapsamında dünyanın en yüksek peribacası olan Uçhisar Kalesinde resim sergisi açıldı.

 

Uçhisar Kalesinde açılan Türkiye-Azerbaycan kardeşlik gecesi etkinlikleri kapsamında açılan resim sergisine Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve vatandaşlar katıldı.

 

Uçisar Kalesinde düzenlenen sergi açılışını Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Azeri sanatçılar açtı.

 

Sergi açılışının ardından burada bir konuşma yapan Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva, dünyanın en yüksek peribacasında Türkiye-Azerbaycan kardeşlik sergisini açmış olduklarından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti. Pashayeva, “ Uçhisar Belediyemizin ev sahipliğin Azerbaycan’dan gelen iki ressam kardeşimizin Türkiye’yi hiç görmeden çizmiş oldukları resimlerin sergisini bugün burada açıyoruz. Azerbaycan’dan gelen ve ilk kez Azerbaycan dışında sergi açan bu kardeşlerimiz Türkiye’yi görmeden Türkiye’nin resimlediler. Bu demek oluyor ki orada bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür sözünün en güzel göstergesidir” dedi.

 

Azerbaycan milletvekili Pashayeva’nın konuşmasının ardından ise Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ve beraberindekiler sergide bulunan resimleri tek tek incelerken resimler hakkında bilgiler aldılar.

 

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ise açıklamasında, “ Uçhisar Belediyesi olarak Uçhisar Kalemizde böylesine bir organizasyona ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı son derece mutluyuz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.