MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Uçhisar'da Türkiye,Azerbaycan Kardeşlik Gecesi Düzenlendi

KÜLTÜR-SANAT 29.07.2018 - 22:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Uçhisar'da Türkiye,Azerbaycan Kardeşlik Gecesi Düzenlendi

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde “Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Gecesi” düzenlendi.
  Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye-Azerbaycan kardeşlik gecesinde Azeri sanatçılar konser verirken Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100.yıldönümü kutlandı.    Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Türk dünyası ve Azerbaycan Türkiye ilişkilerini değerlendirdiğimiz zaman Azerbaycan’ımızın iki devlet bir millet şablonunun üzerine tamamen oturmuş bizi yansıtan bir ilkedir. İşte bundan dolayı sayın vekilimin de gayretleriyle Türkiye ile birlikte Azerbaycan dünyada güç birliğinin önderliğini yapacaktır. Ama bunlarla birlikte 10 tane daha Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti endamında olan ve Türk milletimizin yansıtan ülkelerimiz var. Bunlarla da nasıl ne şekilde ve dünya üzerinde nasıl bir güç oluşturabileceğimizi burada işte bu birlikteliğimizin atıldığı tohumlar neticesinde elde edeceğiz” diye konuştu.    Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva’da burada ki konuşmasında biz İstanbul’un orada kilidiyiz dedi. Paşayeva, “  Değerli kardeşlerim Karabağ, Kırım, Ahıska, Kerkük, Bayır Bucak, Türkmen Dağı, Kuzey Kıbrıs bunlar İstanbul’un, Ankara’nın Bakü’nün kilitleridir. O kilitler daha zayıf olduğunda bizde zayıflayacağız. Güçlenirse hepimiz daha da güçleneceğiz. Bize siz neredesiniz dediklerinde milyonlar hep birlikte biz buradayız demeyi başarmalıyız” dedi.   Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva konuşmasının ardından Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’a plaket takdim ederken Belediye Başkanı Karaaslan’da Azerbaycan’dan gelen misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti.   Uçhisar’da düzenlenen program daha sonra Azerbaycan’dan gelen sanatçıların şarkılarını seslendirmesiyle devam etti.     Uçhisar Belediyesi Kadıneli Restaurantta düzenlenen programa Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ve vatandaşlar katıldı.
Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde “Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Gecesi” düzenlendi.

 

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye-Azerbaycan kardeşlik gecesinde Azeri sanatçılar konser verirken Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100.yıldönümü kutlandı. 

 

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Türk dünyası ve Azerbaycan Türkiye ilişkilerini değerlendirdiğimiz zaman Azerbaycan’ımızın iki devlet bir millet şablonunun üzerine tamamen oturmuş bizi yansıtan bir ilkedir. İşte bundan dolayı sayın vekilimin de gayretleriyle Türkiye ile birlikte Azerbaycan dünyada güç birliğinin önderliğini yapacaktır. Ama bunlarla birlikte 10 tane daha Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti endamında olan ve Türk milletimizin yansıtan ülkelerimiz var. Bunlarla da nasıl ne şekilde ve dünya üzerinde nasıl bir güç oluşturabileceğimizi burada işte bu birlikteliğimizin atıldığı tohumlar neticesinde elde edeceğiz” diye konuştu.

 

 Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva’da burada ki konuşmasında biz İstanbul’un orada kilidiyiz dedi. Paşayeva, “  Değerli kardeşlerim Karabağ, Kırım, Ahıska, Kerkük, Bayır Bucak, Türkmen Dağı, Kuzey Kıbrıs bunlar İstanbul’un, Ankara’nın Bakü’nün kilitleridir. O kilitler daha zayıf olduğunda bizde zayıflayacağız. Güçlenirse hepimiz daha da güçleneceğiz. Bize siz neredesiniz dediklerinde milyonlar hep birlikte biz buradayız demeyi başarmalıyız” dedi.

 

Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva konuşmasının ardından Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’a plaket takdim ederken Belediye Başkanı Karaaslan’da Azerbaycan’dan gelen misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Uçhisar’da düzenlenen program daha sonra Azerbaycan’dan gelen sanatçıların şarkılarını seslendirmesiyle devam etti.  

 

Uçhisar Belediyesi Kadıneli Restaurantta düzenlenen programa Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.