MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ülkü Ocakları, ‘Caniliğin ileri boyutlara gitmesi kabul edilemez’

SİYASET 25.08.2019 - 13:32, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ülkü Ocakları, ‘Caniliğin ileri boyutlara gitmesi kabul edilemez’

Nevşehir Ülkü Ocakları Asena Birim Başkanı Derya Tunç, geçtiğimiz günlerde eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut hakkında konuştu.
  Gün geçtikçe azalması gerekirken aksine çoğalan kadına yönelik şiddet olayları tahammül edilemez bir hal aldığını ifade eden Asena Birim Başkanı Tunç, Türk milletinin yapısında olmayan bu caniliğin ileri boyutlara gitmesi, hele ki çocuğunun önünde bir annenin öldürülmesi kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı.     Nitekim Bilge Kağan'dan miras olan yasaları göz önüne alınırsa Türkün töresini de adaletini de idrak edilebileceğini söyleyen Başkan Derya Tunç açıklamasının devamında; “Bir kişiyle iki Türk vuruşmaz, yaya olana atlı Türk saldırmaz diyen hukuk dili ayni zamanda 'kadın ve çocuğa vurulmaz, esir edilmez demiştir. Bu kurallara riayet etmemenin cezası mutlak ölüm olmuş, adalet tecelli etmiştir. Yiğitlik kadını ezmekte değil, onu yüceltmektedir. Adamlık, cenneti ayaklarının altında saklayan anneleri öldürmekte değil, onu yaşatmaktadır. Üzülerek takip ettiğimiz ve takipçisi olacağımız Emine Bulut davasında da 'töreye riayet etmeyenlere' adaletin tecelli etmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Kadına şiddet konusunda bir açıklama kabul etmiyor, mazeretlere asla kulak açmıyoruz.” dedi.
Nevşehir Ülkü Ocakları Asena Birim Başkanı Derya Tunç, geçtiğimiz günlerde eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut hakkında konuştu.

 

Gün geçtikçe azalması gerekirken aksine çoğalan kadına yönelik şiddet olayları tahammül edilemez bir hal aldığını ifade eden Asena Birim Başkanı Tunç, Türk milletinin yapısında olmayan bu caniliğin ileri boyutlara gitmesi, hele ki çocuğunun önünde bir annenin öldürülmesi kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı.  

 

Nitekim Bilge Kağan'dan miras olan yasaları göz önüne alınırsa Türkün töresini de adaletini de idrak edilebileceğini söyleyen Başkan Derya Tunç açıklamasının devamında; “Bir kişiyle iki Türk vuruşmaz, yaya olana atlı Türk saldırmaz diyen hukuk dili ayni zamanda 'kadın ve çocuğa vurulmaz, esir edilmez demiştir. Bu kurallara riayet etmemenin cezası mutlak ölüm olmuş, adalet tecelli etmiştir. Yiğitlik kadını ezmekte değil, onu yüceltmektedir. Adamlık, cenneti ayaklarının altında saklayan anneleri öldürmekte değil, onu yaşatmaktadır. Üzülerek takip ettiğimiz ve takipçisi olacağımız Emine Bulut davasında da 'töreye riayet etmeyenlere' adaletin tecelli etmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Kadına şiddet konusunda bir açıklama kabul etmiyor, mazeretlere asla kulak açmıyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.