Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Üniversite Kampüsünde Sigara Satışı Yasaklanıyor

TÜRKİYE GÜNDEMİ 21.04.2016 - 01:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Üniversite Kampüsünde Sigara Satışı Yasaklanıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Üniversite kampüslerinde sigara satışını kaldırılacağını belitti.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Üniversite kampüslerinde sigara satışını kaldırılacağını belitti.     Üniversite kampüslerinde sigara satışını kaldırılacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Kampüste sigara satışı olmayacak" dedi.    Avustralya'da hayata geçirilen sigara paketlerinde kara paket uygulamasının Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edildiğini belirten Müezzinoğlu, "İstatistiksel verilere göre, bu anlamda henüz daha faydasını sahiplenecek bir veri elimizde yok. Bir de uluslararası ticaret hukukunda davalık olunuyor. Çünkü, markayı yok hükmüne taşıyorsunuz. O nedenle, Bakanlar Kurulu'ndaki değerlendirmemizle, dünyada Avustralya'dan başka uygulayan ülke olmadığı için de gündemimizden çıkarttık" şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Üniversite kampüslerinde sigara satışını kaldırılacağını belitti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Üniversite kampüslerinde sigara satışını kaldırılacağını belitti.  

 

Üniversite kampüslerinde sigara satışını kaldırılacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Kampüste sigara satışı olmayacak" dedi. 

 

Avustralya'da hayata geçirilen sigara paketlerinde kara paket uygulamasının Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edildiğini belirten Müezzinoğlu, "İstatistiksel verilere göre, bu anlamda henüz daha faydasını sahiplenecek bir veri elimizde yok. Bir de uluslararası ticaret hukukunda davalık olunuyor. Çünkü, markayı yok hükmüne taşıyorsunuz. O nedenle, Bakanlar Kurulu'ndaki değerlendirmemizle, dünyada Avustralya'dan başka uygulayan ülke olmadığı için de gündemimizden çıkarttık" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.